• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MİDE BULANTISI

karlarduser

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
177
277
103
Merhaba arkadaşlar,

7 haftalık hamileyim bir haftadır 7/24 mide bulantısı çekiyorum ve artık dayanamıyorum, folik asit ve demir hapı ikisi bir arada kullanıyorum kabız yaptı beni çıkamıyorum, iki lokma yesem karnım şişiyor zaten yiyemiyorum, çubuk krakerle besleniyorum resmen ve bu bulantıya çare bulamıyorum sinirlerim bozuluyor artık ne olur bir çare fikir ne yaptınız nasıl baş edebildiniz çok kötüyüm. :KK43:

Sabahları yataktan aniden kalkmayın. Baş ucunuzda mutlaka cubuk kraker tarzı tuzlu bir şey bulundurun. Aç karnına su içmeyin. Birde leblebi çok iyi geliyor. Ben tatlı düşkünü olan biri olarak hamileliğimde tatlıdan nefret eder olmuştum. Geçiyor ama öyle yada böyle. İnşallah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız. O zaman hepsi geçiyor.

Sabahları yataktan aniden kalkmayın. Baş ucunuzda mutlaka cubuk kraker tarzı tuzlu bir şey bulundurun. Aç karnına su içmeyin. Birde leblebi çok iyi geliyor. Ben tatlı düşkünü olan biri olarak hamileliğimde tatlıdan nefret eder olmuştum. Geçiyor ama öyle yada böyle. İnşallah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız. O zaman hepsi geçiyor.

İnşallah dediğiniz gibi olur, biran önce geçmesini umut ediyorum teşekkür ederim.

Her sabah kalktinda hakiki bir kaşik zeytin yagi ic ,hem kendinize hem bebisinize saglik acisindan cok iyi olur.. Kabizlinizi hafifletir belki, migde bulantiniza nasil gelir bilemem.. Benim kiz kabizdi şu son 3 haftadir takib ediyorum. Surubumuzu cok az kulaniyoruz ama bitikten sonra insallah duzene girmis olmustur bagirsaklari.. Zeytinyagin faydalarini okudum.. Bagisiklik sistemi, folik asit ,demir hepsi var zeytinyaginda... Her sabah kizim kalktinda veriyorum..

Her sabah kalktinda hakiki bir kaşik zeytin yagi ic ,hem kendinize hem bebisinize saglik acisindan cok iyi olur.. Kabizlinizi hafifletir belki, migde bulantiniza nasil gelir bilemem.. Benim kiz kabizdi şu son 3 haftadir takib ediyorum. Surubumuzu cok az kulaniyoruz ama bitikten sonra insallah duzene girmis olmustur bagirsaklari.. Zeytinyagin faydalarini okudum.. Bagisiklik sistemi, folik asit ,demir hepsi var zeytinyaginda... Her sabah kizim kalktinda veriyorum..

Dün yağ içmeye çalıştım ama yapamadım çıkaracakmış gibi oluyorum tekrardan zorlayıp deneyeceğim.

Mide bulantım oldugu zamanlarda ben hep tuzlu şeyler tüketmiştim.
O evrelerde en çok tükettiğim bol limonlu zeytinli ekmekti. Sana da tavsiye ederim. Kabızlık sorunu kötü olmuş. Demir hapları yapıyor çünkü. Bol su ve lifli gıdalar tüket

Ne yazik ki bunun caresi yok. Genelde 13.hafta civari hafifler ve kaybolur.

Ben sabah yataktan kalkmadan cubuk kraker yerdim. Oyle kalkardim. Bir de taze zencefili bir fincan suda 5dk bekletip suyu icerdim. Kokusu ve tadi biraz rahatlatirdi beni ama ilk 3 ay ben de yari ac yari tok gezdim.

16. haftaya kadar yaşadım bulantı sıkıntısını. 7. haftaya kadar sabahları ekmek falanla bastırıyordum, sonralarda oda işe yaramadı. hayatıma devam edemeyince malesef ilaç kullandım.
folik asiti bıraktıkdan sonra demir ve kan ilacı kullanmaya başlayacaksın ozaman kabızlık geçiyor. en azından bende geçmişti.ama ozamana kadar kabızlığa hiiiiiçbir çare bulamadım malesef. ama dokkktorum duphalac önermişti. bitkisel serbet gibi bir şurup

Hamilelik bulantilarina Saraçoğlu sabah kalkarkalkmaz soğuk buzdolabından havuc demişti birde soğuk yeşil elma

Back