• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MHP'den "cinsel saldırılarda bulunanlar için hadım" kanun teklifi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
MHP'den hadım için kanun teklifi
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hadım edilmesi için yasa teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığı'na sundu.
Sitene Ekle
mhp-den-hadim-icin-kanun-teklifi-6908359.Jpeg

AA

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hadım edilmesi için yasa teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sunduğunu söyledi. Cinsel saldırıda bulunan kişilerin tıp tarafından "hasta" kabul edildiğini ifade eden Ok, bu kişilerin hadım edilmesini içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına verdiğini kaydetti. "Gözümüzden sakındığımız evlatlarımızın bu vahim olayları yaşamasını istemiyorsak, kadın ve kızlarımızın hunharca katedilmesini istemiyorsak, yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi lazım" diyen Ok, hadım edilmenin başta ABD olmak üzere başka ülkelerde uygulandığını bildirdi.

http://www.milliyet.com.tr/mhp-den-hadim-icin-kanun-teklifi-gundem-2230769/

30 yaşındayım kendimi bildim bileli bu hadım, idam mevzusu var ama bi türlü kabul edilmedi. Tecavüz edenin şeysini kesmek yerine madalya takçaz, hiçbir tecavüzcü adam akıllı yatmıyor hatta tecavüz edilen suçlanıyor ne hadımı yahu? 7 yaşında babasının, amcasının tecavüzüne uğrayan kızın kızlık zarı bozulmadı, psijolojiside yerinde diye adamları serbest bırakan savcı hadım kararımı vercek?

Bide her olayda şov amaçlı meclise tasarı sunmayın artık bayatladı bu numara. Ortalık tasarı dolu bi taneside kabul edilmedi. Bknz. dokunulmazlık kalksın tasarısı

cezada caydırıcılık esastır değil mi, hem de ceza alan kişinin ıslah olması hedeflenir.
Sadece hadım seçeneği tüm bunları sağlamayabilir, bilemiyorum.
benim bildiğim bu ülkede insanların en çok üzüldükleri şey paralarını kaybetmek.
hadım + tüm mal varlığına el konulması çok çok etkileyici olur.

bence bu kanun teklifi kabul edilmez zaten edilmeyeceği bile bile sunulmuş, hadım edilen tecavüzcü, cinsel organı olmadan da cinsel saldırılarda bulunabilir yani suçu engellemez bence ama belki caydırıcılığı olurdu

bence bu kanun teklifi kabul edilmez zaten edilmeyeceği bile bile sunulmuş, hadım edilen tecavüzcü, cinsel organı olmadan da cinsel saldırılarda bulunabilir yani suçu engellemez bence ama belki caydırıcılığı olurdu
Caydiriciligi olabilir. Dun yine bir tecavuzcu hapiste intihar etmeye calismis. "Sonum Ozgecanin katili gibi olacak" diyerek. Bu olay bile etkili olmusken idam hadim gibi cezalarin da caydirici olacagini dusunuyorum.

muhtemelen ilk seferde bir şans verilmeli maddesi de eklenir, onaylanacaksa bile :KK58:

Bende aynı görüşteyim.
İstismarda bulunacak olan her türlü bulunur.
Caydırıcı olur mu olabilir ama biz "atın ölümü arpadan olsun" mantığıyla yaşadığımız için çokta işe yarayacağını sanmıyorum

Ceza yasalarımızın çaydırıcı özeliği olması suç oranı engeleyici, cezanında islah niteliğinde olmalı...
Bu ceza karşındaki insanın sapkınlık derecesinin ne derece olduğunu bilmediğimiz için ne derece önleyebilir kestiremedim...

Kimyasal Hadım dünyada çok tartışılan bir şey. Uzun süreli uygulanmıyor. Yani eğer fiziksel hadım yapmıyorsanız, er bezlerini almak ya da cinsel organı kesmek vs. ilaç yoluyla yapıyorsanız, belirli süreleri var, 5 ya da 10 yıldı sanırım.
Ve Tartışmaya sebep olan da bu. Çünkü bu ilaçların yan etkisi var. Uzun süreli kullanım halinde kalp, karaciğer vs hastalıklarına sebep olabiliyor ve bu sebeple de ilaçlar bir süre sonra kesilmek zorunda kalıyor.
Ve bu ilaçlar örneğin pedofiliyi tedavi etmiyor sadece cinsel isteği baskılıyor, sonra ilaç kesiliyor ve suçlu yetişkinlerle rızaya dayalı ilişki kurmaya yönlendiriyor ki işin komedi kısmı zaten burası.
Yıllar boyunca bu adamlara planlarını daha gizli yapma, daha iyi saklanmak için yollar bulma imkanı tanımış oluyorsunuz. Pedofili tedavi edilebilen bir şey değil, en azından uzmanların tedavi edilebilirlik üzerinde anlaşması yok.
İnsan haklarına göre eğer ülkenin yasalarında bir suça idam cezası gelmemişse siz bir insanı o suç sebebiyle sağlığını riske atacak, yaşamını riske atacak uygulamalara maruz bırakamazsınız.
Yani bu uygulama o adamın kalp krizi geçirmesine sebep olacaksa yapamazsınız, öldürecekse yapamazsınız.
Bu sorunu çözmenin en doğru yolu hadımla falan uğraşmadan, ceza kanunu düzenlemek, indirim sezonuymuş gibi cezaları komik rakamlardan verip tahrik vs gibi unsurları kullanmayıp ağırlaştırılmış müebbet verin, olsun bitsin.
Adam içerideyken kimseye tecavüz edemez, değil mi?

