• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mesleğimde ne uzuyorum ne kısalıyorum...

sheylaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
1.480
0
116
45
Ankara
başlıktan da anlaşılacağı gibi öğretmenlik mesleğinde ne uzuyoruz ne kısalıyoruz.malesef insanı manevi ve fiziksel açıdan çok fazla yoran,bunun karşılığında da hiçbir tatmin edici ücreti ve terfi imkanı olmayan bir meslek.şimdi bana idealist arkadaşlarımızın manevi kazancı yeter,ülke şartlarında fazla bile alıyoruz dediklerini duyar gibiyim ama malesef size katılamıyorum.sanırım mesleğim bana göre değil,Bana daha aktif,rekabet isteyen beni yükselmek için tetikleyecek bir iş gerekiyor.Benimle aynı fikirde olan ve bunu nasıl başaracağı hakkında (yani meslek değiştirme veya kurumlar arası geçiş vb gibi,ve bizim girebileceğimiz sınavlar hakkında)bir fikri olan var mı?

Bu Birazda alanınla ilgili canım.. Ben de ingilizce öğretmeniyim.. ilerde öğretmenlikten farklı işler düşünüyorum.. Biraz almancam var, ilerletmek ve de Bir iki dil daha öğrenmek istiyorum.. çevirmenlik falan istiyorum.. dilimi kullanaBileceğim işler istiyorum.. ama ondan önce Bi 5-10 sene öğretmenlik yapmayı düşünüyorum.. eğer Bulunduğun durumdan memnun değilsen her türlü yolu denemelisin..

Şu an öğretmenlik yapıyorum. Bu meslekte uzamıyorum ama kısaldığımı hissediyorum. Bunun için kendimi sadece bu mesleğe endekslemiyorum

bende bilişimciyim ilerde inşallah bilgisayarla ilgili başka şeyler yapmayı tasarlıyorum web tasarımı konusunda kendimi geliştirmek istiyorum ve inşallah bu konuda bir şeyler yapacağım.
sanırım bu açıdan bilişmciler diğer branşlara göre bir adım önde... ne de olsa sevgili bakanımızın da dediği gibi bilişim çağındayız ( bu ne perhiz bu ne lahana alsanaalsanasmile )

ben devlette memur olarak çalışıp mesleğini sevmeyen insanlara inanamıyorum
nedeniyse bu kadar sene bi meslek için çalışıyorsunuz, sınavlara giriyorsunuz, kazanamayınca hayata küsüyorsunuz kısacası bu sizin için büyük değer taşıyan bişeyken elde edince de istemiyorsunuz
oysaki yerinizde olmak isteyen o kadar insan varki
ben bunu sadece size de bağlamıyorum hayat şartları insanları bu duruma getiriyor farkındayım.
ve acilen sistemin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum birçok insan sevmediği işi yapıyor günümüzde
bu da verimsizliğe yol açıyor
bence mutlu değilseniz mesleği bırakın
daha rekabetçi bi ortamda çalışmayı düşünüyorsanız yaşınızı ve branşınızı bilmiyorum ama en azından 1 sene eğitimini alarak başka bir meslekte yapabilirsiniz yada ufak bi sermayeyle bi yer açabilirsiniz

Ben de İngilizce öğretmeniyim.Okul dönemim dahil 10 yıl boyunca iki tane İngiliz firmasında çalıştım.Sıfırdan başlayıp yöneticilik dahi yaptım, ezilmeler, iteklenmeler, rekabet, süper maaş, yoğun şartlar, bitmeyen beyin fırtınaları, ayın 20 günü yurtdışı, 10 günü Türkiye, didişmeler, ayak kaydırıcı hareketler, stres, sinir ve bol para.Çok "uzadım" sizin tabirinizle ama düzgün bir ilişki, sıkı aile bağları ve huzurlu bir ortamım olamadı malesef.Sağlık sorunları ve de psikolojik sorunlar da yaşadım.Çok şey öğrendim, kendimi geliştirdim, tüm fırsatları değerlendirdim ve de pişman değilim tabii.
Ama belki de 30lu yaşların beni çağırmaya başladığı ve de evliliğe adım attığım bu günlerde daha huzurlu, şartların fazla ağır olmadığı, evimde ve ülkemde daha fazla vakit geçirip, hoşlandığım şeyi yapma isteğinden devlette öğretmenlik yapmaya karar verdim.İnsanların hayallerinin peşinden gitmesi kadar güzel birşey yok ama getirileri kadar götürüleri de iyi hesaplanmalı ve bugünün yanı sıra 20 yıl sonrası da düşünülmeli bence.
Umarım istediğiniz kariyere ve iş yaşamına en kısa sürede ulaşırsınız.

