Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
6 aylık kızım var 3 gün önce ek besinlere geçtik. Yoğurt mayaladım, ilki ekşi ama katılığı güzeldi.İkinci mayaladığım hem çok sulu hem de daha ekşiydi.Bugün hem sade hem meyveli mayalayayım diyorum.Elma rendeleyip tülbentten geçiriyorum dktr öyle dedi.Elmalı mayalamak istediğimde sonradan yedirirken kattığımda güzel olmuyo, mayalama sırasında mı koymam lazım elma suyunu? Mayalarken de cam kapalı kapta mayaladım.İnş bugünkü tutar.
neden kensinizi zora sokuyorsunuz ki yoğurdunuzu mayalayın yemeden önce içine elmasını rendeleyin
Sonradan koymayı denedim de görüntüsü bile kötü.. Tadını da sevmedim fazla.
canım senmi yicen yoğurdu :)) tadını napıcan :))bebeklerin hoşuna gidiyo elmayı sonradan koy.bende senin gibi kendi beğenmediğim şeyi yedirmiyorum.ama sonradan ekleyince de fena olmuyo..mayana bi parça şeker kat yoğurdun çok tatlı olur.maya ekşi olduğundan yoğurdunu ekşi yapar.
1 yasına kadar seker yasak ama
bir seferlik yapıcaksın sonra o tatlı mayayla devam ediceksin mayalamaya...
benim doktorum şeker yok diye bişey demedi muhallebisine 1 tatlı kaşığından biraz az koyuyorum 6.aydan itibaren