Microsoft’tan hacker’a ibretlik ceza

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
Çek Cumhuriyeti'nde, telifli yazılımları ve sanat eserlerini kopyalayan bir hacker'a mahkemede 250 bin dolar ceza verildi. Microsoft ise hacker'a ilginç bir anlaşma sundu!
Anasayfa > Teknoloji > Microsoft’tan hacker’a ibretlik ceza
27 Kasım 2015 12:52



Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan Jakub F isimli hacker, uzun süre boyunca aralarında Microsoft’un yazılımlarının da bulunduğu sayısız telifli yazılımı, müzik ve sinema eserini kanunsuz olarak kopyalarak sattı ancak sonunda yakayı ele verdi ve mahkemeye çıkarıldı.

Microsoft, HBO Europe, Sony Music ve Twentieth Century Fox’u temsil eden avukatların karşısında hacker mahkemede 250 bin dolar cezaya çarptırıldı.

Ancak bu cezayı ödeme gücü olmayan Hacker’a, firmalar çok ilginç bir anlaşma şartı teklif ettiler.
Hacker’ın yasa dışı kopyalama ve korsanlığa karşı bilgilendirici bir video hazırlaması karşılığında firmalar cezayı tashil etmekten vazgeçecek ancak tek bir şartla: Videonun en az 200 bin kez izlenmesi gerekecek.

Jakub’un hazırladığı video ilk aşamada büyük ilgi görmedi ancak bu ilginç haber medyaya yayıldıktan sonra video bugün itibariyle 500 bin izlenme sayısına ulaşmış durumda ve rakam hızla artıyor.

Kısaca söylemek gerekirse, medya Jakub’ın hayatını kurtardı. Yoksa 250 bin doları ödemek için uzun yıllar boyunca hapis yatması gerekecekti ve hapisten çıktığında insanları istedikleri yere ışınlayan yeni nesil iPhone’lara alışması biraz zaman alacaktı.http://www.medyafaresi.com/haber/microsofttan-hackera-ibretlik-ceza/761119
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…