• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğiniz ve Mesleğinizin artı ve eksi yönleri...

mucok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
554
5
118
Merhaba Arkadaşlar

Aramız da okuyan ve kendisine en uygun mesleği arıyan kişiler illa ki vardır.. Ve bu forum üye sayısı itibariyle baya avantaj sağlıyor..

Şuan ki mesleğiniz nedir? ve bu meslek sizden en çok ne alıp?,ne veriyor? mesleği seçme sebebiniz ve hangi bölümü bitirerek bu mesleğe sahip olduğunuzu açıklarsanız bir çok öğrenciye yardımcı olmuş oluruz..

Yardımlarınızı bekliyoruz vericeğiniz Cevaplar için şimdiden TEŞEKKÜRLER..

resim bölümü mezunuyum
sanat kültür yaratıcılık mükemmel
ama zaten asıl sorunu meslek olamaması, kocaman bir eksi işte... ama olsun iyi ki de tercihim bu olmuş

mesleğim öğretmenlik,çok da iyi bir puanla girdim zamanında,bir sürü seçebileceğim alan varken eğitim fakültesini tercih ettim,şimdi çok pişmanım.
çalışma şartlarınız korkunç olabiliyor,elektriği suyu olmayan yerlerde yaşamak zorunda kalabilirsiniz( ben olmadım ama çook tanıdığım var)
tayin işi sanıldığı gibi basit değil.
maddi kısmına değinmek istemiyorum,herkesin düşüncesi farklı ama ben verilen emeğe karşılık ödenen miktarı az buluyorum.
evet 3 te iş bitiyor ama sadece okulda,eve de iş götürüyorsunuz.
......
ne kadar çalışırsanız çalışın herkes en basit iş olarak sizinkini görüyor,sizden çok daha öğretmen oluyorlar,kimse bi doktora işini öğretmeye çalışmazken ilkokul mezunu bi insan size iş öğretmeye kalkıyor.
kazanmak,sonrasında atanmak bu kadar zor olmasına rağmen insanlar gözünüzün içine bakarak ' hiç olmazsa öğretmen olsun çocuğum,hiç yoktan iyidir' gibi laflar edebiliyor.
ooooff bu konuda çok dertliyim sayfalarca yazabilirim.
iyi tarafı da var tabiki;
cumartesi pazar sizin,yazın sanıldığı gibi 3 ay olmasa da 2 ay tatil var.
bunun dışında artısını bulamadım:27:

mesleğim öğretmenlik,çok da iyi bir puanla girdim zamanında,bir sürü seçebileceğim alan varken eğitim fakültesini tercih ettim,şimdi çok pişmanım.
çalışma şartlarınız korkunç olabiliyor,elektriği suyu olmayan yerlerde yaşamak zorunda kalabilirsiniz( ben olmadım ama çook tanıdığım var)
maddi kısmına değinmek istemiyorum,herkesin düşüncesi farklı ama ben verilen emeğe karşılık ödenen miktarı az buluyorum.
......
ne kadar çalışırsanız çalışın herkes en basit iş olarak sizinkini görüyor,sizden çok daha öğretmen oluyorlar,kimse bi doktora işini öğretmeye çalışmazken ilkokul mezunu bi insan size iş öğretmeye kalkıyor.
kazanmak,sonrasında atanmak bu kadar zor olmasına rağmen insanlar gözünüzün içine bakarak ' hiç olmazsa öğretmen olsun çocuğum,hiç yoktan iyidir' gibi laflar edebiliyor.
esra hn size tamame katılıyorum,herkes kafasına göre yorum yapar bizim meslekle ilgili...ve akıl vermeye çalışanından "oooh ne rahatsınız tatiliniz çok fazla.." diyenine kadar pekçok deliyle uğraşırsınız..
ben de ingilizce öğretmeniyim,aynı zamanda çevirmenlik yapyıroum ..ikisinin de sevdiğim tarafları çok fazla..öğretmenlikte çocuklarla birebir iletişim kurmayı ve aktif olmayı,çevirmenlikte ise zamanı kendime göre ayarlayıp işi kendi belirlediğim şekilde,karışılmadan ,ev ortamında bitirebilmeyi seviyorum..
tayin illeri gerçekten çok zor,ben bir de asker eşiyim ve sık sık tayin görüyoruz,bir de asker eşi olmaktan ötürü zıt giden milli eğt.müdürleri ve şube başkanlarıyla uğraşılıyor ki o konulara hiç girmeyelim..:44:
şu anda kıbrıs tayım devlette çalıştıgım için şu an ücretsiz izindeyim ve yüksek lisans ı tamamlayıp çevirmenliğe ağırlık verdim ve daha çok zaman ayırabiliyorum...bir yandan da çocukla uğraşınca zor oluyor ama ne yapalım...
buradan tayinimiz çıkınca hooop hadi bakalım tekrar devlet babanın bize uygun gördüğü bir okula gidip birileriyle cebelleşmeye başlarız gibime geliyor...
ama herşeye ragmen öğretmenlik güzel..kimin ne dediğini umursamadan,sınıfa girip öğrencilerin yüzüne bakınca herşey geçiyor...
ücretlendirme konularına da hiiç girmeyelim maalesef:14:

