• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mesleğimle ilgili kararsızlık

Beni nasil buluyorsun

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
1.192
952
323
Arkadaslar merhaba. ben lise cocuk gelişmi mezunuyum, cocuk gelişimi 2 senelik üniversite kazandım onu okuyacam. şuan iş arıyorum ben anaokulunda başlamak istersem yardımcı ögretmen mi oluyorum yoksa ögretmen olarakmı başlıyorum? İkincisi meslegimle ilgili pek birikimim yok cunki hem okuyup hemde önmuhasebede çalıştım. o yuzden kendı öz meslegımle ilgili fazla fikir sahıbı olamadım stajımıda yapıyor göstermek zorunda kalmıştım maddi durumdan dolayı.ben bu durumda nasıl bi yol izlemeliyim başlayacagım yer benden öyle aman aman şeyler istermi? bu konuda güvenemıyorum kendıme ya yapamazsam diye :26: birde maaşlar ne durumdadır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi :40:

Arkadaslar merhaba. ben lise cocuk gelişmi mezunuyum, cocuk gelişimi 2 senelik üniversite kazandım onu okuyacam. şuan iş arıyorum ben anaokulunda başlamak istersem yardımcı ögretmen mi oluyorum yoksa ögretmen olarakmı başlıyorum? İkincisi meslegimle ilgili pek birikimim yok cunki hem okuyup hemde önmuhasebede çalıştım. o yuzden kendı öz meslegımle ilgili fazla fikir sahıbı olamadım stajımıda yapıyor göstermek zorunda kalmıştım maddi durumdan dolayı.ben bu durumda nasıl bi yol izlemeliyim başlayacagım yer benden öyle aman aman şeyler istermi? bu konuda güvenemıyorum kendıme ya yapamazsam diye :26: birde maaşlar ne durumdadır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi :40:

benim maaşlar ve teknik konularla ilgili pek bir bilgim yok ama çok yakın bir arkadaşım staj yapıyordu. yaptığı tek şey çocuklara gülümseyip öğle yemeğine öğle uykusuna hazırlamaktı gözün korkmasın başarılar:)

benim maaşlar ve teknik konularla ilgili pek bir bilgim yok ama çok yakın bir arkadaşım staj yapıyordu. yaptığı tek şey çocuklara gülümseyip öğle yemeğine öğle uykusuna hazırlamaktı gözün korkmasın başarılar:)

gülümserim yemeklerını yediririm üstlerini degştiririm herşeyi yaparım ama iş ögretmeye gelince bi geri adım atıyorum güvensizlikten. Ögretecek hiç bişeyim yok cunki. Netten fln oyunlar bakıorum sarkılar ezberlemeye calışıyorum bi şekilde başlamalıyım ögrenmeye :17:

gülümserim yemeklerını yediririm üstlerini degştiririm herşeyi yaparım ama iş ögretmeye gelince bi geri adım atıyorum güvensizlikten. Ögretecek hiç bişeyim yok cunki. Netten fln oyunlar bakıorum sarkılar ezberlemeye calışıyorum bi şekilde başlamalıyım ögrenmeye :17:

çocuk gelişimi gerçekten çok güzel bir bölüm. her kadının, kızın içinde de biraz annelik hissiyatı vardır. bu yüzden zorlanmayacağınızdan eminim herhangi bir konuda:)

çocuk gelişimi gerçekten çok güzel bir bölüm. her kadının, kızın içinde de biraz annelik hissiyatı vardır. bu yüzden zorlanmayacağınızdan eminim herhangi bir konuda:)

zorlanmaktan ziyade cocuklara ögretebilecegim bişeyim yok tek onu düşünüyorum. diger konuda cocuklarla anlaşırım sıkıntı olmaz asla :34: birde şimdi ikinci ögretimi kazandım ben ödeyecem o yuzden hem anaokulunda çalışıpta hemde akşamları okula gitmem gerek ve maaşı iyi biyer istiyorum aylık 700 lira giderim olacak neredeyse :14:

acikcasi cocuklardan pek hoslanmiyorum o yuzden arastirmisligim yok ama bu konuyla ilgili tek bilgim okul oncesi ogretmenlik okuyup da bosta kalinmadigi. zaten liseden beri okuyormussun yeterli bilgin var bu saatten sonra rota degistirmeden devam et derim ben.
maas olarak diger ogretmenler ne kadar aliyorsa okul oncesi de ayni parayi alir.

özel okullarda çalışırsan öğretmenlik görevi verebilirler belki (kesin bir bilgim yok) ama devlet okullarına öğretmen olarak almazlar, herhangi bir üniversite mezunu olsan ücretli öğretmenlik yapabilirdin açık olan yerlerde ve daha çok küçük yerlerde. hangi şehirde yaşadığın ve yaşadığın yerin imkanları önemli nasıl bir durumla karşılaşacağın konusunda.
bundan 3 yıl önce iptal olan 2010 kpss de, iki ay ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kaldım (okul öncesi öğretmeniyim lisans mezunu) 500 küsür tl maaş aldım.
başvurmak istediğin yerlere gidersen kesin bilgiler elde edersin ücreti de konuşursun.

Son düzenleme:
Back