• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi meyve püresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pastadelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.362
1.299
133
37
hazır satılan kavonozdaki meyve pürelerinden veriyor musunuz bebeklere.dışardaydım dün ilk kez verdim.zararlımıdır sizce

ben veriyorum canım sadece meyve pürelerinden ama geri kalan eklerini ben evde hazırlıyorum corbasını yogurdu falan hero kullanıyorum ben hergün değişik veriyorum bıkmasın diye bir kavanoz yiyor naşşallah saat 1300-1400 arası öğün yaptım yiyor bence daha organik dışarda alınan hormonlumu degilmi bilmiyorsun ki bence zararı yok

ne kadar katkısız doğal organik deselerde bence hazır gıda kullanmamak lazım. tabii 1-2 sefer olabilir ama düzenli kullanmam asla kendim hazırlarım

Ben de kızıma kavanozdaki sebze-meyvelerden veriyorum,hem de gönül rahatlığıyla:)
marketten-pazardan aldığım meyvelerden daha güvenli olduğu kesin..
haa organik alırım,hepsini evde hazırlarım diyenler için sözüm yok tabii..
ama mevsiminde toplanmış,denetimleri düzenli yapılan büyük firmaların meyve ve sebzelerinden bahsediyoruz..

anlamıyorum herkesin evinde laboratuvar mı var? kavanozdakilerin zararlı olduğunu bir bakışta gören gözlere sahip arkadaşları tebrik ediyorum:))

tercih meselesi bu iş,şahsım adına içimiz nasıl rahatsa öyle yapmamız doğru olur diye düşünüyorum..

kavanoz veren kötü anne,evde hazırlayan iyi anne oluyor gibi yazılar görüyorum değişik başlıklarda..
haa kavanozu vermeyip hazır yoğurt veren-salçalı-tuzlu yemek tattıran vs anneler de görüyorum:)
onlar da ayrı bir tez konusu:)))

Ben de kızıma kavanozdaki sebze-meyvelerden veriyorum,hem de gönül rahatlığıyla:)
marketten-pazardan aldığım meyvelerden daha güvenli olduğu kesin..
haa organik alırım,hepsini evde hazırlarım diyenler için sözüm yok tabii..
ama mevsiminde toplanmış,denetimleri düzenli yapılan büyük firmaların meyve ve sebzelerinden bahsediyoruz..

anlamıyorum herkesin evinde laboratuvar mı var? kavanozdakilerin zararlı olduğunu bir bakışta gören gözlere sahip arkadaşları tebrik ediyorum:))

tercih meselesi bu iş,şahsım adına içimiz nasıl rahatsa öyle yapmamız doğru olur diye düşünüyorum..

kavanoz veren kötü anne,evde hazırlayan iyi anne oluyor gibi yazılar görüyorum değişik başlıklarda..
haa kavanozu vermeyip hazır yoğurt veren-salçalı-tuzlu yemek tattıran vs anneler de görüyorum:)
onlar da ayrı bir tez konusu:)))

yaa arkadaşım içimden geçipte yazmaya üşendiğim herşeyi yazmışsın helal olsun öpüyorum...:16:

ama eklemek istediğim bişey var, kavanoz mamalarının kötü yönü tamamen püre haline getirilmiş olmasıdır (pütürlü vasa hiç görmedim) ve devamlı bu mamalardan verilirse ilerde pütürlü gıdalara geçişte zorluk yaşanabilir. belkide mevsim meyvelerini evde hazırlayıp mevsimi olmayan meyveleri kavanozdan yedirmek en mantıklısı..

düzeltme: hipp kavanoz mamalarında pütürlü olanlar varmış şimdi baktım. ama meyvede değil sebzelerde.

ek gıdalara yenı basladık oyuzden kavanoz mamalar hakkında bılgım yok acıkcası evde hazırlıyorum suanda hazırıda gerekınce kullanırım gıbı gelıyor zaten bızım yedıklerımız nekadar organıkkı yada dısardan aldığımız meyveler nekadar sağlıklı ılacsızkı organık dıye satılanlar bıle hıkayeymıs cunku ılaclamayla hormonla buyuyen sebzelerden ıllakı bocekler arılar vb hayvanlar ılac falan tasırlrmış gecenlerde buyuk bılının bı marketten arnut elma aldım bı dunya paraya eve geldım yıkarken farkettım uzerınde yağ gıbı bısey var yıkadım guzelce bıraktım 5 dakıka sonra kapkara oldular daha kesmemıstım kımbılır neler suruyorlar parlak guzel dursun dıye ama bızım cocuk doktoru hazır gıdalara kesinlikle karşı özellikle yoğurda..evde kendın yap purenı corbanı dıyor ve mevsım dısı bısey yedirme dıyede tembihledi..yoğurdunuda kendın mayala mutlaka dedi simdilik gunluk sut alıp mayalıyorum ıkıgunde bır zaten yediği nekadar yoğurt..kendın yetiştirmediğin surece hepsı aynı oda mumkun olmadığına gore..

yenı yenı vermeye başladım. çünkü artık yetemiyorum yoruluyorum. işim yoğun çalışıyorum işe gitmeden herseyını hazırlıyorum.çorb
kavonazları saydım henuz 6 adet vermişim hep kendm hazırlıyordum ama yetişemediğimde verdim eşim kızıyor sağlıklı değil diyor ama dısardakilerde ne kadar sağlıklı belli değil.

Back