Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Mide de bakteri olduğu nasıl belli olur ?

Sakizkutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
424
108
Merhaba kızlar aramızda sağlıkçı vardır belki diye sormak istedim.

Mide de bakteri olduğu ultrasonda ve kan tahlilinde belli olur mu acaba?

Yoksa illa endoskopi mi yapılması gerekir?

1 sene önce mide şikayetiyle gittim doktora.doktor şikayetlerimin sebebinin gastirit yada midede ki bi bakteriden olabileceğini söyledi.direk endoskopi oldum.
midemde hem bakteri hem gastirit çıktı.bir sürü ilaç kullandım uzun bir süre rahattım ama ağrılarım yine başladı.

kan tahlili yaptırmadım ben.akciğer filmi çekindim ordan hopp endoskopi.

Son düzenleme:
Abimde vardı bu sorun.Üfleme testi diye birşey var.Onunla bakteri olduğunu tespit etmişler.İlaç verdi doktor ve geçti.endoskopi yapılmadı.

temmuzdan beri o bakteriyle uğraşıyorum ve kurtulamıyorum:KK47: 4 şekilde bakılıyor

kan tahlili
dışkı testi
nefes testi
ve endoskopi sırasında parça alınarak

benim kan ve dışkı testlerim negatif çıkmasına rağmen endoskopi sonucunda pozitif olduğunu öğrenmiştik, en sağlıklı ve kesin yöntem nefes testi ve endoskopi sırasında alınan örnek dokunun test sonucu

bana üre nefes testi yapmışlardı. o şekilde çıkmıştı bakteri olduğu....

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Bende de yaklaşık 2 senedir gastrit problemi var. Endoskopi olduğumda öğrenmiştim ve bakteri olduğunu söyleyip ilaç vermişti geçmişti.

Fakat şuan tekrar aynı sorun var bende birkaç aydır. Ayrıca reflü de var çok rahatsız ediyo beni.

Mide bulantısı şikayetiyle gittim geçen gün, kan tahlili ve ultrason yapıldı bişey çıkmadı stresten dedi doktor.

İstersen en son çözüm endoskopi yapılacak dedi.

Bana bıraktı ama ben çok rahatsız hissediyorum kendimi.

Acaba diyorum tekrar mı o bakteri türedi.

Korkuyorum da endoskopiden ama tahlillerden belli olur mu bilemediğim için endoskopi yaptıracağım kesim çözüm olarak sanırım :KK43:

İlk olduğumda ne sakinleştirici verdiler ne başka birşey, direk soktular hortumu nasıl kötü oldum bilemezsiniz.

O yüzden şimdi tedirgin gidiyorum ama mecburum sanırım. :/

İlaç kullanmaktan fenalık geldi artık korkuyorum da karaciğere ve böbreğe zarar sonuçta.

Rabbim yardımcımız olsun hepimizin inşallah..

Daha beterlerinden korusun cümlemizi.

Bende de yaklaşık 2 senedir gastrit problemi var. Endoskopi olduğumda öğrenmiştim ve bakteri olduğunu söyleyip ilaç vermişti geçmişti.

Fakat şuan tekrar aynı sorun var bende birkaç aydır. Ayrıca reflü de var çok rahatsız ediyo beni.

Mide bulantısı şikayetiyle gittim geçen gün, kan tahlili ve ultrason yapıldı bişey çıkmadı stresten dedi doktor.

Korkuyorum da endoskopiden ama tahlillerden belli olur mu bilemediğim için endoskopi yaptıracağım kesim çözüm olarak sanırım :KK43:

İlk olduğumda ne sakinleştirici verdiler ne başka birşey, direk soktular hortumu nasıl kötü oldum bilemezsiniz.

