- 29 Eylül 2014
- 105
- 25
- 32
-
- Konu Sahibi simmer down
Babam direk sevmiyor ama annemde polislige özel bişey yok sadece zorlukları filanYani dediğim gibi kendimden yola çıkıyorum, bizimkilerin çok hoşnut olmayacağı şey mesleki zorluk olmazdı. Acaba anneniz polisleri sevmiyor, o yüzden mi karşı çıkıyor diye düşündüm.
Kesinlikle vizyonsuz orası ayrı ama mesleği yanında kendini geliştirecek bi konu yok gibiBen polisliği biraz vizyonsuz bir meslek olarak görüyorum. Burda mesele kazanılan maaş degil bence, anneniz çok haklı.
Hepsini geçtim, ben kendi açımdan bakarsam, mesleği gereği silah taşıyan/kullanan bir insanla evlenmezdim.
Bence siz adamı yetersiz görüyorsun kendini ondan iyi buluyorsun öyleyse hic düşünme olmasın ama içinde kalacak ilerde pişman olurum diyorsan sev küçük görme devam etKesinlikle vizyonsuz orası ayrı ama mesleği yanında kendini geliştirecek bi konu yok gibi
Anladım. ..ben demek ki hiç rastlamamişim ya da hiç öyle düşünmediğimden olabilir. Yani bir ast üst ilişkisi olsa bir derece anlayabilecegim bir şey. Ama yazılı olmayan kuralları bilmiyorum bak.Asla onun üstü olduğumu düşünmuyorum zaten bu farklı biraz bende çözemedim toplumda yazılı olmayan kurallar var gibi
"Statu farki" ndan farkli seyler anliyoruz sanirim.Iyi statusu olan bir meslek icin illa "amir memur " iliskisi gerekmiyor.Iki meslegi de toplumda gordugu itibar acisindan dusunerek gercekci bir yorum yaptim.Gerçekten göremiyorum ben statü farkı. ..birbirleriyle farklı meslekler yani.amir memur ilişkisi de yok ast üst ilişkisi de yok hiç bir ilişkileri yok.nasil statü farkı oluyor ki.vallahi göremedim ben.dis hekimi çok güzel bir meslek tamam ama amir değil yönetici değil vali değil kaymakam değil holding ceosu değil hiç anlamadım. Polis olan kişiye de kolaylıklar diliyorum iyi ki varlar güven hissi veriyorlar bana.
Uyumsuzluğu çözemedim hala.
Malesef yüksekokulAkademi mezunu mu?
Oda farklı bir bakış açısı ancak farklı konular var mesela tam bi plan yapıyoruz hop izinler iptal gidip gelme saatleri düzensiz kendini geliştirmeye uygun bir meslek olmadığını düşünüyorum gördüğüm kadarıylaAnladım. ..ben demek ki hiç rastlamamişim ya da hiç öyle düşünmediğimden olabilir. Yani bir ast üst ilişkisi olsa bir derece anlayabilecegim bir şey. Ama yazılı olmayan kuralları bilmiyorum bak.
Polisleri de seviyorum ben saygın buluyorum güveniyorum...ama genellikle pek saygın bulunmadigina dair yorumlar var. Bilemedim.
Aslında birbirinizle benzer olmayan islerinizin olmasi daha güzel daha dinamik tutmaz mi ilişkiyi. İkiniz için de bilinmedik bir iş dünyası.
