Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar benim oglum 6 bucuk aylık meyva suyunu severek iciyor fakat rendeleyip verdiğim zaman meyvaları öğürüyor yemek istemiyor.
Bende sadece denemelik su kavonozdaki meyva pürelerinden aldım kayısı muzlu olandan ve bayıldııı. Acaba siz bu kıvamda yada buna yakın kıvamda
püre yapabiliyor musunuz ? Lütfen tarif ve tavsiyelerinizi bekliyorumm
O kavanozlara alışırsa kendi yaptığın meyveyi zor yedirirsin sonra.Kavanozdakiler daha pütürsüz oluyo onun için hoşlarına gidiyo.Normalde cam rendede rendeliyosun o kadar.Eğer bebeğin pütürlü yemekle ilgili problemi varsa onun için öğürüyodur ya da verdiğin meyveyi sevmemiştir.Yavaş yavaş alıştırmaya çalış pütürlüye sonra çok zorlanırsın.Onu yemiyo diye kavanoz verme sakın.Verdiğin meyveyi sevmediği için mi pütürlü olduğu için mi öğürdüğünü anlamak için de şöyle bi yöntem deneyebilirsin elmayı rondodan geçir çok katı olursa birazcık su ekle yani tam püre kıvamında olsun pütürsüz sevmez de yerse elmayı sevmiştir.Ertesi gün yine elmayı cam rendeyle rendeleyip ver eğer öğürürse o zaman pütürlüden rahatsız olmuştur.Yani şimdi aklıma geldi bu yöntem :))) yine doktoruna bir danış istersen.
aklınla bin yaşa
çok mantıklı doktora sormaya bile gerek yok yarın rondodan bir gecirelim bakalım ne olacak
buharla haslama makinen varsa onunlada yapabilirsin
vitamini ölmez hem
sonrada ezersin su karistirir verirsin
ben olsam öyle denerim yani illa cam sisedei hazir mama vermek istemiyorsan
Almanyada butun bebekler o hazir cam sisedeki mamalarla besleniyor
Tr de bu kadar cam sise hazir mamalara neden karsilar anlamiyorum
iclerinde o kadar cok vitamin mineral varki
hem artik organikte yapiyorlar
ben cam kavanoz Hipp veriyorum
onada su katiyorum
simdilik rahat alissin diye
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
cam kavanozdaki pürelerde pirinç unuda var o şekilde o kıvama geliyor..
ben ilk kendim rendeledim pütürlüye alıştı,şimdi hepsinden yiyor şükür..
benim kizim hem hazirlari hem evde yaptiklarimi nam nam nam götürüyor :) yanliz kaynamadan sadece rendeleyerek vermek icin henuz erken oldugu icin (8 aylik) az suyun icine dogradigim meyvalari yaklasik 20 dakika kaynatiyorum, daha sonra onlari mikserden gecirip pure haline getiriyorum ve bebisim ayila bayila yiyiyor :)
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
benim kizim hem hazirlari hem evde yaptiklarimi nam nam nam götürüyor :) yanliz kaynamadan sadece rendeleyerek vermek icin henuz erken oldugu icin (8 aylik) az suyun icine dogradigim meyvalari yaklasik 20 dakika kaynatiyorum, daha sonra onlari mikserden gecirip pure haline getiriyorum ve bebisim ayila bayila yiyiyor :)
8 aylık bebek için neden erken kaynatmadan vermek meyveyi?gerçekten hiç duymadığım için soruyorum gaz vs mi oluyor?
doktorumuzun bize onerdigi 10.cu aya kadar muz haric diger meyveleri pismis olarak vermekti. Sebebine gelince bebeklerin sindirimleri henuz yeterince guclu olmadigi icin hazmedemeyebilirlermis. Hos ben simdilerde yavas yavas havuc elma armut gibi seyleri eline veiyorum, zira disleri yeni ciktigi icin bayiliyor kemirmeye.
doktorumuzun bize onerdigi 10.cu aya kadar muz haric diger meyveleri pismis olarak vermekti. Sebebine gelince bebeklerin sindirimleri henuz yeterince guclu olmadigi icin hazmedemeyebilirlermis. Hos ben simdilerde yavas yavas havuc elma armut gibi seyleri eline veiyorum, zira disleri yeni ciktigi icin bayiliyor kemirmeye.
Kocaman olmuş artık yaa biz 6.ayda başladık meyve püresine.Tabi 2-3 kaşık.Çiğ ver canım hiçbişey olmaz haşlama boşuna ben de ilk defa duydum.Bizim doktor bu yemek konusunda çok hassastır herşeye yasak der onu vermeyin bunu vermeyin ama bu konuda hiç öyle bişey söylemedi.Sen de artık ver normal meyve yesin çosuk tadını alsın ne güzel :))
muz+mandalina suyu+kivi+portakal suyu+ananas+turunc+elma+armut v.s. bu meyvelerden 3 çeşitini blenderdan geçirip veriyorum ,içinde genelde muz oluyor, oğlum şu an 20 aylık severek yiyor meyve öğününü, tavsiye ederim..
vitamini ölmez hem
onada su katiyorum
simdilik rahat
hausfrau haklisin cok dogruu...
bende almanyada yasiyorum hem sise veriyorum hem evde yapiyorum..
ama burda herkes kavonoz odakliii... tek fark tr yasayan herkes bebek zayifsa sagliksiz diyor... burdada dr zayif olmasi daha iyi sisman olmasindan diyor... bizde anlamadik vallaaaa
vitamini ölmez hem
onada su katiyorum
simdilik rahat
hausfrau haklisin cok dogruu...
bende almanyada yasiyorum hem sise veriyorum hem evde yapiyorum..
ama burda herkes kavonoz odakliii... tek fark tr yasayan herkes bebek zayifsa sagliksiz diyor... burdada dr zayif olmasi daha iyi sisman olmasindan diyor... bizde anlamadik vallaaaa
Bence tam aksine o meyvelerin tazesi TR de oldugu icin anneler siseye karsi :)) Almanyada her meyve yetismiyor zannedersem :)
Ben cam rendeyle yaptim,suan butun olarak eline veriyorum :))