İlaç kullanmaktan fenalık geldi artık korkuyorum da karaciğere ve böbreğe zarar sonuçta.

canım bende uyutulmadan oldum 3 ay önce bayılıcak kadar korkuyordum ama doktorum beni uyutmamaya ikna etmişti çok rahat geçmişti ama o kadar korkuyorsan özellikle iste uyumayı, hiç olmadı uyutulacağın bir hastaneye git ama endoskopini ol çünkü onunla bakılmadığı sürece çözüm bulunamıyor

bende sana reflüyü sorsam ?ne gibi şikayetler yapıyor, son 1 haftadır reflü şikayetleri hissetmeye başladım sanki, gastritim vardı ağrıdan kıvranıyordum bende bakteri çıktı, bakteri ölsün diye antibiyotik kullanırken başladı yeni şikayetlerim.. antibiyotikler 4 gün önce bitti şuan antibiyotik sonrası bir aylık mide koruyucu tedavi sürecine başladım ağrım geçti şimdilik, doktora gitmeme daha 3 haftam var ama sanırım reflü oldum şimdide :KK43:

bende şunlar var ne yersem yiyeyim 4 gündür acayip bir yanma oluyor, aldığım mide koruyucu bunu hafifletmiyor sadece gaviscon şurup biraz iyi geliyor,bulantım var ve boğazım grip olmuş gibi kızarık ve acıyor ayrıca ağzımda hep ekşi ve acı bir tat var(ekşi ayran içmiş gibi) internettede okudum reflü belirtisi gibi duruyor bunlar doktoruma gidince anlatıcam ama burda konu denk gelmişken sorayım dedim, reflü sende böyle şikayetler yapıyor mu?

Son düzenleme:
Kuzenimden parça almışlardı, diğer yöntemlerle anlayamadılar.

bana da üfleme testi yapıldı ama doktor son zamanlarda kilo verip vermediğimi sordu. kilo kaydından dolayı üfleme testi yapıldı ve bakteri çıkmıştı. mide rahatsızlığım yoktu

Merhaba kızlar aramızda sağlıkçı vardır belki diye sormak istedim.

Mide de bakteri olduğu ultrasonda ve kan tahlilinde belli olur mu acaba?

Yoksa illa endoskopi mi yapılması gerekir?

kesinlikle endoskopiyle anlaşılıyor canım ben 2 kere endoskopi oldum ilk endoskopimi bundan 2 sene önce oldum midemde ülser ve gastrit çıktı ikinciyide şikayetlerim geçmeyince artınca bu yaz oldum midemdeki yara yani ülser büyümüştü sigara,çay,kafeinli içecekler,yağlı,tuzlu,sert kabuklu yiyecekler,çikolata,..yasak şaka gibi ama gerçek:KK50:

bende endoskopı yaptırdım benı bayıltarak yaptılar.ozel hastanede yaptırdım ssk ındırımı yapıldı cok rahat gecmıstı yanlız hatırlamıyosam 50 tl vermıstım.gelmıs gecmıs olsun

canım bende uyutulmadan oldum 3 ay önce bayılıcak kadar korkuyordum ama doktorum beni uyutmamaya ikna etmişti çok rahat geçmişti ama o kadar korkuyorsan özellikle iste uyumayı, hiç olmadı uyutulacağın bir hastaneye git ama endoskopini ol çünkü onunla bakılmadığı sürece çözüm bulunamıyor

bende sana reflüyü sorsam ?ne gibi şikayetler yapıyor, son 1 haftadır reflü şikayetleri hissetmeye başladım sanki, gastritim vardı ağrıdan kıvranıyordum bende bakteri çıktı, bakteri ölsün diye antibiyotik kullanırken başladı yeni şikayetlerim.. antibiyotikler 4 gün önce bitti şuan antibiyotik sonrası bir aylık mide koruyucu tedavi sürecine başladım ağrım geçti şimdilik, doktora gitmeme daha 3 haftam var ama sanırım reflü oldum şimdide :KK43:

bende şunlar var ne yersem yiyeyim 4 gündür acayip bir yanma oluyor, aldığım mide koruyucu bunu hafifletmiyor sadece gaviscon şurup biraz iyi geliyor,bulantım var ve boğazım grip olmuş gibi kızarık ve acıyor ayrıca ağzımda hep ekşi ve acı bir tat var(ekşi ayran içmiş gibi) internettede okudum reflü belirtisi gibi duruyor bunlar doktoruma gidince anlatıcam ama burda konu denk gelmişken sorayım dedim, reflü sende böyle şikayetler yapıyor mu?

