Mezar ziyareti

annem.vefat edeli 3 yil oldu..yurtdisindayimm her gititimde giderim haftada bir her cuma gelene kadar yaninda olurum..oturup duami eder..annemle dertlesirim beni duydugunu biliyorum..ben bu sekilde daha guclu oluyorum:KK42:

Herkesin tepkisi ve hisleri farklidir. Ben gidemiyorum, sanki o mezari gorunce o kisinin öldüğü artik yasmadigi gercegiyle yuzlesiyorum. Goz gormeyince gonul katlanirmis benimki o hesap...
Ama burda bircok arkadas da ziyarete gidince rahatliyormus, cok kisisel bir sey bu, denemeden bilemezsiniz.

evden okuyun tabi ama fırsat bulunca gidin o apayrı bir şey. gittikçe alışırsınız bence
başınız sağolsun

Yakında memleketime gidiyorum.Babam vefat edeli 2,5 yıl oldu.Abim kaza geçirdiği zaman memlekete gittim ama onda da sürekli hastanedeydim fırsatım olmadı babamın mezarına gitmedim.Mezar ziyareti yapacak durumda değilim .Kaldıramam diye düşünüyorum .Gitmeli miyim siz nasıl duygular yaşadınız .Karmakarışığım inanın .

Her seferinde gitmeye çalışırım ben, evet ağlarım sessizce gözyaşlarım süzülür, yasinimi de okurum duamı da ederim. Git bence oku duanı, mezarını sula, o ilgilenmek bile insanı rahatlatıyor, sanki yakınlaştırıyor.

sırf bu sebepten gitmekten vazgeçmekten korkuyorum .
acımı daha tam atamadım çünkü

Seni çok iyi anlıyorum, ard arda alıntıladım kusura bakma. İnan o acı hiç gitmiyor ki, sen gitti sanıyorsun bir ortamda uzun zaman görmediğin birisi "annen baban nasıl?" diye sorunca cevap boğazında düğümleniyor. yazarken bile gözlerim doluyor. evet gerçeklerle yüzleşmek çok ama çok acı, ama ortada bir gerçek var. Ne kadar üzülsemde ben memlekete gittiğimde, tek gidiş amacım ziyaret oluyor. Yoksa dıdımın dıdısı evlenmiş, insan acılarla yoğrulduğunda böyle şeyleri önemsemiyor...

Seni çok iyi anlıyorum, ard arda alıntıladım kusura bakma. İnan o acı hiç gitmiyor ki, sen gitti sanıyorsun bir ortamda uzun zaman görmediğin birisi "annen baban nasıl?" diye sorunca cevap boğazında düğümleniyor. yazarken bile gözlerim doluyor. evet gerçeklerle yüzleşmek çok ama çok acı, ama ortada bir gerçek var. Ne kadar üzülsemde ben memlekete gittiğimde, tek gidiş amacım ziyaret oluyor. Yoksa dıdımın dıdısı evlenmiş, insan acılarla yoğrulduğunda böyle şeyleri önemsemiyor...
Canim benim ya kiyamam sana :KK43:
Cennet diye bir yer var iyi ki. Gözlerni kapatip kim vefat ettiyse ona kavustugunu düsünerek hayal kurmaya calis ne rahatlayacaksin gör bak. Iyi ki yeniden kavusmak var. Bu dünyadaki ayriliklar gecici, yine kavusup yine mutlu olacagimiz günler var, hatta dahada mutlu olacagiz cennette. Rabbim ne güzel yaratmis bu dünyayi, ne güzel ki cenneti yaratmis, bize bu dünyada sabir vermesi icin. Düsünsene cennet olmasa ne korkunc hissederdi insan birdaha asla kavusamayacagiz sevdiklerimize diye. Ama kavusacagiz Allah'in izniyle. Hersey daha güzel olacak.

Bencede gidin hem duanizi okuyun hem de dertlesin ve çiçek dikin toprağına. Kendi ellerinizle.

