Mezar Konusunda bilgi

Biz beklemeden 2 ay sonra yaptırdık babamın mezarını Çökme olmadı sanırım usta ile ilgili
Allah size sabır versin cennette kavuşun inşallah

Ahh canımmm..rabbim sabırlar versin..kuzucuğum melek zaten mekanı cennettir..sabırlar diliyorum..

Allah sabır versin canım başka acı yaşatmasın 1 hafta önce aile büyümüğüzü kaybettik bizde.Onlardan duyduğum kadarıyla 1 yıl geçince daha sağlam olurmuş.

Çok kısa bir süre önce bebeğimi kaybettim.Şimdi yavruma güzel bir mezar yaptırmak istiyorum.Lakin yaptırmak için belli bir süre geçmesi gerekli mi?Çökme felan yapmasını istemiyorum.Başından böyle acı yaşayan arkadaşlarım yardımlarınıza ihtiyacım var.Hayat malesef acımasız arkadaşlarım bebeklerine beşik bakarken ben malesef mezar bakıyorum :cry::cry:

canım başn sağolsun sabırlar verin mahallenin imamı yok mu ona sor en iyi cvbı o verir

Allah sabir versin, basiniz sagolsun. Allah rahmet eylesin demeyecegim cunku o zaten tertemiz bir melek.
Rabbim acinizi hafifletsin. Ne kadarlikti acaba? Ahh bir annenin evlat acisi yasamasi kadar zor bir sey yok. Rabbim sabir verisin..
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Erken doğum oldu.6,5 aylık doğdu 3 gün yaşadı oğluşum ve malesef kaybettim :KK43: :KK43:

1 yıl bekleme olayını burda duydum ilk defa vefat eden tanıdıklarımın mermeri hemen yapıldı hiçbir şey olmadı yapan ustayla alakalı bence.

1 yıl bekleme olayını burda duydum ilk defa vefat eden tanıdıklarımın mermeri hemen yapıldı hiçbir şey olmadı yapan ustayla alakalı bence.
Evet arkadaşım çoğunluk bir yıl demiş bende bilgim olmadığı için açıkcası güller çiçekler içinde olsun istiyorum tertemiz yanii ne biliyim çökerse yada bi şey olursa üzülürüm :KK43: :KK43: İyi bir araştırma yapayım bari

Allah sabırlar versin. :KK43: Meleğiniz şefaatçiniz olsun.

Evet bir yıl kadar beklemek gerekiyor toprağın çökmesi için. Ne kadar mütevaziyse mezar o kadar iyi oluyor aslında islami olarak.

Allah rahmet eylesin. nur içinde yatsın, Rabbim size sabır versin. Yasal olarakta 3 ay a kadar yaptırılamıyor. Zaten kabrin uygun şekilde yapılabilmesi için 1 yıl beklemekte yarar var.

Rabbim sabirlar versin :KK43: vefat eden yavrular cennet kapisinda beklermis mahserde...ben annemi almadan girmem diye. ebedi bi ayrilik degil bu,yoksa olume dayanilamazdi.
mezar icin uzerinden bir kis gecmesi lazim ,yagmurda v.s tamamen yerlesiyor toprak yerine daha sonra yaptiriliyor...dayimdan biliyorum,bogazini.keserek intihar etmisti . bi kis sonra yaptirdik.mezari :KK43:

ahirette cocuk sevgisini sadece bu dunyada yavrusunu ergenlige ermeden kaybedenler yasayabilecekmis. Allah sabir versin oncelikle. bizim orda da kurban bayramindan once yapilir mezar. sebebini bilmiyorum.

evet bizim burda da 1 sene beklemek gerekiyor.(dedem ve babaanemi kaybettiğimizde bizde 1 sene beklemiştik ondan biliyorum)
bu arada başın sağolun.allah sabır versin.çok üzüldüm.

X