• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide kanaması

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
34
Antalya
Arkadaşlar mide kanaması konusunda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? .Eşimden lavaboda afedersniz tuvalet esnasında makattan kan geldi dolu dolu 1 gün arayla 2 kere oldu.Yarın için randevu aldım doktora gidicez.Mutlaka endoskopi kolonskopi isteyecekler eşim bunları yaptırmaya hiç yanaşmıyor.Onu bir şekilde ikna ederim gerekirse özelde uyutarak yaptırtırım ama benim korkum,kime sorduysam mide kanaması geçiriyor diyor.Nette mide kanamasıyla ilgili kesin bilgiler göremedim.Yaşayan varsa beni daha iyi anlayabilir diye size sormak istedim.

ben yaşadım arkadaşım mide kanamasında dışkı kahve telvesi gibi olur direk halsizlik başlar eli ayağı tutmaz.ayrıca kan da kusarsın ki bu çok kötü.mide değilde bağırsak ta bir sorun olabilir belki ayrıca kabızlık falan yaşıyormuydu???

Arkadaşlar mide kanaması konusunda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? .Eşimden lavaboda afedersniz tuvalet esnasında makattan kan geldi dolu dolu 1 gün arayla 2 kere oldu.Yarın için randevu aldım doktora gidicez.Mutlaka endoskopi kolonskopi isteyecekler eşim bunları yaptırmaya hiç yanaşmıyor.Onu bir şekilde ikna ederim gerekirse özelde uyutarak yaptırtırım ama benim korkum,kime sorduysam mide kanaması geçiriyor diyor.Nette mide kanamasıyla ilgili kesin bilgiler göremedim.Yaşayan varsa beni daha iyi anlayabilir diye size sormak istedim.

öncelikle çok geçmiş olsun diyorum benm dedem mide kanaması geçirmişti belirtileri aferdersiniz dışkı kapkara oluyr kömür gibi ve katran görünümünde tanzikli su dökseniz dahi temizlenmiyor doktora gidin tani ama makattaki kan genelde ya hemoroid yada makatta yırtık olabilir bu belirtiler varmı acaba varsa kesinlikle acile gitmeniz gerekiyor geciktirmeye gelmez

Hayır canım kabızlığı yok.Aksine tuvalet alışkanlığı çok iyi hergün mutlaka çıkar.Halsizliği falan yok şuan çalışıyorda ama eşim hastalığı hiç belli etmeyen bir tip o yüzden ben çok telaşlıyım.klozetin içi kıpkırmızı kan oldu ikisinde de.Az öncede telefonda karnım hafif ağrıyor dedi.Acile götürmeye de ikna edemedim mecbur yarını beklicem ama içim içimi kemiyor.

Son düzenleme:
Hayır canım kabızlığı yok.Aksine tuvalet alışkanlığı çok iyi hergün mutlaka çıkar.Halsizliği falan yok şuan çalışıyorda ama eşim hastalığı hiç belli etmeyen bir tip o yüzden ben çok telaşlıyım.in içi kıpkırmızı kan oldu ikisinde de.Az öncede telefonda karnım hafif ağrıyor dedi.Acile götürmeye de ikna edemedim mecbur yarını beklicem ama içim içimi kemiyor.

arkadaşın dediği gibi acile gitseniz daha iyi aslında prosedür daha hızlı işler daha iyi olur.işten geldikten sonra gidersiniz.mide kanamasında sancıda çok olur :26: geçmiş olsun inşallah iyi olur.

Bende onu düşünüyorum.Şimdi yarın muayene olucaz ama endoskopi ya da kolonoskopi için sırayı yaklaşık 1 ay sonraya veriyorlar.Acile gitsek bu tür işlemleri hemen yaparlar mı?

Mide kanaması geçiriyor olsa inanın fark ederdiniz, bağırsaklarında problem olması muhtemel, hemoroidler, rektum ve kalın barsakta polipler oluşması da kanama sebebidir. Kolonoskopi ve endoskopiyi mutlaka yaptırması gerekmekte. Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama standart her kişinin heleki ailesinde öyküsü olan herkesin 40 yaşından sonra bunu mutlaka yaptırması gerekmekteki artık işlemleride son derece basittir hafif bir anestezi ile uyuyorsunuz ve işlem bittiğinde uyandırılıyorsunuz sonra da çıkıp gidiyorsunuz.

Mide kanamasında ise dışkı kanlı ve telve gibi olmakla birlikte kişi kan kusmaya da başlar çünkü kanla dolan mide hızlıca bunu atmaya çalışır. ek olarak halsizlik ve başdönmesi oluşur ancak gizli kanama dediğiniz olgu varsa hiçbir belirti vermez ve sesiz ilerler bu sebeple bence vakit kaybetmeden bir hastaneye gitmenizde fayda var.

Acilde gerekli tetkiklerinizi yapıp gerekirse ağrısının şiddetine göre batın usg alırlar ve durum ciddi ise yatırırlar kontrol altında tutarlar değilse yarın lütfen gastroenterolojiye gelin derler.. Bence ikna edin ve götürün.

Mide kanaması geçiriyor olsa inanın fark ederdiniz, bağırsaklarında problem olması muhtemel, hemoroidler, rektum ve kalın barsakta polipler oluşması da kanama sebebidir. Kolonoskopi ve endoskopiyi mutlaka yaptırması gerekmekte. Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama standart her kişinin heleki ailesinde öyküsü olan herkesin 40 yaşından sonra bunu mutlaka yaptırması gerekmekteki artık işlemleride son derece basittir hafif bir anestezi ile uyuyorsunuz ve işlem bittiğinde uyandırılıyorsunuz sonra da çıkıp gidiyorsunuz.

