• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meslek seçmemde yardım eder misiniz?

pinar21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
43
0
86
37
Denizli
şu an işletme 4.sınıfa geçtim eskiden meslek konusunda hiç düşünmezdim ama şu an kararsızlar başladı sonuçta ömür boyunca yapıcan bi meslek çok ii düşünüp karar almak gerekiyo istediğim meslekler:mali müşavir-bankacı-yada normal bi devlet memuru ama hangisi ii bu mesleklerde olan arkadaşlar lütfen bana bi fikir verseniz çok kararsız kaldım.
mali müşavir olursam kendim büro mu açıcam.
bankacı olursam iş çok yogun ilerde çoçuklarıma az zaman ayırabilicem
devlet memuru olursam hımmm...işte satece düz bi memur olmak istemiyorum kariyerim olsun istiyorum düşüncelerinizi bekliyorumm

canım düz memurluk deyip geçme kpss illetiyle tanışınca zaten artık şu zamanda onun bile zor elde edildiğini göreceksin..kariyer düşünüyorsan yüksek lisans yapabilirsin sonrasına yine sen karar verirsin.ama kapasiteni en ii sen bilirsin anlattığın mesleklerin hiçbiri kolay değil ve çok emek gerektiriyorr kolay gelsin şimdiden diyorum

teşekkür ederim güzelim memur olmak zaten zorda ayy yaa çok karasızım ailemde herkes farklı seyler söylüyo zaten iş bulmak çok zor aklım karmam karışık Allahtan daha 1yıl var önümde düşünmem için

Canım bende bu yıl mezun oldum we durmadan iş arıyorum.okurken bende kariyer sahibi bi bayan olmak istiyordum ama şartlar malesef hayallerimiz gib değil.şöyle seçenekler sunabilirm sana:
1.özel sektörde kariyer istiyorsan çok süper bi ingilizce yapmaya çalış,hatta almanca da orta üstü olmalı.we yazları hiç boş durmayıp 2-3 staj yaptıysan şansın biraz war demektir.
2.dewlette kariyer istiyorsan kpss a grubunda 85 we üstü puan alıp müfettişlik,uzman yardımcılığı wb. gbi yükselme olanağı olan bölümlere yönelebilirsin.
3.bankada kariyer olanağı da mewcut.mesela ben wakıfbank a memuluk için başwurdum.yapabileceğin max kariyer şube müdürü olmak olacaktır.
4.maliye,sgk gibi yerlerde memur olarak çalışabilirsin kpss den 75 we üzeri alırsan garanti yerleşirsin fakat oralarda da memur olarak ne kadar yükselebilirsin sen düşün...
5.yüksek lisans yapıp akademik kariyer de yapabilirsin.tabi öğretmenlik bana göre diyorsan.

Back