Kimyasal Hadım dünyada çok tartışılan bir şey. Uzun süreli uygulanmıyor. Yani eğer fiziksel hadım yapmıyorsanız, er bezlerini almak ya da cinsel organı kesmek vs. ilaç yoluyla yapıyorsanız, belirli süreleri var, 5 ya da 10 yıldı sanırım.
Ve Tartışmaya sebep olan da bu. Çünkü bu ilaçların yan etkisi var. Uzun süreli kullanım halinde kalp, karaciğer vs hastalıklarına sebep olabiliyor ve bu sebeple de ilaçlar bir süre sonra kesilmek zorunda kalıyor.
Ve bu ilaçlar örneğin pedofiliyi tedavi etmiyor sadece cinsel isteği baskılıyor, sonra ilaç kesiliyor ve suçlu yetişkinlerle rızaya dayalı ilişki kurmaya yönlendiriyor ki işin komedi kısmı zaten burası.
Yıllar boyunca bu adamlara planlarını daha gizli yapma, daha iyi saklanmak için yollar bulma imkanı tanımış oluyorsunuz. Pedofili tedavi edilebilen bir şey değil, en azından uzmanların tedavi edilebilirlik üzerinde anlaşması yok.
İnsan haklarına göre eğer ülkenin yasalarında bir suça idam cezası gelmemişse siz bir insanı o suç sebebiyle sağlığını riske atacak, yaşamını riske atacak uygulamalara maruz bırakamazsınız.
Yani bu uygulama o adamın kalp krizi geçirmesine sebep olacaksa yapamazsınız, öldürecekse yapamazsınız.
Bu sorunu çözmenin en doğru yolu hadımla falan uğraşmadan, ceza kanunu düzenlemek, indirim sezonuymuş gibi cezaları komik rakamlardan verip tahrik vs gibi unsurları kullanmayıp ağırlaştırılmış müebbet verin, olsun bitsin.
Adam içerideyken kimseye tecavüz edemez, değil mi?
aslında tecavüzcüler için ayrı bi hapishane yapacan ve hepsini müebbete mahkum edecen... Trencilik oynasınlar ömür boyu

aslında tecavüzcüler için ayrı bi hapishane yapacan ve hepsini müebbete mahkum edecen... Trencilik oynasınlar ömür boyu
Yani içeride uygun koşulları sağladıktan sonra kiminle birlikte hapse attıkları beni çok bağlamıyor. Sadece bu adamlar bir daha dışarı çıkmasın yeter.

Önce bir bilir kişilerin saçmasapan rızası vardı raporlarını engelleyelim.
Sonra sırf takım elbise giydi diye indirim verilmesini.
Evli olunca tecavüzün tecavüz sayılmamasına değinelim.
Toplu tecavüzden ameliyatlık olup sandalyede oturamayacak kızcağızlar konusunda bile tecavüzcülerin lehine karar verebilen hakimleri sorgulayalım.
Tüm bunları ve daha nicesini bir düzeltelim de ondan sonra kimyasal hadımı tartışırız.

İçimin yağları erir valla, mantık filan umrumda değil.

Bolca östrojen dayayarak açık kapatılabilir :)

Hadım da cinsel dürtüler tamamen yok ediliyor diye biliyorum ben, cinsellik tamamen bitiyor zaten.

Sadece hadım etmekle sorun çözülmez, yaşamını her anlamda kısıtlayacak bir şeyler de yapılsın, bir bacağı da kesilsin mesela. Hem bir daha başka bir amaçla dahi kimseye zarar veremez.

Hadım ceza olmaz ki,zaten yapmak istemeyeceği bir şeyi yapmayacak olması ceza olamaz.Cezaların mutlaka ağırlaştırılması gerekiyor.Hem işlediği suçun karşılığını bi nebze çekmesi hem de caydırıcı olması açısından.

Kaçıncı kereden sonra? Bence bunu tartışalım. Sonuçta bir kereden tecavüzcü olunmaz, kurum saygın bla blacı tatlış bakanlarımız var.

30 yaşındayım kendimi bildim bileli bu hadım, idam mevzusu var ama bi türlü kabul edilmedi. Tecavüz edenin şeysini kesmek yerine madalya takçaz, hiçbir tecavüzcü adam akıllı yatmıyor hatta tecavüz edilen suçlanıyor ne hadımı yahu? 7 yaşında babasının, amcasının tecavüzüne uğrayan kızın kızlık zarı bozulmadı, psijolojiside yerinde diye adamları serbest bırakan savcı hadım kararımı vercek?

Bide her olayda şov amaçlı meclise tasarı sunmayın artık bayatladı bu numara. Ortalık tasarı dolu bi taneside kabul edilmedi. Bknz. dokunulmazlık kalksın tasarısı

Vallahi 10 numara yorum... Her yaşanılan sıkıntının kullanıldığını ve çözüm odaklı hiçbir şey yapılmadığını düşünüyorum ben de sizin gibi...

Back