• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek lisesi mezunuyum başka bölümlere girmek sıkıntı

Infernoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
258
167
63
2011 mobilya ve dekorasyon mezunuyum 2 kere girdim sınava 2 yıllık başka bölümleri yazdım puanım tuttuğu halde almadılar bende son çare açıköğretim yazdım güzel bir bölüm geldi laborant ve veteriner sağlık ama açıktan acayip zor o yüzden kaldı öyle. Tekrar hazırlanıyorum astronomi ve uzay bilimleri istiyorum. Biyoloji çevre mühendisliği gibi bölümlerde aklımda var. Yani MF bölümlerini seçeceğim. Şansım nedir sizce? 93 doğumluyum. 4 yıllık üniv okumak istiyorum..

İşte bu yüzden lise seçimini çok dikkatli ve bilinçli yapmak gerekiyor. Dünyanın her yerinde bizdeki meslek liselerine benzeyen eğitim kurumları var. Bu tip eğitim kurumları bulundukları alanda ara eleman yetiştirmek için varlar. Şöyle söyleyeyim herkes elektrik mühendisi olursa, elektrik teknisyeni olmazsa işler yürümez. Elektrik mühendisi kadar elektrik teknisyenine de ihtiyaç vardır. Mühendis üniversite okur, teknisyen meslek lisesi ya da ön lisans programı. Şimdi siz mobilya ve dekorasyon okumuşsunuz ama astronomi ve uzay bilimleri istiyorsunuz. Sizce de tuhaf değil mi? Elbette istediğiniz bölümde okumak hakkınız eğer puanını tutturabiliyorsanız. Geçmiş gitmiş gerçi ama keşke daha liseye giderken buna göre bir tercih yapsaydınız.

Haklısınız ancak bazı şeyleri bilmeden yorum yapmanızı yanlış buluyorum.. Biraz suçlar gibi olmuş bu yorum. Lise tercihlerini yaparken 13 14 yaşındaydım ve annem babam ayrılıyordu. Sorunlu bir ailem vardı. Sınavı kazanamadım ve diploma puanımla bu lise aldı beni. Hayaline kavuşmak isteyen bir gencim sadece. Benim gibi binlercesi olduğuna da eminim.

Haklısınız ancak bazı şeyleri bilmeden yorum yapmanızı yanlış buluyorum.. Biraz suçlar gibi olmuş bu yorum. Lise tercihlerini yaparken 13 14 yaşındaydım ve annem babam ayrılıyordu. Sorunlu bir ailem vardı. Sınavı kazanamadım ve diploma puanımla bu lise aldı beni. Hayaline kavuşmak isteyen bir gencim sadece. Benim gibi binlercesi olduğuna da eminim.
Yok yanlış anlamışsınız. Suçlamadım sadece anlattım. Elbette lise tercihlerini yaparken geleceğinizi planlayacak yaşta değildiniz. Bu yüzden ailelerin bilinçli olması gerekiyor. Zaten yazdım da istediğiniz bölümde okumanız o puanı tutturduysanız hakkınız diye. Ama bizde ne yazık ki bu durum çok fazla suistimal ediliyor. Dediğim gibi meslek liseleri ara eleman yetiştirmek için varlar. Adam kalkıyor sağlık meslek lisesinde okuyor, okul bitince tutturuyor mesela ben avukat olmak istiyorum diye. Bu devletin onca kaynağına, emeğine yazık değil mi? Ya da imam hatip lisesinden mezun oluyor doktor olmak istiyorum diyor. Benim anlatmak istediğim bu.

Doğru ama burada ben devleti suçlu buluyorum. Ülkenin bilinç seviyesi zaten belli. 14 yaşındaki çocuk nasıl mesleğini seçsin? Meslek seçme yaşı en az 20 olmalı. Eğitim sistemi çok kötü. Aileler de bilinçli olsa da çocuk istemezse göndermeyebiliyor. Çünkü onun istikbali kendi seçsin sonra aileyi suçlamasın istiyorlar.

2011 mobilya ve dekorasyon mezunuyum 2 kere girdim sınava 2 yıllık başka bölümleri yazdım puanım tuttuğu halde almadılar bende son çare açıköğretim yazdım güzel bir bölüm geldi laborant ve veteriner sağlık ama açıktan acayip zor o yüzden kaldı öyle. Tekrar hazırlanıyorum astronomi ve uzay bilimleri istiyorum. Biyoloji çevre mühendisliği gibi bölümlerde aklımda var. Yani MF bölümlerini seçeceğim. Şansım nedir sizce? 93 doğumluyum. 4 yıllık üniv okumak istiyorum..
Eğer düzenli çalışır iseniz istediğiniz bölümü kazanırsınız,şuan katsayı kalktı bunun da faydası olabilir.

Back