Meslek uyumsuzluğu

Yani bu aslında kişiden kişiye değişir. Bulunduğunuz çevreye, ailenize, arkadaşlarınıza, sizin kişiliğinize bağlı bir durum.

Şu an pek sık görüşmediğim bir arkadaşım var aynı sizin gibi diş hekimi. Eşi lise mezunu, bir mağazada tezgahtar. Çok mutlular, iki bebekleri var. Geçinip gidiyorlar. Ama ailesindeki tek üniversite mezunu benim arkadaşım. Yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum. Yetiştiği çevreyi anlamanız açısından söylüyorum.

Aynı şekilde akademisyen bir kuzenim var. Önlisans mezunu bir turizmciyle evlendi. Bir seneyi bulmadan boşandılar. Ama babası nöroşirurji profesörü, annesi adli tıp profesörü. Böyle bir ailenin içinde kendini ezik hissetti adam. Bu ezikliğini kuzenime yansıttı, kızı yerdi sürekli çirkinsin, kısasın, biraz kendine bak, sen de kadınmısın dışarda ne kadınlar var diye diye psikolojik olarak çökertti. Doğal olarak evlilik bitti..

Size iki örnek... Hangisine daha yakın olduğunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Meslek uyumsuzluğu nedir yahu?
Ben öğretmenim yeni tanıştıklarım eşin nerede öğretmen diyor. Eşimse uzun saçlı, keçi sakallı, küpeli , memuriyetle alakası olmayan biri.
Evliliğimizle hiç ilgisi yok mesleklerin hatta memur olmadığına şükrediyorum.

bir öğretmen olarak siz daha iyi gözlemlemissinizdir okuldaki öğretmen arkadaşlarınızın hepsi kültür abidesi mi sanki ? Ben üniversite mezunu olmanın kişinin vizyonu olmadığı sürece pek bişey değiştirdiğini görmedim kendi gözlemlerim tabi bunlar

İnsan bahane arayınca çok kolay bulabiliyor. Adam işsiz olsa çalışmıyor, işsiz dersiniz, işi olunca da iş beğenmezsiniz. Nasıl yaranacak bu adamlar size?
Konu sahibi, üstteki lafım değil ama şu lafım sana: Seviyorsan git mutlu ol bence, takma böyle şeyleri.
Teşekkürler yorumunuz için

bir öğretmen olarak siz daha iyi gözlemlemissinizdir okuldaki öğretmen arkadaşlarınızın hepsi kültür abidesi mi sanki ? Ben üniversite mezunu olmanın kişinin vizyonu olmadığı sürece pek bişey değiştirdiğini görmedim kendi gözlemlerim tabi bunlar
Zaten üniversite okuyan kültürlü oluyor diye bişey yok bunun bende farkındayım dış hekimi olmuş arkadaşlarımdan ugultulu tepeler kitabımi görüp korku romani mi diyen bile oldu bi sadece bi örnek ama universitede kulturden ziyade bi bakış açısı katiyor insana buda bi gercek

Yani bu aslında kişiden kişiye değişir. Bulunduğunuz çevreye, ailenize, arkadaşlarınıza, sizin kişiliğinize bağlı bir durum.

Şu an pek sık görüşmediğim bir arkadaşım var aynı sizin gibi diş hekimi. Eşi lise mezunu, bir mağazada tezgahtar. Çok mutlular, iki bebekleri var. Geçinip gidiyorlar. Ama ailesindeki tek üniversite mezunu benim arkadaşım. Yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum. Yetiştiği çevreyi anlamanız açısından söylüyorum.

Aynı şekilde akademisyen bir kuzenim var. Önlisans mezunu bir turizmciyle evlendi. Bir seneyi bulmadan boşandılar. Ama babası nöroşirurji profesörü, annesi adli tıp profesörü. Böyle bir ailenin içinde kendini ezik hissetti adam. Bu ezikliğini kuzenime yansıttı, kızı yerdi sürekli çirkinsin, kısasın, biraz kendine bak, sen de kadınmısın dışarda ne kadınlar var diye diye psikolojik olarak çökertti. Doğal olarak evlilik bitti..

Size iki örnek... Hangisine daha yakın olduğunuzu en iyi siz bilirsiniz.
Teşekkürler yorumunuz için bnm ailemde genelde üniversite mezunu

Aynen öyle... Nasıl öğretmen olmuş dediğim o kadar çok insan oldu ki sadece bir kaç yılda.

Anneniz sevgilinizin "polis" olmasını mı istemiyor? Yani size denklikten ziyade polislik mesleğine/polislere mi hoş bakmıyor?

Bizde ben bir polisle evlenmek istiyorum desem öyle olur mesela, eşdeğerlikten ziyade "polis mi?!" olur. O yüzden sordum.

Ben polisliği biraz vizyonsuz bir meslek olarak görüyorum. Burda mesele kazanılan maaş degil bence, anneniz çok haklı.

Hepsini geçtim, ben kendi açımdan bakarsam, mesleği gereği silah taşıyan/kullanan bir insanla evlenmezdim.

Kesinlikle statü farki var bunu kabul etmek lazim.Bunu ben sorun etmem karsimdaki kisi de kompleksli degil diyorsan ayri tabi.
Gerçekten göremiyorum ben statü farkı. ..birbirleriyle farklı meslekler yani.amir memur ilişkisi de yok ast üst ilişkisi de yok hiç bir ilişkileri yok.nasil statü farkı oluyor ki.vallahi göremedim ben.dis hekimi çok güzel bir meslek tamam ama amir değil yönetici değil vali değil kaymakam değil holding ceosu değil hiç anlamadım. Polis olan kişiye de kolaylıklar diliyorum iyi ki varlar güven hissi veriyorlar bana.
Uyumsuzluğu çözemedim hala.

Anneniz sevgilinizin "polis" olmasını mı istemiyor? Yani size denklikten ziyade polislik mesleğine/polislere mi hoş bakmıyor?

Bizde ben bir polisle evlenmek istiyorum desem öyle olur mesela, eşdeğerlikten ziyade "polis mi?!" olur. O yüzden sordum.
Ikisi de var aslında hem polisligin zorlugu digern kismida mesleki uyumsuzluk

Gerçekten göremiyorum ben statü farkı. ..birbirleriyle farklı meslekler yani.amir memur ilişkisi de yok ast üst ilişkisi de yok hiç bir ilişkileri yok.nasil statü farkı oluyor ki.vallahi göremedim ben.dis hekimi çok güzel bir meslek tamam ama amir değil yönetici değil vali değil kaymakam değil holding ceosu değil hiç anlamadım. Polis olan kişiye de kolaylıklar diliyorum iyi ki varlar güven hissi veriyorlar bana.
Uyumsuzluğu çözemedim hala.
Asla onun üstü olduğumu düşünmuyorum zaten bu farklı biraz bende çözemedim toplumda yazılı olmayan kurallar var gibi

Ikisi de var aslında hem polisligin zorlugu digern kismida mesleki uyumsuzluk
Yani dediğim gibi kendimden yola çıkıyorum, bizimkilerin çok hoşnut olmayacağı şey mesleki zorluk olmazdı. Acaba anneniz polisleri sevmiyor, o yüzden mi karşı çıkıyor diye düşündüm.

X