• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MEVA - Meme Vakfı

BetulOzsoy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
9
1
3
İstanbul
Herkese merhaba. Forumlarda yeniyim ben. Geçen ay bir arkadaşıma meme kanseri teşhisi kondu. Araştırırken türkiyedeki vakıfları karşıma MEVA çıktı. MEVA MEVA 98 yılında kurulmuş. İstanbul'da bi teşhis merkezleri var. Bi sürü kampanya yapmışlar. Eğitim veriyorlar. Meme kanseri ile ilgili araştırmaları var. Ben çok etkilendim şahsen çalışanlarından falan. bi çok şirket destek oluyor bu vakfa. En son da bi sigortacıyla anlaşmışlar. Bunlar kadın kanserlerine karşı (meme, rahim kanseri vs.) sigorta yapıyorlar size. aldıkları paranın bir kısmını MEVAya bağışlıyorlar. Size de mampografi kuponu veriyorlar. MEVA'da teşhis merkezinde ücretsiz çektirebiliyorsunuz. Daha ne olsun.

mamografiyi devlet hastanelerinde de çektirebiliyoruz. 35 yaşından sonra her ihtimale karşı bir kez çektirmeliyiz. her yıl düzenli kontrolden geçmeli ve kendimiz de elle muayene yapmalıyız.

duş alırken, giyinirken 1 dk lık elle kontrol o kadar da zor olmasa gerek :(

ALLAH cc kimseye hastalık vermesin :(

Bu konu bir hayli önce açılmış sanırım 2013 yılında ama vakıf halen aktif. biraz araştırınca farkındalığımızı artıracak birçok etkinlik düzenlediklerini gördüm, herkesin bilgisi olsun bu vakfın varlığından arkadaşlarımıza da iletelim. biçok kadın maalesef çekincelerinden ötürü kontrollerini yapamıyor, en azından evde kontrol yapma taktiklerini öğrensinler bir durumla karşılaşırlarsa vakıftan yardım alsınlar

Back