Mide balonu taktıranlar

Arkadaşım yutmuştu. Sıfır etki . Sadece ilk hafta bişi yiyemediğinden üç beş kilo verdi geri aldı aynen hepsini

Merhabalar mide balonu taktirmayi düşünüyorum. Endoskopik olandan. Daha önce taktıran nasıl bir süreç yaşadı kaç kilo verdi acaba
3 eylülde taktırdım. Çok zorlanıyorum . Bu kadar ters köşe olacağımı düşünmedim . Diyete uymadığından olabilir tabi ama kusmalar , şişmeler yanmalar hala devam ediyor

Arkadaşım yutmuştu. Sıfır etki . Sadece ilk hafta bişi yiyemediğinden üç beş kilo verdi geri aldı aynen hepsini
Aynen benımde yakınım taktırdı
Ilk hafta acıllık oldu sureklı mıde öğürmesi bulantısı
Devamlı serum takılıyordu
Ozaman verdıyse verdı sonra aynı tas aynı hamam
Hem para hem zaman kaybı

Merhabalar mide balonu taktirmayi düşünüyorum. Endoskopik olandan. Daha önce taktıran nasıl bir süreç yaşadı kaç kilo verdi acaba
Merhaba Eylül ayının 23 taktırdım 98 ile başladım bu gün 7 ci günüm 94 kiloyum bu kısa sürede bu sekilde ilerlemek beni daha da çok motive ediyor ilk etap benim için zordu mide ağrısı bulantı ama geciyor yaptırdığıma deydi diye biliyorsunuz ben deftere gün ay olarak her gün kilo kontrolü yapıyorum..

Bence balonda kişinin beslenme şekli çok öenmli. Normalde çok mu yiyorsunuz, kalorili mi yiyorsunuz? Yani mesela tencere yemeğini, kahvaltıyı çok yiyorsanız tamam mide balonu yemeyi engelleryebilir. Ama pasta, yağlı börek yeme alışkanlığı varsa, yani kalori küçük porsiyonla büyük oranda alınıyorsa balonun hiç bir etkisi olmaz uzun vadede diye düşünüyorum. Yani ilk 3-5gün kilo verdirir sıkıntı nedeniyle yemek yiyememek ama bir qyda vücut alışır aynen devam eder

Yıllar önce tüp mide olmuş biri olarak gereksiz gördüğüm bir işlem.
Çünkü balon belli süre sonra çıkacak ve verilen kg geri alınacak maalesef.
O ağrıyı çekmenin hiç bir anlamı yok

Ben gecen yil yaptirdim 9 hafta sonra cikarttim. Ama bazi arkadaslarda okadar sorun olmadi. Ben cikarttiktan sonra kendim verdim. Bende kusma durmadi. Yiyemedim icemedim. Iyi bile dayandim. Bazilari memnundu

X