Mide küçültme ameliyatı olan varmı ?

Ben 6 ay önce gastrik bypass oldum şuan 53 kiloyum hiç bir sağlık sorunum yok tam aksine herşey daha iyiye gidiyor uyumam yürümem nefes almam kan sonuçlarımdaki durumlar vs. İlk 3 ay ciddi bir diyet listeniz oluyor ama sonrasında miğde normale döndüğü zaman herşeyi yiyebiliyorsunuz tabi eskisi gibi porsiyon porsiyon değil.

arkadaslar ben de ameliyat olmak istiyorum. doktor tavisyeniz var mı?
fakat fiyatlar arasında cok farklılıklar var acıkcası uygun fiyatli bir doktor onerebilir misiniz?

Ben oktay banlıya oldum mükemmel bir doktor ama fiyat olarak diğer doktorlara göre pahalı. Ufuk üniversitesinde 7.500 lira civarında medikal park hastanesi 11 bine yapıyor ama burdaki doktorların isimlerini bilmiyorum! Cerrahları hakkındada bi fikrim yok malesef.

Gastrik bypass ameliyatından sonra tüp miğde ameliyatı olanlara göre daha çok yemek yiyebiliyorsunuz. Arkadaşım 2 yıl önce tüp miğde ameliyatı o hala 3 köfte yiyebilirken ben ameliyat olalı 6 ay oldu daha fazla ve daha rahat yiyebiliyorum. Şuan bir tabak makarnayı çok rahat yiyebiliyorum. Eğer katı sıvı kuralına dikkat etmezseniz tüp miğdede miğdeniz tekrar büyüyebiliyor.

1 hafta sonra ameliyat olcam ama hala tedirginim olan varsa tecrübesini paylaşabilirmi sizce doğru mu yapıyorum
Ben 15 nisan 2016 da ameliyat oldum, yani 2 hafta olacak bu cuma.
- Öncelikle psikolojik anlamda hazır olmak lazım... açıkçası ben çok çabuk karar verdim ve 3 ay içinde oldum... geçen hafta moralim sıfırdı ve pişmanlık hissettim. Yani kararlılık çok çok önemli!
- Kararınızı verdiyseniz ve artık bu ameliyatın sizin için bir kurtuluş yolu olduğunu düşünüyorsanız yaptırın yalnız riskli ve zor bir ameliyat. Acı verici ve psikoloji bozucu bir ameliyat. En azından ilk haftaları öyle.
- Doktorunuzu çok iyi seçin!!!!!!! sizin ameliyatınızın iyi geçmesinin, ameliyattan sonra çabuk iyileşmenizin ve ilerde kilo kaybınızın sağlıklı olmasının anahtarıdır iyi bir doktor.. Bu demektir ki doktorunuzun tüp mide ameliyatı konusunda uzman olmasıdır, yani hafta da en az 5 tane ameliyat gercekleştirmiş olmalı ki iyi bir doktor denebilmesi lazım.Bu rakamdan fazlası uzman demektir :) Yaptığı ameliyatlardan ölüm oranı SIFIR olmalı!
- Sigara alkol aşırı yağlı ve şekerli yiyecekleri ameliyattan önce unutun. Sigara en az 1 ay öncesinden bırakılmalı çünkü ameliyat sırasında ölüm riski çok daha fazla ve sonrası için de tehlikeli çünkü midenin iyileşmesini geçiktiriyor. Operasyondan 2 hafta önce sıkı bir diyet karaciğerinizin küçülmesini sağlayıp doktorun daha rahat ameliyat etmesini sağlayacaktır.
- Ameliyattan sonra acıkcası pek asırı agrılarım olmadı ama tabiki miğde ameliyatı yine de ağır bir ameliyat ve acı tarafı etkin ama 1 hafta içinde ayağı kalkabiliyor insan. Bu dönem cok dikkatli olunması gereken bir dönem çünkü midenin pişmesi 3-4 hafta suruyor. Ben Belçika da yaşıyorum ve orda uzman doktorlar tarafından oldum. cok şükür iyi geçti ameliyatım cok iyim ama dikkat da ediyorum.. 2 hafta boyunca sadece düz püre halinde sebze ve meyve, çorba, ayran , yogurt, vs gibi sıvı tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanında protein tozu şart midenin cabuk pimesi va kasların erimemesi için. Su çok zor geçiyor gercekten su problem ama zorlamak lazım..
- Bu ameliyat sadce tek bir joker kart. Bunu bi kere kullanabiliriz. Eger kafada bişsey değişmiyorsa boşuna kestirmeyin... Ameliyattan sonra başliyor asıl zorluklar. Yaşam biçimini değiştirmek lazım ve sekeri UNUTMAK gerek.

Allah yardımcınız olsun :)

Merhaba bende ameliyat olamak isttiyorum. Yaza düğünüm var. Bir an önce ameliyat olmak istiyorum ameliyatı izmir de olmak istiyorum. İzmir de ameliyat olan var mı acaba doktor önerebilir mi?

Merhaba bende ameliyat olamak isttiyorum. Yaza düğünüm var. Bir an önce ameliyat olmak istiyorum ameliyatı izmir de olmak istiyorum. İzmir de ameliyat olan var mı acaba doktor önerebilir mi?

eyylull merheba. ben kasım ayında ameliyat oldum. şu ana kadar 36 kilom gitti. çok hızlı ve sorunsuz kilo verdim. bulantı kusma hiçbir şikayetim de olmadı. ilk bir kaç hafta yemek düzenine alışmak zor oluyor ama gerçekten ameliyat olmak istiyorsan üstesinden gelemeyeceğin bir durum değil.ben şu an herşeyi yiyebiliyorum.tabi porsiyonlarım artık çok azaldı. izmir de doktor tufan ergenç e ameliyat oldum ben. hem hizmet hemde kişililk olarak herşeyiyle mükemmel görüşmeni tavsiye ederim. ben de spora başlıycam sarkmalar olmasın diye plates düşünüyorum. tufan bey platesi tavsiye etti. bende bu konuda araştırma yapıyorum. mide küçültme ameliyatı olup plates yapan var mı arkadaşlar? eyylull cüm sana da mutluluklar bu arada umarım herşey istediğin gibi olur..

Aynı şarlatan reklama devam ediyor ....

Yaş sınırı var mı bu ameliyatin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…