• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mevsim meyveleri hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

casser

öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
399
0
96
İstanbul
Sevgili anneler.
Oğluma mevsim meyvelerinden taze taze veriyorum ve meyveyide seviyor.Sanırım bende biraz abartıyorum meyveyi.
Mesela muz fiks bizde onun yanınada gün içinde şeftali armut üzüm vs neyse veriyorum.
Şu sıralar taze böğürtlen ve incir çok pazarlarda
Bende böğürtlen ve incirde yedirmeye başladım her gün.Bir kaç gündür kaşınıp duruyor ve gece sık uyanıyor ağlıyor baya.Hiç yapmazdı acaba incirdenmi oldu benmi evham yapıyprum yoksa.
Diş dönemi aynı zamanda amabilemiyorum.Ben kırmızı meyvelere bağladım durumu.
Sizde böyle bir durum oldu mu?:1shok:

valla benım bıldıgım kadarıyla ıncır 1 yasından once verılmıyordu benım kız da dıs donemınde gecelerı donup duruyo uyanmaya yer arıyor dıger meyvelerı bende verıyorum ama kasıntı yok

Canım yeni gördüm mesajını bende oğluma incir verdiğimde aynısı olmuştu.Bende bıraktım .Bağırsaklarını bozdu.Karnını ağrıttı.Biraz geç oldu ama.

bebeğinizin 1 yaşından küçükse incir,kivi,portakal vermemeniz gerekir. Hatta bazen 2 yaşına kadar verilmez. Bunlar alerjik meyvelerdir.

Ayrıca meyve porsiyonunuz çok fazla. Bir muz yada bir şeftali günlük meyve ihtiyacını karşılar. Meyvenin fazlası çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir.

Sevgiler.

bebeğinizin 1 yaşından küçükse incir,kivi,portakal vermemeniz gerekir. Hatta bazen 2 yaşına kadar verilmez. Bunlar alerjik meyvelerdir.

Ayrıca meyve porsiyonunuz çok fazla. Bir muz yada bir şeftali günlük meyve ihtiyacını karşılar. Meyvenin fazlası çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir.

Sevgiler.

Yorum için teşekkürler.
Benim oğlum 16 aylik,1-2 kez incir verdim kaşinti yapinca biraktim.Mevsiminde meyveleri vermek çok güzel tabii ki dediğin gibi fazlasi zarar ama ben günde 2 nadirende 3 porsiyon meyve veriyorum bir zarari olduğunu sanmam.Her şeyi çok düzenli çünkü ve çok şükür bu güne dek 1 kez ufak bir grip oldu onun haricinde hiç hasta olmadi.Ben bunu sebze meyve ağirlikli beslenmesine bağliyorum.Anne sütüde veriyorum ama bazi yakinlarim var küçük bebeği olan anne sütü vermesine rağmen çocuklar hep hasta oluyor.Pek meyve sebzeye dikkat etmiyorlar ne bulurlarsa veriyorlar çocuklara.

doktorlarda özellikle yaz aylarinda artan sivi ihtiyacina istinaden meyve porsiyonunu artirmayi tavsiye ediyor.

Herkesin bebişine bol iştah ve sağlik.

Arkadaşlar benim kızım da 5 ayını yeni doldurdu. artık ek gıdalara yavaştan geçiş yapmaya başladık. 2-3 akşamdır mevsim meyvelerinden(armut, şeftalı) 5-6 kaşık veriyorum ama geceleri yatarken çok sorun yaşamaya başladık. uykusundan ağlıyor (gaz sorunu var) daha önce bu sorunlar yoktu. armut ve şeftalı gaz yaparmı ?

Arkadaşlar benim kızım da 5 ayını yeni doldurdu. artık ek gıdalara yavaştan geçiş yapmaya başladık. 2-3 akşamdır mevsim meyvelerinden(armut, şeftalı) 5-6 kaşık veriyorum ama geceleri yatarken çok sorun yaşamaya başladık. uykusundan ağlıyor (gaz sorunu var) daha önce bu sorunlar yoktu. armut ve şeftalı gaz yaparmı ?

