• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metabolizma

AxlRose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
16
0
36
Bursa
16 yaşındayım. Aslında gerçekten normal şekilde yiyorum ve gün içinde de çok hareketliyim. Ama hiçbir şekilde kilom aynı seviyede kalmıyor, sürekli kilo alıyorum. Az az sık sık yiyerek kilo vermiştim 58 kiloya düşmüştüm ama ondan sonra da eskisinden daha az yememe rağmen sürekli kilo aldım. Annem metabolizmamın çok yavaş olduğunu düşünüyor. Bunun için neler yapabilirim? Bu şekilde yavaş metabolizmaya sahip olup da çözüm bulan birilerinden öneri bekliyorum.

Canım sık sık su iç
öğün aralarını atlama
en önemisi spor ne kadar cok kasın varsa o kadar cok enerji harcansın.
bu gbi şeyler dışında ne yazıık ki metabolizmayı hızlandırmanın bir formulü yok.

Tatlım aslında kendini sıkma az yemek yersen (hani bu zayıflamak için 7-8 saat yemek yemeyenler) metabolizman vücut için yavaşlamaya geçer ve yedikleriin yağ olarak depolanır. Bu durumda metabolizmayı hızlandırmak gerek. Bitki çayları içmelisin. Yeşil çay, papatya çayı, kirazsapı form çayı vs.. Günde 1-2 kez.. Daha fazla içme zararları olabilir bebeğim aynı yaştayız bende zayıflamak istiyorum ve biraz zayıfladım da.. Benimde önemli olan metabolizma'mdı suan biraz daha hızlı bol hareket yaptım durmadan dans ettim tv izlerken hareket etmeden duramadım sonuç 2 kilo gitti şimdiden ve çok mutluyum :) Bol bol bol su iç bak iç yanii :D Kuru kayısı kompostosu cok yaararlı metabolizma için. Yemeklerini zeytinyağı ile tatlandır, hem o da metabolizmayı açar hemde sağlıklı beslenirsin.. Yürümeyi sakın unutma kalk şimdi bir bardak su iç mutfaga koooooş :D

Back