- 8 Ocak 2012
- 849
- 14
- Konu Sahibi moonlight_mj4ewr
Merhabalar en önemli derdimle sizinleyim yine :) İnşallah yardımcı olursunuz çok ihtiyacım var çünkü :)
Ben bu yıl lise sonum yunan vatandaşıyım, müslümanım ve türküm (batı trakya türk azınlığındanım).
Türk lisesinde okuyorum ve inşallah Türkiyede üniversite okumak istiyorum
Bu batık ülkede (Yunanistanda) zaten kimsenin umudu yok, başarı oranında büyük düşüş var herkes "üni nasıl okurum, okusam ne iş yaparım ülke battı zaten" şeklinde düşündüğü için.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Ve üniler grev yapıyorlar, ders işlenmiyor. :/
Neyse gelelim derdime. Bölüm seçimimle ilgili sorularım var :)
Öncelikle istediğim bölümler;
İlahiyat fakültesi, Türk dili ve Edebiyatı veya düşük düzeyde istediğim matematik öğretmenliği. (Şu an bunlar ama en içime sinen EDEBİYAT.)
Ancak bunlardan birini kazandım ve bitirdim diyelim.
Sorularım var.
1) Hangi işleri yapabilirim yani nerelerde çalışabilirim?
(Pat diye atanamayacağım için. Bu bölümler hangi iş imkanlarını sağlayabilir okul öğretmenliği haricinde?)
2) Baska bir ülkede çalışabilir miyim? Avrupa ülkelerinde mesela, eğer olursa ne iş yapabilirim?
(Yunanistanda çalışacağım büyük ihtimal ama maaşlar dibe vurdu, 30 yıl da düzelmez gibi. Burada yaşamak çok zor kurtulmalıyım burdan diye düşünmekteyim, yine de kısmet işi bu.)
3) Bu bağlantısız diğerleriyle ama yine de sormak istedim.
Yunancam da iyi ama belgem yok, eğer belge alsam sınavlara girip, yunanca bildiğime dair, bunun TÜRKİYE'de bana bir faydası olur mu?
(Pek sanmıyorum ama yine de bilen vardır diye sormak istedim.)
Şimdilik sorularım bunlar. Hiçbirşey kafamda netlik kazanmadı, o yüzden bilgi toplamaya çalışıyorum en doğru kararı verebilmek için.
Vakit ayırıp okuyanlara çok teşekkür ediyorum.
Ben bu yıl lise sonum yunan vatandaşıyım, müslümanım ve türküm (batı trakya türk azınlığındanım).
Türk lisesinde okuyorum ve inşallah Türkiyede üniversite okumak istiyorum
Bu batık ülkede (Yunanistanda) zaten kimsenin umudu yok, başarı oranında büyük düşüş var herkes "üni nasıl okurum, okusam ne iş yaparım ülke battı zaten" şeklinde düşündüğü için.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Ve üniler grev yapıyorlar, ders işlenmiyor. :/
Neyse gelelim derdime. Bölüm seçimimle ilgili sorularım var :)
Öncelikle istediğim bölümler;
İlahiyat fakültesi, Türk dili ve Edebiyatı veya düşük düzeyde istediğim matematik öğretmenliği. (Şu an bunlar ama en içime sinen EDEBİYAT.)
Ancak bunlardan birini kazandım ve bitirdim diyelim.
Sorularım var.
1) Hangi işleri yapabilirim yani nerelerde çalışabilirim?
(Pat diye atanamayacağım için. Bu bölümler hangi iş imkanlarını sağlayabilir okul öğretmenliği haricinde?)
2) Baska bir ülkede çalışabilir miyim? Avrupa ülkelerinde mesela, eğer olursa ne iş yapabilirim?
(Yunanistanda çalışacağım büyük ihtimal ama maaşlar dibe vurdu, 30 yıl da düzelmez gibi. Burada yaşamak çok zor kurtulmalıyım burdan diye düşünmekteyim, yine de kısmet işi bu.)
3) Bu bağlantısız diğerleriyle ama yine de sormak istedim.
Yunancam da iyi ama belgem yok, eğer belge alsam sınavlara girip, yunanca bildiğime dair, bunun TÜRKİYE'de bana bir faydası olur mu?
(Pek sanmıyorum ama yine de bilen vardır diye sormak istedim.)
Şimdilik sorularım bunlar. Hiçbirşey kafamda netlik kazanmadı, o yüzden bilgi toplamaya çalışıyorum en doğru kararı verebilmek için.
Vakit ayırıp okuyanlara çok teşekkür ediyorum.