meslek kıyası, laf sokuşturma..bildiniz kaynana

pembe_pirenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
1.390
970
40
Şimdi net konuşayım, akademisyen olmaya çalışıyorum (kadro bulamıyorum- hocalarla tüm öğrenciler de papaz), kaynana korkuyor oğlunu alır uzağa götürürüm diye, ona göre, oturup kpss çalışayım İstanbul'da öğretmenlik kazanayım.. v.s.. Böyle bir şey söz konusu değil.. Özel sektör zor ama gerekirse özele geçerim. Bunlar sülalece öğretmenliğe tapınıyorlar, ailede en okumuş olanlar öğretmen çünkü.

Onun bunun kızı geliniyle kıyaslanma laflarına kontratak yapınca, alıyor eline borazanı lafı eviriyor çeviriyor dünyaya ahrete bir salıyor, sanırsın ben mahalle k.. sının önde gideniyim anladınız siz onu kızlar . Sözde takmıyorum çok da görüşmüyorum ama sinir oluyorum yaaaaaa sinir, insanım ben de kızlar. Yok mu bu laf sokuşturmaları engellemenin bir yolu bacılar ne yapıp yapıp o lafın bana gelmesini sağlıyor kadın kaynımla laf gönderiyor, kötü bir durumla karşılaşınca durumu ona bağlıyor. Yarın bir gün bebek de oldu mu bu hatun benim evime damladı mı s... ttııkk eee kim bakacak bebeğe? Annem elini sürmez (kendisi çok düşkündür bana canımm) yani anlayacağınız baş etmem gereken olmayan bir iş hayatım doğurulması gereken bebeklerim (Allah cümlemize sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin), ve yapılması gereken işlerim, bozulmaya çok müsat sinirlerim, ve fermuarlanması gereken bir kayanana çenesi var elimde. bu her tarafı kirli değneğin neresinden tutulacağını bilen var mı ?

Son düzenleme:
hayır ama hayatımıza girip yönetmek istiyor + oğluşunu sürrekli yanında istiyor... ona göre yaşayalım istiyor... onun istediği mesleği yapayım bebek olsun yayılsın bizim eve ohh biz ev taksidi ödeyeylim o sefasını sürsün ne bileyim işte yönetmek..

Bebek olunca neden sızın eve yayılacakmıs
pekala siz bu ıstedıklerınız olmayınca ev hanımı olacak degılsınız heralde baska ıs bulur calısırsınız
ve cocugunuza bakıcı tutarsınız

ayrıca o ne ısterse ne derse desın ya sız kazanıp da gıderken ona bye bye dersınız olur bıter
hıc takmayın
sıze laf soktugunda benım hayalım baska onun ıcın ugrasıyorum deyın olsun bıtsın

evınıze yayılmak istediğine göre sakın bana dul kaynana demeyin
en tehlikelisi ve en yapışkanıdır
hele bide oğluşunu binbiiiir zorlukla büyütüp bunu da oğluşuna aşılayan bir kaynanaysa işin zor

Neden arana mesafe koyamıyorsun?
eşinin tavrı ne?
ben ayda hatta 2 ayda bir gidiyorum kayınvalideme.
Laf sokmaya kalktıklarında bi 3 ay daha gitmiyorum.
Ben gitmeyince de her hafta gördükleri oğullarını ayda bir görüyorlar.
Tartışmanın içine sürüklenirsen suçlu olursun,en iyisi hiç muhattap olmadan ayda bir görüşüp bi saat oturup kalkmak.

Ogretmenligi alt duzey meslek goruyosun niye lisans ogretmenlik okudun :d
lisansım öğretmenlik değil + alt düzey olarak görmüyorum ailenin yapsından bahsettim en okumuşları öğretmen, onlar için bir kız çocuğu öğretmen olmak için dünyaya gelmelidir... başka seçeneği olamaz...nokta.

Kadin eger kiz cocugu ogretmen olarak dunyaya gelmelidir diye dusunse seni ogluna almaz. Hep boyle abartiyo musun olaylari biraz hayalperest geldin bana

anaa şimdi anladım yazdığını dul kaynana ynen bibir zorluk falan ... tıpatıp tatlımmmmmm o işte hah ... yaa biz ikimiz de basıp gitmek istiyoruz bir yerlere bunu sezince iyiden iyiye kudurup anamla aramı açmalara kalkıyor bir de..

anaa şimdi anladım yazdığını dul kaynana tatlımmmmmm o işte hah ...
o zaman üzülerek söylemek zorundayım ki ayvayı yediniz
eşiniz ne durumda peki ?
o da anacığım yanımda olsun akıllarında mı
?
ya siz boşverin dediğim gibi işinize bakın size laf soktugunda 'benim başka hayallerım var baska dusuncelerım var ogretmen olmaktansa oncelıkle onları dusunuyorum ve bakın burasını üsütüne basarak söyleyin hatta ''kımsenin de istifi umrumda değil '' deyin gitsin anlayan anlar
ama eşiniz anacığım modundaysa kimse sizi kurtaramaz
yakın mı oturuyorsunuz iyi allahtan ayrı ev açmış eşiniz anacığım yalnız bırakmam falan dememiş bu da bişey

Eşim anacığım modunda değil hatta hiç değil o da çok normal değil ama evet o kadar iyi anladınız ki durumumu Allah razı olsun. Biz özgür ruhlu tipleriz, gidelim orada yaşayalım burada takılalım, 40 ında sonra gelelim bir yerleşik düzen kurarız ayağındayız... Aslında annemin yakınında ev açacaktım annem yanlız yaşıyor, ama kocamı getirdi gaza o sizin semtleri sevmezzzz o alışkın değilllll diye (hiç de kötü bir yerde oturmuyoruz biraz ortahalli bir yer, çarşısı falan var, sosyetik değil o kadar) kendillerine yakın ev tutturttu. Ama çok gidip gelmiyoruz. Ben mesafe koydum. Komşularla da vıcık değilim öyle bir yapım yok, kendisine de söyledim, ben vıccıkalşmayı sevmem fln... Şimdilik bu pek sorun olmuyor ama ödü patlıyor ve her gitme konusu açıldığında kızın seni sevmiyor bak benim küçük oğlum bile seni daha çok seviyor diye annemi alttan dolduruyor.

üff boşverin o zaman kendi kendine söylensin biliyorum gercekten aldırıs etmemek zor ama böyle işte
siz işinize bakın
eğer olursa zaten ona laf düşmez hadi biz kaçtık byeeee dersiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…