metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

Loris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2012
201
96
98
İstanbul
Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim

hah tek numunelik ben değilmişim çok sevindim konuya :KK53:
ben mühendislik mezunuyum bi de tam utanç konusu :KK53:
metre kilometre litre gram cart curt zerre anlamam
bi de ben yönleri de asla bilmem
harita olarak kuzeyi güneyi bilirim ama şuan dururken kuzeyim nereye güneyim nere hiç çözemem

Bu uzamsal zeka ile alakalı.
Geliştirmek için resşmöizmenşz ile yarayabilir. Mesela bi vazoyu 3 boyutlu çizmek gibi. Gözlerinizi kapatın ve hayal edin...

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim

Yemek tarihlerindeki birimleri ben de anlamam. Göz kararı denir mesela nedir o karar? Ya bendeki göz kararsızsa?
İşin bu özgüvensizliği dışındaki kısmını doktor bilir.

Metre biraz daha anlasilir.

Ama 30 gram yulafi 10 yillik asci ancak anliyor. Bence anlayamamak normal. Herseyin özkütlesi farkli. Kiminin 30 grami cimdik kadar kiminin nerdeyse bir tabak. Bunu bilmemek cok normal.

Asci oldugun icin gramla derdim yok.

Ben de saati anlayamiyorum akrepli yelkovanli tarzsa 😂

Ne alakası var otizimle... Ben de mesela hep başarılı bir öğrenci olmuşumdur, ama kendi etrafımda 3 kere döndür beni, kaybolurum. Hiç oryantasyon, yön kavramı yok. :KK70: farklı donanımlarla yaratılıyoruz hepimiz.

Birgün kesin ölçüsü bilinen 2 mesafede yürüyün, atıyorum 50 metre uzaklıkta bir bina mesela, ondan sonra fikriniz olur.

Ya da GPS var artık, ne gerek göz kararı ölçmeye değil mi? Yulafdı , yağdı vs hepsinin farklı hacimi var, deneyerek öğrenmedikten, ya da ezberlemedikten sonra kimse bilemez kaç kaşık kaç gram.

kimse birebir kestiremez ki 200 metre sonrasını ama deneyimlerle bir tahmin oluşur, yine metre işi kolay da gram işi zaten muallak. tariflerde kaç gram kaç kaşık yapıyor bunun düzenlemesi olan siteler var. ben de yönleri hiç bulamam mesela on kere gitsem de aynı yeri bulamıyorum, yumuşak şeylere dokunamıyorum,insanlara sarılmayı sevmiyorum, hafif otizm belirtileri her insanda muhakkak vardır.

Bence çoğu insan anlıyormuş numarası yapıyor zaten :p
Bu bence uzamsal zeka ile alakalı bir şey ki bende de yoktur o 😂O 200 m falan bana da ters. Ben gördüğümü unutmam o yüzden bir gittiğim yere bir daha gittiğim de etraftaki şeylere göre bulurum.
Bu uzamsal zeka ile alakalı.
Geliştirmek için resşmöizmenşz ile yarayabilir. Mesela bi vazoyu 3 boyutlu çizmek gibi. Gözlerinizi kapatın ve hayal edin...
Yemek tarihlerindeki birimleri ben de anlamam. Göz kararı denir mesela nedir o karar? Ya bendeki göz kararsızsa?
İşin bu özgüvensizliği dışındaki kısmını doktor bilir.
Ben de anlamiyorum. Bardak ölçüsü,kaşık ölçüsü versinler anca öyle. Kolay da değil bence anlamak. Esnaf olursun belli bir süre sonra göz kararı bilirsin az çok ama o da tahmin olur anca. Gerisi zor gibi.
Sana daha beterini söyleyeyim ;
Ben çok iyi bildiğim adresi bile tarif edemiyorum . Gram -metre geç yani 🤣
Düşün gerisini 😊
Metre biraz daha anlasilir.

Ama 30 gram yulafi 10 yillik asci ancak anliyor. Bence anlayamamak normal. Herseyin özkütlesi farkli. Kiminin 30 grami cimdik kadar kiminin nerdeyse bir tabak. Bunu bilmemek cok normal.

Asci oldugun icin gramla derdim yok.

Ben de saati anlayamiyorum akrepli yelkovanli tarzsa 😂
Ne alakası var otizimle... Ben de mesela hep başarılı bir öğrenci olmuşumdur, ama kendi etrafımda 3 kere döndür beni, kaybolurum. Hiç oryantasyon, yön kavramı yok. :KK70: farklı donanımlarla yaratılıyoruz hepimiz.