Yakında memleketime gidiyorum.Babam vefat edeli 2,5 yıl oldu.Abim kaza geçirdiği zaman memlekete gittim ama onda da sürekli hastanedeydim fırsatım olmadı babamın mezarına gitmedim.Mezar ziyareti yapacak durumda değilim .Kaldıramam diye düşünüyorum .Gitmeli miyim siz nasıl duygular yaşadınız .Karmakarışığım inanın .
Canım kendini kötü hissedersen evde kuran oku bol bol dua et. Hem babanda senin üzülmeni istemez

Birgün bizde oraya göç edeceğiz..umarım senin düşündüğünü cocukların düşünmez

Açıkçası bekler seni ya da o olsa gelirdi sen de git düşüncelerine katılmıyorum

Ölmüş ve toprağın altına bırakılan kişi be geleni görür ne de bekler

Mezar ziyaretleri geride kalanları rahatlatır unutmadık burada duygusunu hissettirir

Sen de istersen git ama kendini bunun için zorlama

Önce Babanın mekanı Cennet olsun kardeşim.Babamın mezarına ilk defa gittiğimde onun beni karşıladığını ruhumla hissetim, hem çok güzel bir duygu
hem çok hislendıren bir duygu mutlaka gitmelisiniz ziyaretine ,Ruhuna okuyacağınız duaları mezarında duyacaktır konuştuklarınıda ben keşke imkanım olabilsede her Cuma gidebilsem, canım Babacığıma Allah bütün ölmüşlerimizin mekanını Cennet eylesin amin

oncelikle Allah rahmet eylesin :KK43:
ben rahmetli dayim ve babaannemin mezarina gidince hem konusurum hem topragini oksarim,sularim, goz yaslarimda suzulur bi taraftan ama beni gorup mutlu olduklarini hisseder ve firsat buldugumda muhakkak giderim... ozellikle persembe ve arefe gunlerinde ölüler yakinlarini beklermis diye biliyorum.

6 yil once oglum dogdugu zaman, rahmetli dayim ziyarete gelmek icin yola cikip bulundugum sehre gelmisti,sonra lokantaya gidip orada intihar etmisti .... bebegimi de gormedi beni de,gitti... oglum bebekken kabir ziyaretinde yanimda goturdum ,gorsun istedim. Rabbim tum olmuslerimizin mekanini cennet eylesin insh.

Mezar ziyareti bana cok sacma geliyor duanizi evde edin bence,ölüler ziyaret bekler falan fasa fiso birakin guzel anilarda yasasin mezar tasinda degil.

Dinen edilen dualar evden de yerine ulasır. Mekanin bir onemi yok. Ama mezar ziyareti çok ayrı. Ben kaç yıl geçti hala alışamadım inanin. Abimle babamın mezarı yan yana. Gittiğimde cildiracak gibi oluyorum aglamaktan. Rabbim mekanlarıni cennet etsin.

Kabir ziyaretleri ölümü hatırlamak için yapılır. Aslında onlar bizi duyarlar. Hatta mezarlığa giderken ölüler alemine selam verirsiniz. Onlar da sizin selaminizi alırlar ama siz duymasınız.

Hazır olunca gidin derim..

Allah rahmet eylesin abla. Başınız sağolsun. .

Mezar ziyareti bana cok sacma geliyor duanizi evde edin bence,ölüler ziyaret bekler falan fasa fiso birakin guzel anilarda yasasin mezar tasinda degil.
Kabir ziyareti sünnettir.
Bir kimse ,tanıdığı din kardeşinin kabrine gelince ona selam verir,meyit onu tanır ve selamına cevap verir .buyuruldu HADİS İ ŞERİFTE artık bayan PersephoneH. ister inanırsın ister inanmazsın orası seni bağlar.

Başınız sağolsun.. Allah mekanını Cennet eylesin babanızın.. En hassas olduğum nokta.:cry:

Ben dedemin ve arkadaşım Halide'min ölümüne çok yandım. Bittim. Dedem vefat etti, biz de biraz moral olsun diye kendimize arkadaşlarımla tatile gidelim dedik o malum kaza oldu sonrasında da Halide'm melek oldu. Üst üste yaşadım. Nasıl kabullendiğimi anlatmak için bunları detaylı yazdım. Her an mezarlarına gittim sizin aksinize. Her zaman da fırsat oldukça yalnız bırakmıyorum ikisini de. Ben ziyaret ede ede artık mezardan ziyade onların evine gidiyormuş gibi hissediyorum. Çiçekler alıyorum, konuşuyorum. Sanki ölmemişler gibi hayaller kuruyorum, artık orada yaşıyorlar benim için. Ölüm zor, ayrılık zor..

X