Canım bendeki belirtiler, yediklerim sürekli ağzıma geliyo mide ve boğazda bi dolgunluk hissi şişkinlik falan var.
Yemek yiyip yatmakta buna etki ediyormuş sanırım ve ben bunu çok yapıyorum :KK43:

Yanma reflüden mi kaynaklanıyor hiiç bilmiyorum.

3 sene önce benimde midemde cikmisti bakteri. 1 hafta boyunca antibioytik kullanmistim. Sikeyetlerim gecmeyince tekrar endoskopi olmustum. Bazen bakteri ilk tedavide yok olmadigi icin. Bakteri yoktu ama sikayetlerim zaman zaman devam ediyor. Yedigime ictigime dikkat ediyorum ve hayla mide asiti düzenleyici ilac kullaniyorum. Bir kere midede sorun cikinca malesef bu sorunla sürekli bogusmak zorunda kaliyosun. Üzülünce, stres altinca olunca hemen mideye vuruyo. BAzen agridan agladigim olurdu :KK43:

Geçmiş olsun canım bılgım yok ama yazını okudum. Allah yardımcın olsun acil sıfalar versın

pamuk_helva Doğru söylüyorsun, bir kere sorun çıktı mı herşey tetikler oluyo artık.

Stresten deyip duruyolar doktorlar bana da :/

kahpekader Canım çok teşekkür ederim. Rabbim dermansız dert vermesin hiç kimseye inşallah.

Canım bendeki belirtiler, yediklerim sürekli ağzıma geliyo mide ve boğazda bi dolgunluk hissi şişkinlik falan var.
Yemek yiyip yatmakta buna etki ediyormuş sanırım ve ben bunu çok yapıyorum :KK43:

Yanma reflüden mi kaynaklanıyor hiiç bilmiyorum.

eğer ağza geliyorsa o direk reflü zaten canım benimkiler başlangıcı olabilirmiş galiba

ama sen yiyip yatıyorsan en büyük hatayı yapıyorsun demektir çünkü reflü hastaları ,hatta bütün mide hastaları yatmadan 2-3 saat önce yemek işini bitirmeliler ve eğer reflün varsa yatağının baş kısmını yükselt ki geceleri asitli su geri gelip yemek borunu tahriş etmesin.. bende daha reflü olup olmadığı belli değil ama bir haftadır ne olur ne olmaz diye o şekilde yatmaya başladım

dolgunluktan kastın sanki midende yumruk gibi, taş gibi bir his var o mu ?

Yastığımı yükseltmem gerektiğini bilmiyordum canım teşekkür ederim söylediğin için. Aksine bende yüksek yastıkta yatamam, başım ağrır :KK43:

Evet mide de ağırlık hissi oluyo bide yemek borusunda.

Son düzenleme:
Yastığımı yükseltmem gerektiğini bilmiyordum canım teşekkür ederim söylediğin için. Aksine bende yüksek yastıkta yatamam, başım ağrır :KK43:

Evet mide de ağırlık hissi oluyo bide yemek borusunda.

hadi ya kötüymüş yüksek yastıkta yatamaman canım .s

o his bende de var ya peki senin boğazın sürekli kızarık mı canım grip olmuş gibi

midede ülsere yol açan bakteri helicobacter pyloridir ve bu bakterinin aktifliği üre nefes testiyle de bilinebilir. Eğer helicobacter pozitif çıkarsanız size bir tedavi planlanır o tedavi sürecinde antibiyoiklerinizi sabırla düzenli kullanırsanız bu hastalığı atlatabilirsiniz. Bir dönem ben de yaşadım ve sonrasında atlattım sıkıntılı bir süreçtir ama dediğim gibi ilaçlarla geçebilen bir hastalık. Hatta bu konuda Barry Marshall 2005 te nobeli kapmıştır. Kendisi helicobacter pozitif bir hastanın mide suyunu içmiş hastalğın bakteriyel bir hastalık olmasının yanısıra bulaşabileceğini de kanıtlamıştır. Tabi ki kendini de antibiyotikle tadavi etmiştir...
geçmiş olsun

X