meyve püresi

sule-46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
1.403
5
Arkadaşlar meyve püresi yaparken nasıl yapıyorsunuz.
Mesela gündemde şeftali var.Cam rendede rendelemeye çalışıyorum,kalanı büyük parçalara ayrılıyor,elimle ezmeye çalışıyorum,lifli bir şey çıkıyor ortaya.Boğazına takıla takıla yedirmeye çalışıyrdum.Süzgeçten geçirdim bugün rahat yedi.Bir de baranın annesinin tarifiyle irmik ekledim,azıcık da üzüm suyu yaptım kattım,sevdi.
Geçen gün bakıcımız yedirirken denk geldim,çatalla ezilmiş gibiydi,cam rendeyle yapmıştı ama.
Sonradan katı gıdaları yeme sorunu oluyormuş,süzgeçten geçirmeli mi?
Sebze çorbası yaparken de (1-2 deneme yaptım) süzgeçten geçirmek mantıklı geldi,blendırdansa...

ek gıdaya yenigeçtiyseniz süzülebilir ama çiğnemeyi öğrenmeleri gerekiyor. büyüdükçe pütürlü gıdaları reddediyorlar. ayrıca vücudun meyve sebze posası-lifine ihtiyacı varmış.

cnm daha cok kucuk pureyle vermen daha ııı zaten bıraz buyudugu zaman yavas yavas puturuklere gecebılırsın

Bu arada galiba şeftaliden :) bizim küçük hanım çok zor kaka yapıyor,çok katı Bakıcı söylemese aklıma gelmicek ...

Bu arada galiba şeftaliden :) bizim küçük hanım çok zor kaka yapıyor,çok katı Bakıcı söylemese aklıma gelmicek ...

benim kızımda şeftali yedimi kabız oluyodu o yüzden artık şeftaliyle beraber mutlaka kayısı veriyorum ve hergün elma yedirmeye gayret ediyorum çok faydalı..

benim kızımda şeftali yedimi kabız oluyodu o yüzden artık şeftaliyle beraber mutlaka kayısı veriyorum ve hergün elma yedirmeye gayret ediyorum çok faydalı..

elmada fena halde kabız yapıyor dikkatli olun:) benim başıma geldi artık az yediriyorum...

elmayı nasıl rendeliyosunuz peki? haşlıuyormusunuz yumşak olması için

benim kızım hiç bir meyveyi hiçbir şekilde yemiyor kavanoz mamaları ve meyve sularınıda denedim yoğurda kattım ..yemiyor ne yapacağım??????????????????????

ya kızlar diyorum ki evde yapmaktansa milupanın organik meyve suyu ve meyve pürelerini vermek daha iyi olmazmı çünkü evdeki meyvelerde tarım ilacı hormon vs vs var ne diyorsunuz ben daha ek gıdaya geçmedim cevap bekliyom

canım ben ek gıdaya dün geçtim,tabi dr kontrolüyle,
dr kavanoz mamaları rahatlıkla yedirebilirsin,özenle yapılıyor,evde yaptığın cok daha vitaminli değil aynı ayarda dedi.

arkadaşlar benim bebişim yok ama çok yakın arkadaşımın 5 aylık bir oğlu var,onunla çok haşır neşirim.geçenlerde nette güvenli emzik diye bir ürünle karşılaştım süper bişey hemen aldım.....ek gıdaya başlamak için süper bir ürün....emzik şeklinde ama ucu fileli.taze meyve ve sebzeleri içine koyup ağzını kapatıyorsunuz.....bebek hem dişini kaşıyor hemde sularını emiyor....ve bu sayedede çiğneme refleksi gelişiyor.....bizim oğluşumuz bayıldı ilk denemede....çok faydalı bence çünkü vitaminler ölmeden hemen tüketiliyor....tavsiye ederim......

buda resmi

ben yarım elmayla yarım armutu cam rendyle rendeliyorum. bir tülbenti cam kasenin ağzına gerdirerek geçiriyorum. rendelediklrimi tülbentin üstüne boşaltıyorum sonra tülbenti sıkıyorum suyu kasede posası tülbentte kalıyo.benim kızımda pütürlü şeyleri yutamıyo. sanırım daha küçük.

bende merak ettim irmiği nasıl veriyorsunuz.birde muhallebi tarifi verebilirmisiniz.

1 tatlı kaşığı irmiği cezveye koydum biraz suyla,kontrol ederek pişirdim,dikkat edin suyu çekip dibine yapışabilir,sonra da rendelenmiş şeftaliye karıştırdım.
thanks baranın annesi,1 kez yaptım,tembelim galiba biraz.
bi de biraz ara verelim dedik şeftaliye.tuvalete zorlanıyo,belki ondandır diye,ama bugun yemedi gene aynı

yavaş yavaş alıştırsan...
nektarin daha pütürsüz oluyor.
bi de biz çok korkuopyruz ya,bakıcımız yedirirken gördüm,rendelemiş ama,çatalla ezilmiş gibiydi.Biraz takılıyordu boğazına ama yiyordu.ha Allah korusun tıkanır filan...

iyi oldu buraya baktigim ben de pek emin degildim seftalinin kabiz yaptiginda cok sagolun.Bir de muz kabiz yapiyor degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…