yorumlar için teşekkürler.inşallah sınaavlar konusunda da fikirleri olanlar paylaşırlar fikirlerini.

ben devlette memur olarak çalışıp mesleğini sevmeyen insanlara inanamıyorum
nedeniyse bu kadar sene bi meslek için çalışıyorsunuz, sınavlara giriyorsunuz, kazanamayınca hayata küsüyorsunuz kısacası bu sizin için büyük değer taşıyan bişeyken elde edince de istemiyorsunuz
oysaki yerinizde olmak isteyen o kadar insan varki
ben bunu sadece size de bağlamıyorum hayat şartları insanları bu duruma getiriyor farkındayım.
ve acilen sistemin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum birçok insan sevmediği işi yapıyor günümüzde
bu da verimsizliğe yol açıyor
bence mutlu değilseniz mesleği bırakın
daha rekabetçi bi ortamda çalışmayı düşünüyorsanız yaşınızı ve branşınızı bilmiyorum ama en azından 1 sene eğitimini alarak başka bir meslekte yapabilirsiniz yada ufak bi sermayeyle bi yer açabilirsiniz

mutlu değilim tabiki işimde;
sınıf öğretmenliğini beğenmeyip. üstüne birde meslek lisesi çıkışlı olup, 8 - 5 çalışmak. eş evde 3 ay tatil yaparken işe gitmek. o kadar işyerinde dururken birde eşten daha az kazanmak, tekniker olma hakkım varken. düz memur olmak. üstüne birde görevde yükselmeyle sadece şef olmak, çok iç açıcı değil malesef.
amaaaa yinede çok şükür hayatıma.
asgari ücretle çalışan, yol yapan, tarlada çalışan, hamallık yapanları düşününce. çok şükür diyorum. ve Allah onlara yardım etsin. heleki birde çocuğum illaki okusun diyorlarsa Allah onlara çoook çok yardım etsin :)

ya birde ufak bir sermaye derken. iş yeri kiralarından haberiniz yok sanırım. o kadar kolay mı. esnaf olmak.

ben öğretmenlikten çokkkkkkkkkk memnunum
branşım fen kurs özel ders falan vermiyorum
yarım gün çalışıyorum ondan sonra eşim ve çocuğumlayım

arkadaşlar konumuz öğretmenlik nasıl bir meslek,iyimi kötümü memnun olmalımıyız,olmazsak cezamız ne olmalı değil.başlığınada bakarsanız ne uzuyorum ne kısalıyorum başka alanlara geçmek için tavsiyesi olan varmı veya sınavlar hakkında bilgisi olan varmı diye sormuşum.fikri olan belirtsin.yoksa ben mesleğin kutsallığını veya tatillerini sorgulamıyorum.tamam güzel bir meslek olabilir ama bana göre değil.mesela doktorluk güzel bir meslek olabilir ama ya adamı kan tutuyorsa dimi :)))

arkadaşlar konumuz öğretmenlik nasıl bir meslek,iyimi kötümü memnun olmalımıyız,olmazsak cezamız ne olmalı değil.başlığınada bakarsanız ne uzuyorum ne kısalıyorum başka alanlara geçmek için tavsiyesi olan varmı veya sınavlar hakkında bilgisi olan varmı diye sormuşum.fikri olan belirtsin.yoksa ben mesleğin kutsallığını veya tatillerini sorgulamıyorum.tamam güzel bir meslek olabilir ama bana göre değil.mesela doktorluk güzel bir meslek olabilir ama ya adamı kan tutuyorsa dimi :)))

iyi güzel de adamı kan tutuyorsa doktor olmaz zatensengözlerimebaksanab

Mudur yardımcısı sınavlarına gırebılırsınız..

Eğitim müfettişliği sınavına
kacıncı yılınız kı

bu konu beni de çok kızdırıyor.konu öğretmenlik olunca herkesin aklına tatil gelir,yok 3 te iş biter....ya sonrası???ben de seninle aynı fikirdeyim,üstelik 4-b liyim,elim kolum bağlı

Back