arkadaşlar mesanemde 7mmlik taş saptandı.hareketliymiş.böbrektede 10mmlik çapta kitle ve kum. benim sorum bu taş düşermi dr bir hafta bekleyelim sonra ameliyat dedi. tavsiyesi olan var mı
arkadaşlar mesanemde 7mmlik taş saptandı.hareketliymiş.böbrektede 10mmlik çapta kitle ve kum. benim sorum bu taş düşermi dr bir hafta bekleyelim sonra ameliyat dedi. tavsiyesi olan var mı
Öncelikle geçmiş olsun.Ben son iki yıl içinde 3 kez taş düşürdüm.İlk taşımda dr. kesinlikle düşmez ameliyat gerekli demişti ve ben ertesi gün taşı düşürdüm.İkinci taşta ise ben böbrek ağrımdan hissettim taş olduğunu dr. sende taş yok filmede gerek yok idrar yolu enfeksiyonu var dedi.Ama ben yinede taştan şüpheleniyordum.Günde 3 lt su içtim ve idrarımı sürekli bir kaba yapıp kontrol ediyordum.Bir hafta sonra mercimek büyüklüğünde taş düşürdüm.Ben artık sürekli 3 lt su tüketiyorum suyu azaltırsam böbreğimde tekrar taş oluşuyor.Biraz uzun oldu demek istediğim ben 3 kez taş düşürdüm.İlkini göremedim ama diğer ikisi mercimek büyüklüğündeydi.Ben bol su içerek düşürdüm.Birde eczanelerde taş düşürmeye yardımcı ilaçlar var dr. una danışıp onlardan içebilirsin.Çok su içersen düşmesi mümkün.Birde çok ağrın olursa sıcak su torbası doldurup üzerine oturabilirsin çok faydası oluyor...
5 lt fazla bencede çünkü çok su içmek vucuddaki yararlı şeyleride su ile atıyor vücudtan o yüzden 3 lt iyidir falzlasına gerek yok diye düşünüyorum.3 litre suyu gün içinde belirli saat aralıklarıyla tüketmek daha iyi olur birden içmek şişkinlik yapabilir.İdarını her seferinde temiz bir kaba yap ve kontrol edip öyle dök.Düşerse görmüş olursun.İnşallah düşürürsün.Ağrın olursada dediğim gibi sıcak su torbasını doldurup eşofmanın üzerinden bacak arana koyarsan iyi geliyor.