Tatlı Tarifi Meyveli Kup - Torku Süt Sponsorluğunda

M e g g

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
22.108
85.744
Selam kızlar
Bir meyve delisi olarak en sevdiğim iki meyveden bir tatlı yaptım, inşallah beğenirsiniz

Malzemeler:
Muhallebi için: 1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Kivili jöle için: 1 paket kivili jöle
2,5 su bardağı su (jöle için)
4-3 adet kivi
Çilekli sos için: 8 adet çilek
1 yemek kaşığınişasta
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için: 3 adet çilek
1 adet kivi
1 paket krem şanti (1su bardağı süt)

Öncelikle nişastayı, unu, şekeri ve sütü bir tencereye alıyoruz orta ateşte koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Koyulaşınca altını kısıp 5 dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Üstündeki kabarcıklar büyüdüğü zaman altını kapatıp toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.

Muhallebimiz ılırken krem şantimizi hazırlayıp katılaşması için buzdolabında bekletiyoruz.

2,5 su bardağı kaynamış suyu bir kaba alıp içine toz jöleyi ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz ve kuplara paylaştırıyoruz. İçine dilimlediğimiz kivileri dik şekilde yerleştiriyoruz ve donması için buzdolabında bekletiyoruz.

Çilekleri saplarından ayırıp iyice yıkıyoruz ve robottan çekip püre haline getiriyoruz.

Püre haline getirdiğimiz çilekleri tavaya alıyoruz ve 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1,5 yemek kaşığı şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.

Koyulaştıktan sonra ocaktan alıyoruz ılımasını bekliyoruz. Yalnız bu ılıma süresi 10 dakikayı geçmemeli çünkü muhallebiden de katı bir hal alıyor.

Kivili katımızın üstüne muhallebiden 3-4 kaşık ekliyoruz. Muhallebili katın üstüne de çilekli sosumuzdan ekliyoruz.
Krem şantiyi sıkma torbasıyla en üst kata ekliyoruz.
Çilek ve kivi dilimleriyle süslüyoruz :)
**Ben küçük bir bardağa jöleden ayırıp donduktan sonra küp küp kesip üzerine serptim
O küpler onlar :)
Gayet sevimli duruyor denemenizi öneririm :)

Çok lezzetli bir tatlı ve çok hafif :)
Umarım beğenirsiniz :)
Teşekkürler

TORKU SÜT

" Tarladan Sofraya Torku Güvenilir Gıda Zinciri"
900.000 çiftçimizle Torku ailesi olarak, ülkemizin en verimli ovalarında tohumdan sofranıza kadar üretimin her aşamasında yarım asrı aşan tecrübemizin sağladığı güvenilirlikle, yaşamınızın bir parçası olmaktan mutluyuz.
Elinizde tuttuğunuz sütümüzü, içiniz rahat bir şekilde sağlıkla tüketebilmeniz için her şeyi düşündük. Ürünlerimizin lezzet kaynağı sütümüzü, kendi çiftliklerimiz ve eğitim vererek sertifikalandırdığımız lisanslı çiftçilerimizden tedarik ediyoruz. Bölgemizde yetişen hammaddeleri kullanarak en özenli yemi üretiyoruz.İneklerin yaşam ortamlarından, sağlık ve aşı geçmişine kadar tüm süreci kontrol ederek hammadde güvenilirliğini sağlıyoruz. Sütlerimizi dünyanın en modern tesisinde, süreçlerin tek noktadan yönetildiği bir sistem ve son teknolojiyle, el değmeden özenle işliyoruz.
Torku sütü gönül rahatlığıyla içebilir, çocuklarınıza içirebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.
Bir bardak (250 ml) Torku Yarım Yağlı Süt, günlük kalsiyum ihtiyacının %40'nı (320 mg) karşılar.
"Torku" Bir "Konya Şeker" Markasıdır.

Çok ferah bi lezzet gibi duruyor ellerine saglikk:)
Kiviye alerjik olmasa yapardim:)

Immmm cilekkk :)) ellerine saglik:) yarismada basarilar :)

Immmm cilekkk :)) ellerine saglik:) yarismada basarilar :)

Teşekkürler canım :))
Eline sağlık, yarışmada başarılar

Teşekkür ederim canım

Bayılırım. Ellerinize sağlık. Başarılar dilerim. :)

Çok teşekkür ederim

Ellerinize sağlık, sunum çok hoş:)
Başarılar...

Beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…