Metrodaki asansör

blackzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
221
169
36
Kızlar birşeye her gördüğümde çok kızıyorum. Metroda insanlar asansöre binmek için sıraya giriyor.Benim bildiğim bu asansörler engelliler için yapılır ama bir tane bile engellinin kullandığını görmedim şimdiye kadar.Bizim insanımız önünü arkasını düşünmeden kullanıyor asansörleri. Zaten böyle kullanılırsa engelli olan birine denk geldiğinde bozuk olması muhtemel.Tabiki bozulunca yapılması lazım.Ama bizim ülkemizde hiçbir iş hızlı çözüme kavuşmuyorki. Bu binenlerin hiçmi aklına gelmiyor bu. Yada benmi çok detaycıyım bir fikir verin allah aşkına.Lütfen bu konuda düşünceli olalım.Öyle bir durumda bu insanların hakkına girmiş olmuyormuyuz?

Bu konuya şöyle hak veriyorum engelliler için yapılmış tabi ki engellilere öncelik verilmeli . Yani insanlar rahatını düşünüp ilk onlar yönelmemeliler . Ama bunun yaşlısı, hamile olanı,hastası olanı var. Onlar da kullanma gereksinimi duyuyorlar. Ben çok fazla kullanmam asansör ama kaldı ki hiç asansörün önünde engelli bir insanda denk gelmedi. Aslında biraz düşünce kavramıyla alakalı. Umarım en yakın zaman da bunun bilincine varırız. Ama şunada hak veririm engelli bir vatandaşımız kullanmak istediği zaman herkes de vurdum duymaz davranmaz illaki yardım eden olacaktır.Tabi ki bu da çözüm olamaz. Ama bunu keşke değiştirebilsek .

Maalesef ki öyle. Gencecik insanlar asansöre biniyor. Yaslilar da zar zor yuruyor. Pes diyorum sadece..

Ben insan sevmiyorum zaten ya. Sevilcek tarafı da yok zaten çoğu insanın.
Saygısızlık düşüncesizlik diz boyu.

dün yine kadıköy kartal metrosundaydım.zaten inince hep çıkışları karıştırıyorum.topluluğu takip ediyorum genelde. :KK70: Bi baktım asansöre doğru gidiyorum. metronun yarısı asansör kullanıyor.pess..

işte beyni engelli olan insanlarımız!
fft81_mf2976963.Jpeg

Asansör bildiğim kadarıyla yalnızca engellilere ait değil. Ama kullanım önceliği onlara, yaşlılara, hamilelere ve çocuklulara ait. Yani kullanmadan önce sağa sola dikkat edip kimsenin hakkını gasp etmemek gerek. Ben de genelde merdivenleri kullanıyorum ama eğer tesadüfen boş olduğu bir ana denk gelirsem ve çok yorgunsam kullanıyorum.

X