benimde okul öncesi öğretmenliği.artıları bir insanı her yönüyle tanımak,hayata hazırlanmak,iyi bir evlat yetiştirmenin püf noktalarını bilmek,yarı doktor,yarı diyetisyen,yarı sportmen,yarı psikolog,yarı müzisyen olmaktır.o kadar bilmediğim şey var ki bunca bildiklerim içinde aslında.bu bildiklerimi bilmediğimi düşünmeye kalkınca anlıyorum.
eksi yönleri ise çocuğun muhakkak öğretmenin sabrını denemesi.2 hafta veya 1 ay kadar sürer bu dönem.ilk 1 ay kural oturtmak için harap olan ses telleri.hep hareket halinde olunması.öğretmenin 2 gözünün değil 15 mecburi gözünün olması.sorunlu veli.evde umursamaz veli okulda nedense pek bir umursar olur hep.hatta tehditlerle bile karşılaşabiliyoruz (ayağını denk al falan) sabah 8 den öğlen 1 e kadar asla molanın olmaması.lavaboya bile gidemiyorsun.
ama bunca güzellik içinde bu eksiler gözüme gözükmüyor desem hiçç yalan olmaz:31:

Öğretmenlik çok güzel bir meslek çok kolay gözükmesinin yanı sıra ne zorlukları varmış anlattıklarınız karşısında şaşırdım ve hak verdim..Şimdi her öğrencide farkedilme çabası var zekasını kullanmanın aksine umursamaz ve yaramaz bir öğrenci kıllığına bürünebiliyor ve böylelikle farkedildiğini düşünyor Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama takdire şayen bir meslek sizlerle gurur duyuyoruz..​

umursamaz ve yaramaz olmak sınıfta ve diğer insanlar içinde dikkat çekmek için.sorunlu öğrenci hep sorunlu veli kaynaklı.çocuk okuldan çıkıyor sabahtan akşama kadar internette oyun oynuyor.e tabi ailenin işine geliyor.ama işte sınıfa gelince o çocuk sorunlarını şiddetle kedi başına çözmeye çalışıyor.ailede ne görse taklit ediyor.sonra veli geliyor okula hocam bunu nerden öğrendi.davranışları çok değişti,evde baş edemiyorum.çocukla baş etmek için,çocuğa bağırmaktan başka ne gibi bir çaba gösteriyorlar ki? tabi bunları veliye anlat anlat dur.o yine kendi bildiğini savunuyor,suçlu yine bizleriz.bu davranışları yok edip bir öğretmen olarak ona ufakta olsa güzell bir davranış öğrettiysek, yanlışları öğrendiyse işte orası çok güzel:81:
kendimi hiçç bir meslekle de kıyaslamıyorum.doktor,mühendis hiçç farketmez.bir öğretmen her meslek dalını bilir ama bir doktor müzik bilmez,bir mühendis psikoloji bilmez,bir mimar çocuk bilmez.diğer bölümleri bilmem ama kendi branşımın puanları bir hayli yüksek.beni küçümseyecek veliyede o fırsatı ve samimiyeti vermiyorum asla.madem o kadar kolay olunabiliyordu buyursunlar olsunlar

......

öğretmenler geleceğimizi hazırladıkları için en onurlu gruptalar ama devletimiz saolsun maddi manevi her imkanı kısıyo, öğretmenleri mesleğinden soğutuyo, kimse kendisini işine vermek istemiyo sonra...

Back