• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide bulantısı ne zaman başlar?

cimrigelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2017
79
38
3
40
Merhaba arkadaşlar, gebelik olduğu zaman bulantılar ne zaman başlar? hemen gebe kaldığınızda mı? döllenme olduğunda mı? yoksa 6/7 hafta sonra mı? deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

mesela komşumun iki doğumunda da farklı reaksiyonlar olmuş. oğluna hamile kaldığında 6. haftada başlamış bulantıları. kızına hamile kaldığında daha ilişkiden 2 gün sonra az az ara ara gelen hafif bulantılarla anlamış hamile olduğunu.

Bu konu hakkındaki deneyimlerinizi bekliyorum.

Sevgiler...

suan bende bulantı yok aserme falan yok bas donmesi yok normal halimden farklı olarak pek birsey yok daha
Maşallah bu konuda şanslısınız. Umarım bu tür rahatsızlıklar yaşamazsınız. Gerçi hamileliğinde işvesi cilvesi oluyor sanırım. Henüz yaşamadım ama bu konuda çok farklılıklar duyuyorum. sanırım bünyeyle alakalı birazda. Bir arkadaşım 39, haftasına kadar çalıştı ve ne bulantı ne aşerme ne de hamilelikle alakalı başka bir semptom yaşamadı. Bana diyordu ki doktora gittiğimde bebeğimi görmesem hareketlerini hissetmesem hamile olduğumu unutuyorum diyordu.

Maşallah bu konuda şanslısınız. Umarım bu tür rahatsızlıklar yaşamazsınız. Gerçi hamileliğinde işvesi cilvesi oluyor sanırım. Henüz yaşamadım ama bu konuda çok farklılıklar duyuyorum. sanırım bünyeyle alakalı birazda. Bir arkadaşım 39, haftasına kadar çalıştı ve ne bulantı ne aşerme ne de hamilelikle alakalı başka bir semptom yaşamadı. Bana diyordu ki doktora gittiğimde bebeğimi görmesem hareketlerini hissetmesem hamile olduğumu unutuyorum diyordu.
tesekkur ederim umarım yasamam:)
herkesde farklılık gosteriyor belki bunyeyle alaklıdır bu gibi seyler ama bazen cok olumsuz cok kotu zor giden hamileliklerle alakalı yorumlar goruyoruz herkesde oyle olmuyor ben spor yapan biriyim gebeligi ogrenmeden oncede cok sıkı spor yaptım belki bunun etkisi de vardır vucut guclendikce daha az sikayetler oluyor demekki ..hani bazı kadınların karınları kocaman bazılarının 9 ayda 5 aylık gibi gorunuyor ya:) bunun gibi her hamilelik farklı..bide ben asabi biriyim normalde hamilelik beni sakinlestirdi :KK48:

tesekkur ederim umarım yasamam:)
herkesde farklılık gosteriyor belki bunyeyle alaklıdır bu gibi seyler ama bazen cok olumsuz cok kotu zor giden hamileliklerle alakalı yorumlar goruyoruz herkesde oyle olmuyor ben spor yapan biriyim gebeligi ogrenmeden oncede cok sıkı spor yaptım belki bunun etkisi de vardır vucut guclendikce daha az sikayetler oluyor demekki ..hani bazı kadınların karınları kocaman bazılarının 9 ayda 5 aylık gibi gorunuyor ya:) bunun gibi her hamilelik farklı..bide ben asabi biriyim normalde hamilelik beni sakinlestirdi :KK48:

Genel olarak annelik kadını sakinleştirirmiş ablam diyor bunu da :)
bazı hamileler 5 aylık gibi duruyor çünkü iç karınları geniş oluyor. bakalım bizim nasıl olacak? Bazın minyon kadınların mesela minnak göbüşü oluyor iç karnı büyük oluyor. Ablam kiloludur sadece son ayında hamile olduğu belliydi. Çok heyecanlı bir bekleyiş aslında.

Kizimda ilk 6 hafta kadar hayatim gayet normal aksine mutluluk vardi icimde.
6+6 da bulantim bir basladi tam 13 haftaya kadar 5 kilo verdim midemde bisi durmuyordu suya öh ekmege öh derken hicbisi yiyememis arada doktora gidip serum yemistim bunyem cokmustu suan 2.ci gebelik istiyorum nasil olur bilmem.
Ben kizimda goguslerimden anladim gebe oldugumu

Kizimda ilk 6 hafta kadar hayatim gayet normal aksine mutluluk vardi icimde.
6+6 da bulantim bir basladi tam 13 haftaya kadar 5 kilo verdim midemde bisi durmuyordu suya öh ekmege öh derken hicbisi yiyememis arada doktora gidip serum yemistim bunyem cokmustu suan 2.ci gebelik istiyorum nasil olur bilmem.
Ben kizimda goguslerimden anladim gebe oldugumu
ayy aslında böyle şeyleri duyunca korkuyorum da. Çalışmam lazım ve işe ara verme gibi bir lükse sahip değilim. İnşallah hamile kalırsam bulantım olmaz. Böyle söylediğimde de acaba korkularım yüzünden mi gebe kalamıyorum diyorum. 1 senedir istiyoruz düzenli bir takibimiz olmadı ama bebek de hiç olmadı. Testlerimiz filmler herşey güzel çıktı bir engel yok dedi doktorumuzda. Hakkımızda hayırlısı bakalım.

ayy aslında böyle şeyleri duyunca korkuyorum da. Çalışmam lazım ve işe ara verme gibi bir lükse sahip değilim. İnşallah hamile kalırsam bulantım olmaz. Böyle söylediğimde de acaba korkularım yüzünden mi gebe kalamıyorum diyorum. 1 senedir istiyoruz düzenli bir takibimiz olmadı ama bebek de hiç olmadı. Testlerimiz filmler herşey güzel çıktı bir engel yok dedi doktorumuzda. Hakkımızda hayırlısı bakalım.

Vakti saati vardir yani bilmiyorum benim annem bana 9 ay cikarmis ben kilo aldikca annem vermis.
Ins olmaz olursada emin ol katlaniosun bebisin icin herseye

Benim 17 aylık bi r oğlum var. Ona hamileyken 9.cu haftada bulantilar başladı 13.cu haftaya kadar sürdü. Bunda da 8.ci haftada hafiften bi bulantı başladı 2 3 gün biraz daha yoğun hissettim ama su an bulantı vs yok. Bakalım inşallah bu saatten sonra da olmaz :)

Benim ilk aylar hiç bulantım baş dönmem aşermem olmadı ama 16. Hafta yoğun mide bulantılarım ve baş dönmelerim başladı bebeğim kız. Ve dışardan bakınca 8 aylık gibi duruyorum

Back