Mide kanamasında ise dışkı kanlı ve telve gibi olmakla birlikte kişi kan kusmaya da başlar çünkü kanla dolan mide hızlıca bunu atmaya çalışır. ek olarak halsizlik ve başdönmesi oluşur ancak gizli kanama dediğiniz olgu varsa hiçbir belirti vermez ve sesiz ilerler bu sebeple bence vakit kaybetmeden bir hastaneye gitmenizde fayda var.

Bende bunu düşünüyorum mide kanaması hafif birşey değil gibi geliyor.Yani ben burdayım demesi lazım gibi hissediyorum ama nette araştırdığım kadarıyla gizli içten içten olanıda oluyormuş.O yüzden tedirginliğe düşmüştüm.

Haklısınız ben ikna etmeyeye çalışayaım akşam.Benim eşim 34 yaşında ve şu ana kadar hiç doktora gitmedi bile.Şimdide yarın gidicez işte der gerek duymaz ama iknaya zorlayacağım.Ben düşünmekten nette araştırmaktan yoruldum.En azından içim rahat eder.

Mide kanamasında makattan kırmızı kan gelmez, dışkı siyahlaşır. Ağızdan istifra olduğunda da ifrazat koyu,vişne çürüğü rengindedir, yine kırmızı kan gelmez. Eşinizin büyük ihtimalle dışkılama sisteminde bir sorun var, hemeroid,polip,çatlak vs.. gibi. Kolonoskopi mutlaka yaptırın, çok önemli bir tetkik. Bundan kaçmasına izin vermeyin, sonuçları çok kötü olabilir. Geçmiş olsun, umarım mühim bir şey çıkmaz.

Ben hemsireyim, mide kanamasi geciren hastalarla da bolumum geregi epey tecrubem var.
Mide kanamasi degil bagirsak kanamasi olabilir eger kan kirmiziysa. Kalin bagirsak ozellikle. Mide kanamasinda diski simsiyah olur, kalin bagirsak kanamasinda kirmizi olur.
Siz acilliksiniz aslinda. Esin resmen kan kaybediyor, cok ciddi bir sorun bu. Ne demek tuvalet kan doldu? Aktif kanama varsa evde randevu tarihi beklenmez, acile kosulur.

eşim çok büyük bi mide kanaması geçirdi. ameliyat oldu. lavaboyu komple dolduracak şekilde kan kustu sonra tuvalete çıktı. mide kanaması geçiren kişilerin büyük tuvaleti siyaha dönük oluyor eşiminde öyleydi. mide kanaması genelde kan kusmasıyla belli olur. ben öyle biliyorum yani. birde midesinde çok fazla ağrı olur. kanama çok olurs tansiyon düşüklüğü olur. ve mide kanamasından şüpheleniliyosa kesinlikle ertesi gün beklenmemeli gece geç saat bile olsa acile gidilmeli. yoksa siz farkında olmadan kan kaybından dilim varmıyo allah korusun. yarını beklemeyin sakın. eşimi bu yüzden neredeyse kaybediyodum.

yok yapmıyorlar ama en azından kan değerlerine bakıp mide kanaması olup olmadığını söylüyorlar.

eşim akşam eve geldi kan kustu. öyle lavabo dolmadı ama baya vardı yine. sonra acie gittik kan testi yaptılar ve bi sorun yok boğazlarından gelmiştir dedi doktor. eve geldik ertesi gün eşim yatıyo ben işe gittim arıyorum açmıyo sonra açt sesi kötü eve geldim kahvaltı hazırladım eim kalktığı gibi lavaboyu tamamen kanla doldurdu. meğer geceden sabahın 10 una kadar mide resmen an dolmuş. kanama giderek hızlanabiliyo yani ufak başlangıç kanamaları belli olmuyo sanırım testlerde yada bzim mal doktor anlamamıştı diyelim.

hemen acile gidin bence beklemeyin bile... ciddi olabilir sorunu hem de kan kaybetmiş dediğinize göre. geçmiş olsun.

Canim esinde icten hemiroid olabilecegini dusunuyorum, genelde protein agirlikli yemek yiyorsa ve sebze tuketimi az ise o zaman bu tur

kanamalar icten hemiroid sebebiyle olabiliyor.

Endiselendirmek istemem ama kesinlikle endoscopy ve kolonoskopi olmasi sart bazi diger hastaliklarda gorulebiliyor kanama, onun icin

onu kesinlikle fazla bekletmeden bir hastahaneye goturmenizi tavsiye ederim. (tip ogrencisiyim bu arada)

Cok gecmis olsun Allah sifa versin insallah

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Eşimi dün ikna edemedim ve bugün gittik doktora.Doktor direk hemoroid dedi.Ben mide kanaması geçirmiş olabilir mi dedim.Doktor mide kanamasında kırmızı kan gelmez dedi.İlaçlar verdi çarşamba günüde kamerayla bakılacakmış.İçim rahatladı ya mide kanaması olması beni çok korkutuyordu.Sizlerin dediği gibi kırmızı kan gelmezmiş makattan mide kanamasında.Teşekkür ederim kızlar ilginize.

Back