Birgün kesin ölçüsü bilinen 2 mesafede yürüyün, atıyorum 50 metre uzaklıkta bir bina mesela, ondan sonra fikriniz olur.

Ya da GPS var artık, ne gerek göz kararı ölçmeye değil mi? Yulafdı , yağdı vs hepsinin farklı hacimi var, deneyerek öğrenmedikten, ya da ezberlemedikten sonra kimse bilemez kaç kaşık kaç gram.
kimse birebir kestiremez ki 200 metre sonrasını ama deneyimlerle bir tahmin oluşur, yine metre işi kolay da gram işi zaten muallak. tariflerde kaç gram kaç kaşık yapıyor bunun düzenlemesi olan siteler var. ben de yönleri hiç bulamam mesela on kere gitsem de aynı yeri bulamıyorum, yumuşak şeylere dokunamıyorum,insanlara sarılmayı sevmiyorum, hafif otizm belirtileri her insanda muhakkak vardır.

harita olarak kuzeyi güneyi bilirim ama şuan dururken kuzeyim nereye güneyim nere hiç çözemem

haha ciddi misiniz ya kimsede ben bilmiyorum demediği için iyice panik oluyorum bende çaktırmıyorum gerçi ama içten içe stres oluyorum geçen ananem dedi 100 metre ilerdeki dükkan falan ananem bile biliyo ben bilmiyorum ya falan dedim içimden.. Bide sağlıklı beslenmeye başladım uygulamada seçenekler oluyo 50 60 70 gr seçmem lazım ama seçemiyorum ne kadar yedim ki şimdi diyorum. 15 tane badem ne kadar eder şimdi elimle tartıyorum yok :D

yeni moda da bu. herkese otizm. hafif otizm, azdan fazla otizm.. bence düzgün başka bir psikolog bulun. ama bu dediğiniz ölçüleri bende anlamam mesela. 30 gr yulaf nedir yani.. bence hamur kıvamı klasik kulak memesi kıvamıdır :KK45: o zaman bende de var otizm.. tövbe yarabbim.

Üzülmeyin ben yolda bazen sağı solu karıştırır eşim o kadar alışmış ki sağ deyince sola dönüyorum o zaman der :KK70: kendim gideceğim yönü çok iyi bilirim. Elimle işaret ederken ama başkasına anlatırken olmuyor. Kendim bir de sokağım, yazıyı hangisiyle yazıyorumndiye bakarım. Karşımdaki insan sağ sol deyince bana göre mi ona göre ni diye bakarım.

Psikaytra sordum ben de başka sıkıntılarım da var kelimeleri yazarken de.. Kendim de eğitimciyim. Disleksi mi diye şüphelenmiştim ben de. Doktorum o kadar takma demişti :KK70:

kuzey güney yine iyi yukarıdaki marketi sorsalar aşağıyı gösteriyorum:KK14:

Üzülmeyin ben yolda bazen sağı solu karıştırır eşim o kadar alışmış ki sağ deyince sola dönüyorum o zaman der :KK70: psikaytra sordum ben de başka sıkıntılarım da var kelimeleri yazarken de.. Kendim de eğitimciyim. Disleksi mi diye şüphelenmiştim ben de. Doktorum o kadar takma demişti :KK70:
Ay ben de geçen doktora gittim varisleri için adam sordu sağ bacak mı sol bacak mı?
5 saniye düşünüp kalem tuttuğum el sağ. Ha o zaman sol bacak dedim..

Öğretmenim ben.
2 üniversite okudum. 😂😂😂

Doktarasini yapmış psikolog arkadaşımın arabasi ile bir toplantıya giderken yeri bulamadık.Yolda durup adresi bir adama sorduk...adamcagiz başladı tarife;"100 mt ilerden sağa dönün..vs" benim arkadaşın adama ilk sorduğu şey ;"sağ bu taraf mi oluyor,bu taraf mi?"

Şu Maps varya benim de aram çok kötü onunla. Dün haritada bir yere bakayım dedim nasıl gidiliyor diye. Baktığım yer Beylikdüzü'nde bir an nasıl oldu anlamadım kendimi Azerbaycan haritasında gezinirken buldum yalnız oranın Azerbaycan olduğunu da anlamadım. Türki devlet olduğu kesin isimlerden de neresi olduğunu kestirebilmek için dünya haritasına bakmam gerekti.

Back
X