Meslek Seçim Sorunu

MeLeZGuZeL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
4.124
41
163
İstanbul
Slmlar kızlarrr Malesef kafamı çok kurcalayan bir sorunum var:26:

Sigortacılık bölümü 4. sınıfa geçtim bu sene. Okulum kapandığından beri
iyi bir sigorta şirketinde staj yapıyorum. Bundan önce 2 farklı yerde de
iş deneyimlerim oldu ve anladım ki sigortacılık bana göre bir meslek değil

Ben biraz aktif, sosyal, masa başı bile olsa insanlarla diyalog kurabileceğim bir
işte çalışmak istiyorum fakat işimiz sabah 08:30 akşam 17:30 arası bilgisayar karşısında
oturup, sürekli ezberletilmiş bir iki işlem yapmakla geçiyor. Bu da beni şimdiden sıkmaya
başladı. Kaldı ki daha yoğun bile değilim:44:

Okulum bittikten sonra farklı bir bölüm Yükseklisansı yapmak istiyorum ama henüz
karar veremedim:44: İnsan Kaynakları veya Halkla İlişkiler Yükseklisansı olabilir mesela.
Siz ne önerirsiniz çok kararsız kaldım:26: Özellikle de benzer bir işte çalışanların düşüncelerini
öğrenmek isterim:44:

Son düzenleme:
Canım bende masa başı işlerini hiç sevmiyorum sırf bu yüzden gidip reklamcılık okudum ama hayat hep hayal ettiğimiz gibi olmuyor.Şimdi masa başı çalışıyorum ve çokta memnun değilim bu durumdan.Bence fırsatın varken daha sonra pişman olmamak adına sevebileceğin bir meslek seç kendine.

Evet canım haklısın hayat malesef hiç de hayal ettiğimiz gibi olmuyor.
İnsan Kaynakları sıcak geldi bana, yapabileceğim gibi bir meslek
sanki ama tabi içine girilmeden de anlaşılmaz:44:

Mesleğinin background kısmındasın galiba? Benim kızkardeşim de sigortacı; gayet aktif, müşteri ilişkileri, şubeler (özel bir bakanın sigorta kısmı), şehirdışı geziler..... Hatta bu yoğunluktan şikayetci o da

Mesleğini kökten değiştirmek yerine bu tarz yatay geçişler yapabilirsin.

Sigorta pazarlamacılığına geçebilirsin. Çok bildiğimden değil yani sigortacılık benim alanım hiç değil ama sonuçta genel olarak biliyorum ki sahada çalışan pazarlamacılar, özellikle sigorta pazarlamacıları altlarında arabaları, topuklu ayakkabıları, presentable görünümleriyle firma firma dolaşıp sigorta satıyorlar (Bir arkadaşım vardı da bu mesleği yapan o canlandı gözümde). Hem geziyorsun, hem yeni yeni ortamlara giriyorsun, hem de yeni insanlarla tanışıyorsun. Bence pazarlama yüksek lisansı yapabiliyorsan daha mantıklı olur senin için, hem dört yıl emek vermiş olduğun alandan da uzaklaşmış olmazsın hem de pazarlamacılık her daim ekmek kazandıran aktif bir alan. İş bulamama riski de asla yok.

Son düzenleme:

Teknik serviste çalıştım ben hep canım. Sanırım kardeşin Acenteler Servisinde çalışıyor. :44:
Yükseklisans yaparken aynı zamanda sigortanın farklı departmanlarında çalışmayı, ona
göre bir karar vermeyi düşünüyorum. Umarım gönlüme göre bir bölüm bulurum

Evet canım haklısın teşekkür ederim
Zaten 1 yıl zamanım var, o arada bu bölümlerde de çalışıp fikir edinirim.
Mezun olunca da yapmaya karar verdiğim mesleğe uygun Yükseklisans yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…