Bence karnini ağırtmış olabilir.Ben 4,5 aylıkken sınava gitmem gerektiği için şeftali püresi verdirmiştim anneme çocuk 2 gün kaka sorunu ve buna bağlı sancı yaşadı.Bence alışması için veriyorsan akşam saati yerine öğlenleri azıcık yoğurt verebilirsin.Tabii en iyisini doktorun bilir onada danış bence.:olmaz:

Bence karnini ağırtmış olabilir.Ben 4,5 aylıkken sınava gitmem gerektiği için şeftali püresi verdirmiştim anneme çocuk 2 gün kaka sorunu ve buna bağlı sancı yaşadı.Bence alışması için veriyorsan akşam saati yerine öğlenleri azıcık yoğurt verebilirsin.Tabii en iyisini doktorun bilir onada danış bence.:olmaz:

bence böğürtlenden olabilir.inciirn fazlası ishal yapar.
yiyorsa yemek öğününde de yiyorsa hani meyve doyurup engellemiyorsa ne güzel.vitamn alsın işte ne güzel.

Arkadaşlar benim kızım da 5 aylık herşeye uyanıyor çok geç uykuya dalıyor uyandıktan sonra da hemen uyumak istiyor. sizin bebişler de böyle mi bir yol gösterseniz ... siz bebeişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz sallıyor musunuz...:ecrin_bebek:

Arkadaşlar benim kızım da 5 aylık herşeye uyanıyor çok geç uykuya dalıyor uyandıktan sonra da hemen uyumak istiyor. sizin bebişler de böyle mi bir yol gösterseniz ... siz bebeişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz sallıyor musunuz...:ecrin_bebek:

Benim bebeğimde o dönemlerinde çok zor uykuya daliyor ve çok çabuk uyaniyordu.Ama zamanla düzene girdi.Açıkçası o dönem denemiştim bazı şeyler (rezene yada iyi geceler çayı gibi) ama pek işe yaramamıştı.Sonra zamanla uykusu düzene girdi.Bu arada sallayarak uyutuyorum hala maalesef.

teşekkür ederim casser ben sallamıyorum emerken uykuya dalıyordu ama son 1.5 aydır bu şekildeyiz sallama kabul etmiyor eskiden gündüz uykusu gelince beşiğine koyardım kendi başına uyurdu ama özellikle akşam uyuması çok zor oluyor kaç ay daha yaşıyacağız bu uykusuzluk ve peşinden gelen huysuzlukla ...:ecrin_bebek:

Sevgili anneler.
Oğluma mevsim meyvelerinden taze taze veriyorum ve meyveyide seviyor.Sanırım bende biraz abartıyorum meyveyi.
Mesela muz fiks bizde onun yanınada gün içinde şeftali armut üzüm vs neyse veriyorum.
Şu sıralar taze böğürtlen ve incir çok pazarlarda
Bende böğürtlen ve incirde yedirmeye başladım her gün.Bir kaç gündür kaşınıp duruyor ve gece sık uyanıyor ağlıyor baya.Hiç yapmazdı acaba incirdenmi oldu benmi evham yapıyprum yoksa.
Diş dönemi aynı zamanda amabilemiyorum.Ben kırmızı meyvelere bağladım durumu.
Sizde böyle bir durum oldu mu?:1shok:

1 yaşından önce yasak bu meyveler çilekte yasak
kaç aylık oğlun
aalerji olmuş çocuk

sanırım kırmızı meyveler alerji yapıyor.ben yediğimde sütüme geçti bebegımın yüzünde alerji kırmızılıkları cıktı!!

bize dr bogurtlen,framboazlar,cilerkler,seftali,kayisi ve diyer orman meyveleri sadece pismis olarak verebilirsin demisti,ama benim oglumun seftali alerjisi var onun ici diyer meyvelerden alerji riski yuksek.bi de seftaliye karsi alerjik olan bebeklere haslamis misir ve misir unu verilmemesi gerktigini soyledi.seftalide alerjigi yapan madde misirda da varmis.

bize dr bogurtlen,framboazlar,cilerkler,seftali,kayisi ve diyer orman meyveleri sadece pismis olarak verebilirsin demisti,ama benim oglumun seftali alerjisi var onun ici diyer meyvelerden alerji riski yuksek.bi de seftaliye karsi alerjik olan bebeklere haslamis misir ve misir unu verilmemesi gerktigini soyledi.seftalide alerjigi yapan madde misirda da varmis.

Bilgi paylaşımın için çok teşekkürler.
Benimki 16 aylık ben sadece incir verdiğimde çocukta kaşıntı yaptı.Aslında gözle görülür en ufak bir kızarıklık kabartı vs yoktu ancak kaşınınca kestim incir vermeyi bende.
Ben mısır unu veriyorum çocuğa ama alerjik bişi olmadı onda.Bilmiyordum mısır unu şeftali alerjik durumunu.
Öğrenmiş oldumyerimseniben

Back