Mezar ziyareti

imagemaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.583
3.395
Yakında memleketime gidiyorum.Babam vefat edeli 2,5 yıl oldu.Abim kaza geçirdiği zaman memlekete gittim ama onda da sürekli hastanedeydim fırsatım olmadı babamın mezarına gitmedim.Mezar ziyareti yapacak durumda değilim .Kaldıramam diye düşünüyorum .Gitmeli miyim siz nasıl duygular yaşadınız .Karmakarışığım inanın .

mezara gidince ağlamak yerine evden otur dualar oku kuran oku daha iyi hem faydan olmuş olur üzülmenin ağlamanın kimseye faydası olmaz başın sağolsun canım

Gitmelisin tabii ki.
Gidip bir yasin oku baban için.
İlk ziyaret çok zor geçiyor,sanki o an kaybetmişsin gibi.Ama dua ettikçe rahatlıyor insan.

Bence gitmelisiniz.Sevdiklerimiz öldüklerinde ilk zamanlar inanmak istemiyoruz ama kabir ziyaretleri biraz da olsa tesellimizi düşürüyor.Onun ebedi hayata gittiğini bir daha geri dönemeyeceğini görebiliyoruz.

Başınız sağolsun.

Öldüğünüzde çocuklarınızın gelmesini ister miydiniz? Bu sorunun cevabını verip siz de aynısını yapın.
Ağır geliyorsa gitmek, gitmeyin. Evden bir fatiha gönderin. O yerini bulur.

"Acıyı atmak" diye birşey yok ki zaten. Nereye atıyorsun? O acı senin artık, ara ara küllenecek, ara ara ilk günkü gibi yakacak seni. Sen nereye gitsen seninle gelecek. Git babanı ziyaret et.

Ben her gittiğimde hıckıra hıckıra aglıyorum babamı hiç görmediğim halde. Ama insan rahatlıyor bence gitmelisin.

Ben de annemi kaybedeli 7 ay oldu...
Ben annemin mezarina gidince cok rahatliyorum..oturup sohbet ediyorum,sanki hala yanimdaymis gibi olan olaylari anlatiyorum..mezarinda cicekler ekiyorum..ne bileyim,sanki uzeri cicek bahcesi gibi olunca o da mutlu olacakmis gibi...
Ilk gitmek cok zor,hele mezar tasinda ismi yaziyor ya..kaldiramiyor insan..ama mezar artik onlarin evi..biz dunya hayatiyla sanki topragin altindalarmis gibi dusunuyoruz ama oyle degil..amellerine gore cennet bahcesinden bir bahce veya cehennem cukurlarindan bir cukur gibiymis..ve biz geldigimizde bizi goruyorlar..gitmeni tavsiye ederim..

görüyorlar dimi

bence gitmelisiniz..evden okusanız da olur ancak gidip su dökseniz daha makbule geçer....ilk başlarda dayanılmaz gelebilir ama okuduğunuz dualarla onu ne kadar mutlu ettiğinizi düşünürseniz belki biraz hafiflersiniz....başınız sağolsun

Babam vefat edeli 17 ay oldu...40ı çıkana kadar gidemedim, hamileydim zaten kimse gel de demedi, 7 gün her sabah annem ve kardeşim gittiler, babamın mezarına gidebildikten 3 gün sonra oğlum 37 haftalık doğdu, en son martta gittim senesi olmuştu,bayramda gidemedim kurbanda da batmandayız gidemiyoruz, ne zaman kısmet olur bir daha bilmem

Ankarada yaşıyor ailem, mezarı memlekette babamın, dua falan ediyoruz tabi gittikçe ama ben hala inanamıyorum şaka gibi deli saçması gibi skeç gibi bişey bu babam öldü konusu, benim babam...öldü,kahkaha atasım geliyo bi git allasen falan diyorum içten içe

Şimdi gurbetteyim, Ankarada annem babam ve kardeşimi kendi düzenlerinde hayal ediyorum hep, varmış gibi, çünkü burda aksini kabullenmem çok zor, kendimi bir koyversem klinik vaka olurum,hiç sırası değil eşimin işi stresli oğlum daha emiyo, ilaç içip kendimi uyuşturamam...ama Ankaraya dönersek Şark bitince, o zaman başlıcak benim kabullenme alışma kahrolma sürecim, şu an nadastayım

sağolun
mide kanserinden yitirmiştik
öğrenmemiz ile vefatı arasında 2,5 ay var
o kadar çabuk oldu bitti ki hala kabullenemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…