• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek Seçimi

UGB2428

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
186
0
46
İstanbul
Merhabalar,

Ben bu sene üniversite sınavına girdim, seçmek istediğim meslek finans ile ilgili meslekler olabilir.
- uluslararası finans
- uluslararası ticaret ve finans vb.

Bu bölümler ile ilgili bilgisi olan, önerisi , düşüncesi olanlar lütfen benimle paylaşır mısınız ?

Geleceğime dair en doğru kararı verebilmek için her detayı bilmeye ihtiyacım var..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürleeerrrrrrrrr :):)

Arkadaşım merhaba.

Bende bu yıl sınava girdim aynen senin gibi bölümler istiyorum .Uluslar arası ticaret düşünüyorum İzmirde yaşıyorum ve İzmirde okumak istiyorum .GEleceği olan bir bölüm olduğu ve iş alanlarının geniş olduğunu duydum hep. Özel üniversitelerin burslusuna yetiyorsa puanın , baya iyi oluyor. Çünkü özel üniversiteler burslu öğrencilerle daha çok ilgileniyorlar okulun başarısını arttırdıkları için..
Bu yüzden üniversite sonrası iş hayatlarında da referans oluyorlar , çalışacakları şirketleri buluyorlar. Puanın yeterse burslu özelde oku derim . Ayrıcı yurtdışına staja gönderiyorlar ve ingilizce + 1 seçmeli yabancı dil eğitimi veriyorlar. Ki bu uluslar arası ticaret gibi bir bölümde oldukça önemli..

Şindiden kolay gelsin ikimize de :1:

Bence sen sadece uluslararası ticaret okuma, kolay bir bölüm olduğu söylendi banada, uluslararası ticaret ve finans gibi yanında bir eklentisi olsun ki daha kapsamlı daha faydalı olsun. Bu bölüm istanbulda hep özeellerde var zaten, bende istanbul dışına çıkmam.. Bakalım eğer olursa özel olurda ben mesleği bölüm mezunlarını yada mzun tanıdıkları olanları merak ediyorum.

nasıl bir bölüm, iş olanaklarını, işteki mutluluklarını çok merak ediyorum, ama kimse yardımcı olmuyooorr :(:(

Bence sen sadece uluslararası ticaret okuma, kolay bir bölüm olduğu söylendi banada, uluslararası ticaret ve finans gibi yanında bir eklentisi olsun ki daha kapsamlı daha faydalı olsun. Bu bölüm istanbulda hep özeellerde var zaten, bende istanbul dışına çıkmam.. Bakalım eğer olursa özel olurda ben mesleği bölüm mezunlarını yada mzun tanıdıkları olanları merak ediyorum.

nasıl bir bölüm, iş olanaklarını, işteki mutluluklarını çok merak ediyorum, ama kimse yardımcı olmuyooorr :(:(

evet canım benim dediğimde sadece uluslar arası tivcaret değil. uluslar arası ticaret ve finans , uluslar arası ticaret ve avrupa birliği gibi... Benimde tanıdığım yok malesef ama içime sindi bu bölüm . baya araştırdım çünkü. Uluslar arası ilşkilerle karıstırılıyor, hiç alakası yok ve tavsiye edilmiyor uluslar arası ilşkiler bilgin olsun canım

evet canım benim dediğimde sadece uluslar arası tivcaret değil. uluslar arası ticaret ve finans , uluslar arası ticaret ve avrupa birliği gibi... Benimde tanıdığım yok malesef ama içime sindi bu bölüm . baya araştırdım çünkü. Uluslar arası ilşkilerle karıstırılıyor, hiç alakası yok ve tavsiye edilmiyor uluslar arası ilşkiler bilgin olsun canım

aynen hiç niyetim yok zaten uluslararası ilişkiler gibi bir bölüm okumaya, uluslararası ticaret ve finansında tanımı bana çok yakın geliyor , çok ilgimi çekti, ama birilerini bulmalıyızzz bu bölümlerdeeeeeennnnnn...

Uluslararasi ticaret ve lojistik bölümü suan 2 üniversitede var biri İstanbul Üniversitesi diğeri de Gaziantep üniversitesi bu 2 üniversiteye tavsiye edebilirim.Eğer puanin gaziantep e yeterse gitmeni tavsiye ederim 1.sinifda ortalamani yüksek tutup istanbul üniv. gecis yapabilirsin cünkü bu bölüm dediğim gibi 2 devlet üniversitesinde sadece var.

Ama benim istediğim bölüm lojisticc değilllll :) Finans. Uluslararası ticaret ve finans. Yine de çok teşekkürler bilgilendirme için

Back