İnsanın malını canını hakkını korumak, yeri gelince kayıp kisileri sudan, ormandan yangından cikarmak,yeri gelir seni korumak için canını ortaya koymak vizyonsuzluk mu oluyor?Kesinlikle vizyonsuz orası ayrı ama mesleği yanında kendini geliştirecek bi konu yok gibi
Evet bak bu konularda haklı olabilirsin.duzensiz çalışma saatleri ,tayin ler vb. Yani ayni zamanda bir hayat şekli seçiyoruz Evlenirken. ..bu dediklerini de ancak çok seversen çok asiksan kaldirabilirsin.Oda farklı bir bakış açısı ancak farklı konular var mesela tam bi plan yapıyoruz hop izinler iptal gidip gelme saatleri düzensiz kendini geliştirmeye uygun bir meslek olmadığını düşünüyorum gördüğüm kadarıyla
Yapılan işin zorlugu ya da önemine bi lafım yok orası ayrı ama söyle bi örnek veriyim bn günde 15 saat çalışsam bu bana bişeyler katar yeni vaka görürüm yeni yayınları takip ederim vb o bazen 24 saat çalışıyor ama ne yaptın dediğimde nöbet tuttum subede bekledim tarzi cevablarİnsanın malını canını hakkını korumak, yeri gelince kayıp kisileri sudan, ormandan yangından cikarmak,yeri gelir seni korumak için canını ortaya koymak vizyonsuzluk mu oluyor?
Öncelikle herkese merhaba aslında anlatacağım konu bir dert olmasa bile kafa karışıklığı diyedilir. Bn dış hekimiyim sevgilim ise polis bunu ilk başta onemsemedim ancak son zamanda annemin bu durumdan haberi oldu karşı çıktı aramızda bir uyum olmayacagi tarzı konuları bahane olarak gösterdi .gerçi bn istersem çok sorun edeceklerini sanmam ama aile rızası alınması gerektiğine inanırım böyle islerde.
Sürekli olarak tayin, maaş farkları , o ön lisans bn ise yüksek lisans eğitim farkı gibi konulardaki uyumsuzluğu anlatiyor bişey diyemedim çünkü haklı bide çalışma saatlerinin duzensizligi tabii ikimizde yogun çalışıyoruz ve stresli oluyoruz. O ise gercekten sorun olmsayacaginda baya israrli arada kaldim diyebilirim .Biraz uzun oldu herkese tesekkurler.
Ne kazanıyor ben de bilmiyorum da, kendi kızı ev kızı olsa çocuk doktor olsa uyumsuz demez kimse ama burda ikisi de iş sahibi iki insan var nasıl uyumsuzluk benim aklım almıyor.Kesinlikle hayır da diş hekimi ne kazanıyor yahuuu :)
Keşke onada böyle bi istek gorebilsem bu sene benim zorumla sınava girdi ve adalet okumaya basliycakmis bu sene ordanda hukuga geçiş yaparım tarzı şeyler açıkçası bunu yapabileceginden emin degilimSeviyorsaniz çok da dusunmeyin. Evlendiğimuzde ben öğretmendim, esimde liseden sonra atanmış bir memur. Ayrıca o aralar universite okuyan biriydi. Simdi esim iki üniversite mezunu, yüksek lisansını yapan biri :) benim önüme geçti :) geçmese de sorun değildi. Sevgi varsa anlaşma varsa hayata bakış ayniysa gerisi çok da önemli değil. .
Bak sen 15 saat kendine çalışıyorsun...yani bir nevi kendini gelistiriyorsun ufuk açısından. O ise 24 saat nobet tutarak bir sürü kişinin güvenle uyumasıni sağlıyor. Kendine bir faydası yok ama onun faydasi hepimize.Yapılan işin zorlugu ya da önemine bi lafım yok orası ayrı ama söyle bi örnek veriyim bn günde 15 saat çalışsam bu bana bişeyler katar yeni vaka görürüm yeni yayınları takip ederim vb o bazen 24 saat çalışıyor ama ne yaptın dediğimde nöbet tuttum subede bekledim tarzi cevablar
İçine sinmesi önemli. Anladığım kadarıyla sen de çok sıcak bakmıyorsun bu birlikteliğe. Zorlamanın manası yok bu şartlar altında? Hani desen çok aşığım her engeli asariz biz ya da mantığıma çok uyuyor ileride mutlu olurum ikisi de yok.Malesef yüksekokul
ben bir soru sormak istiyorum şu anda diş hekimi misin yeni mezun musun okuyor musun merak ettim sorun değilse tabiÇalıştığı yere göre değişir ama polisten fazla