Meteoroloji uyardı! Bayıltan sıcaklar geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Meteorolojiden özellikle İstanbul'da yaşayanlara kritik bir uyarı var. Bayıltan sıcaklar etkisini giderek arttıracak.
Sitene Ekle

Meteoroloji hava sıcaklığının artacağını ve yüksek nemin önümüzdeki salı gününe kadar devam edeceğini bildirildi. Hava sıcaklığı İç ve Kuzeydoğu kesimlerde 4 dereceye kadar artış kaydedecek. Sıcaklık mevsim normallerininn 3 derece üstünde olacak. Bu sıcak hava dalgası Ağustos ayı sonuna kadar hüküm sürecek.

SICAKTAN TRAFO PATLADI
Aşırı sıcak hava dalgası Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle etkili olmaya başladı. adıyaman'da sıcaktan trafo patladı. Akedaş görevlileri, sıcaklar nedeniyle vatandaşların klimalara aşırı yüklendiğini, ayrıca sıcaklar nedeniyle trafoda patlama meydana geldiğini ifade ettiler. Adıyaman'da termometreler 40 dereceyi gösterdi.
milliyet

Ağustos ayı hep sıcak olur zaten,ama eskisi kadar değil sanki.Yıllar öncesini hatırlıyorum da yatarken çarşaf değiştirirdim,yatak ıslanırdı

valla bana da tam tersi gibi geliyo, ağustos ortasından itibaren artık sıcaklık yatılabilir düzeye düşerdi, gündüz sıcak olsa gece normalleşirdi, tabii yaşanan yere bağlı
şu dalga geçince geceleri serinlese en azından keşke

Eskiden Ağustos'un 15'i yaz, 15'i kış olurdu, ben çocukken Ağustos'un 15'inden sonra yağmurlar başlardı, İstanbul'da Ağustos ayında kar yağdığı bile görülmüş 1950'lerde. Denizin ortası buz tutmuş.
İstanbul 1995 sonrası boğucu sıcaklarla tanıştı, nem oranı yükseldi, yanılmıyorsam 1998'de nem oranının yükselmesiyle 2-3 gün sıcak hava dalgası alarmı verilmişti, nemle birlikte 60 derecelere çıkan sıcaklık olacak uyarısını hatırlıyorum o dönemler.
İstanbul'u sıcaktan çok nem oranının yüksekliği vuruyor, heryer bina, yeşil alan kalmadı. Ülke kavruluyor, buralarda da sıcaklık 40 derecenin altına düşmüyor, yarı tropikal iklime döndü iklim, kışları kasırga hortum, yazları sıcak ve nem mahfedecek bizleri

nem sinir bozucu her gün baş ağrısı çok fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…