Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar bu satılan meyveli yoğurtlar bebeklere zararlımı arkadaşımın doktoru dalak büyümesi yapıyor demiş meyveli yoğurtlar bilgisi olan varmı
bızım dr umuz ıçınde çok fazla katkı maddesı var sakın yedırmeyın demıştı 2 oglum var ıkısınede hıç vermedım
ben de vermedim ama çocuklar büyüdükçe reklamlardan etkilenip istiyorlar markette gördüklerinde:1no2:yine de çok yemedikleri için memnunum çünkü "katkısız"deseler de o yoğurtlar eski usulle mayalanmıyor,(faydalı bakterileri yok) bazen kendim yoğurda reçel karıştırıp veriyorum hem daha lezzetli,hem doğal:icecream:
KUZULARIM VE BEN
Kayıtlı Üye
Bende verme taraftarı değilim dr.asla önermedi. Ama çocuklar büyüdükçe istiyor ama mümkün oldugunca az alıyorum.Evdeki yoğurdu yemiyorlar o boyalı katkılı yoğurları üçer beşer yiyorlar yaramazlar.
bızım doktor bılındık bı marka olduktan sonra sorun olmaz werebılırsın dedı..
bızım doktor bılındık bı marka olduktan sonra sorun olmaz werebılırsın dedı..
canımya internette okudum az önce bu bilindik markaların hepsinde kansorejen madde varmış düşününki sütlerde bile
klava:
klava:
ya kızlar işinize karısmayayım ama neden hazır meyveli yoğurt veriyorsunuz bebklerinize ya onların içinde bir sürü karısım lar var kücücük onlar mutlaka bir zarar verir zamanla
ben size tarif vereyim yapmak isteyene ben kzım için tabi uzun yıllar önce paket sütlerden küçük kavanozlara mayalardım meyveli yoğurdu sütü ılıtıp seker atardım içerisine o an hanği meyvem varsa randeleyip karıstırır ve üzerine makarna süzgüsü kapatıp üzerine bir battaniye örter ve mayalanmasını beklerdim ve cok severek yerdi yinede siz bilirsiniz yapmak isteyen olursa buyrunnnnnnnnn minik bebkleriniz severek yiyecektir emin olun
ya kızlar işinize karısmayayım ama neden hazır meyveli yoğurt veriyorsunuz bebklerinize ya onların içinde bir sürü karısım lar var kücücük onlar mutlaka bir zarar verir zamanla
ben size tarif vereyim yapmak isteyene ben kzım için tabi uzun yıllar önce paket sütlerden küçük kavanozlara mayalardım meyveli yoğurdu sütü ılıtıp seker atardım içerisine o an hanği meyvem varsa randeleyip karıstırır ve üzerine makarna süzgüsü kapatıp üzerine bir battaniye örter ve mayalanmasını beklerdim ve cok severek yerdi yinede siz bilirsiniz yapmak isteyen olursa buyrunnnnnnnnn minik bebkleriniz severek yiyecektir emin olun
paket sütle once yogurt mu mayalardınız anlayamadım.tarifi tekrar verebılır mısınız??
ben veriyorum valla , itirar edeyim.
tarif çok güzelmiş.denemeli.küçük kavanoza yoğurdu mayalıyoruz,şeker ve meyve de katıyoruz aynı anda.
başka biri kutu sütlerde de katkı maddesi var demiş, devam sütü veriyoruz onlar da katkılı .
e nasıl kaçınacağız bu katkı maddelerinden.
Valla çok kısa süre bir hafta kadar verdim danone çilekli. Sonra elim titredi kendim mayalamaya başladım. Dedim kendi kendime kolaya kaçma. Yoğurt matiğin var, yoğurdun var, sütün meyven var. Eee balında var tadlandırmak için. Ne duruyorsssun kendin mayalasana
ben şu araalr danino veriyorum her şey den tiksindi iyice yoğurt bile yemiyor biraz düzelsin iştahı keserim artık ...zaten süttede de var diyorlar aynı hesaba gelmiyor mu zaten aldın mayaladın sütü.......anlamış değilim neye güveneyim ben şimdi....
tanıdıgımızın cocugu sureklı hasta oıluyordu sebebı bu yogutrlarmıs..dr onu verecegıne gıt kendı yedıgınız yogurdun ıcıne cılek muz ez seker koy ver demıstı..onun dısında abımın hanımı da kendı yapar bana lıteverecektı bebegıme yedırmem ıcın o lısteyı alınca hemen buraya bebelere ogurt dıe yayınlarım..bencede yedırmeyın sız bıle yemeyın oyle haızr ve katkılı maddelerı.ben hazır corba,bulyon vsvs gıbı seyler kullanmıyorum..tavuk et haslayın suyunu corba yapın.ne geregı var ..ılk bahsettıgım o dan..o..nlerden yıyen kof kılo almıstı ve olculdugundede calcıu dusuktu..reklamlardakı gıbı deıl yani sevıyelerı...inanmayın...
benim drum daninonun mavi paket bisküvili olanlarından verebılırsın dedı
ne kaybederivz kii ........danino da olmayı versin değilmi bu yazıyı bu gün okudum vermeyi kestim başka şeyler veririm en azından büyümix vs.......
bu mailler yalanlanmıştı.başka bir başlıkta tartısılmıstı bu konu.
bir dr önerirken öteki önermiyor
birisi ortaya bişey atıyor başka birisi yalanlıyor
bilim bile kendi içinde çelişiyor
o katkılı bu katkılı onda kanserojen var bunda kanserojen var..... eeee ne yiyelim biz ne yedirelim çocuklarımıza. yediğimiz ekmek içtiğimiz su bozulmuş artık gerisini siz düşünün.
2012 yeni bir ben
Kayıtlı Üye
valla ben bebişime evde yapıyorum yogurdunu gunluk sutten sadece yogurmu corba mama meyve puresi bebişim suan 7 aylık ve bu zaqmana kadar hazır hiçbirsey vermedim verenlerede tavsiye etmem yınede siz bilirsiniz ama her yerde her turlu sebze var meyve var alın evde yapın canlarım benden bukardar