Mesaj atmayacağıma dair yemin ettim

• Konu Sahibi Konu Sahibi Jut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Jut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
96
Yer
Ankara
Bu soruma uygun başlık bulamadığım için buraya açıyorum kusra bakmayın.. erk arkdşmla kavga ettk bnde msj atmıcan sana bidaha yemin ederim diye msj attım. o gün bugundur msj atmıyorum ama su an çok üzgn olduğunu ve bna ihtiyacı oldugunu söylüyor. Msj atmak istiyorum ama ettiğim yemin var hocama sordum o Kuran a el basmadan edilen yemin için böyle kefarewt şatrtı yok dedi bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi misin sen? birşey olmaz ara mesaj at falan

ya bu hataya bende çok düşüyorum boş yere yemin etmek bi anda ağzımıdan çıkan sinirle sölenen bir laf işteee bişeyin üstüne yemin etmemişşsn sonuçta töbe et allaha dua et affetsnn bida bence böle ufak tefek şeyler içnde cnm yemn etme

gerçekten içinden gelerek af dile herkes ileride ne olacağını bilmeden sinirle kızgınlıkla yapıyo bunu. ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur. tövbe et canım Rabbim affetmeyi çok sever..

yeminini bozarsan 3 gün oruç ya da 10 fakiri doyurmak gerekiyor. ama yemin ederim demek yemin yerine geçiyo mu tam emin değilim. hanefi mezhebinde yemin sayılıyodu sanırım. internetten bi araştır istersen.
ya da kıvransın iyice erkeklere acımamak lazım, hepsine gıcık oluyorum artık

yemin ettim demedin sürece vallahi billahi demediğin sürece korkma canım.. yemin ederim demenin valla billa demenin bir zararı yok bilidigim kadarı ile:)

İnternetten arayın konuyu bulun veya ilmihallere bakın . Allah adına yapılmayan hiçbir yeminin İslam'da hükmü yoktur. Vallahi billahi dediyseniz veya Allah a yemin olsun gibi ifadeler kullandıysanız kefarret gerekir.

Siz siz olun, olur olmaz herşeye ağız alışkanlığı şeklinde yemin etmeyin ki, ilerde birgün ciddi yeminler gerektiren durumlarda inandırıcılığınız olsun. Acizane tavsiye (başta kendime diyorum tabii ki)

mesaj atmamak için yemin etmişsiniz aramamak için değil. arayın o halde.

He böyle olur zaten sen ona sırtını döndüğün an eline düşer

He böyle olur zaten sen ona sırtını döndüğün an eline düşer

Allah üzerine yemin etmediysen sorun yok, ana baba çocuk vs. üzerine yemin etmenin bir anlamı yok diye biliyorum ben....

Aynı durumu bende yaşamıştım ama ben bozmuştum yemini bende bi kaç arkadaşıma sordum bana ya 3 gün oruç tutmamı yada bir fakiri 3 öğün doyurmamı söylediler.Diyanet işlerine mail attım bu konuda ama net bi cevap alamadım.Böyle yemin varmıdır yokmudur bilemem ama sadece vicdanım rahat etsin diye bunu yapmayı düşünüyorum.Kim ne söylese ben rahat edemem sanırım en azından bu şekilde yükümlülüğünü üzerimden atmış olurum.

Son düzenleme:
benddee kaç kez yemn ettim ama yaptım yine
bişey olmaz inşallah allah günahlarımızı affetsin.

binlerce kez tövbe ettim bin kere döndüm
ne yeminler bozdum ama yine kördüğüm..

hakan aktundan sana gelsin

bende bı ara cok yemın edıyodum atmıyacam msj dıye cok yuz verıyom dıye ama gene atıyodum :18:sımdı de hıc ıcımden gemnlıyo msj atmak:87:

Rabbim beni affetsin attım mesajı bi ton Allah razı olsun dedi senin günahlarının hepsi bana yazılır inş dedi bende saçmalama dedim çok sağolun kızlar içime su serptinizz:):)

ben yeminden çok korkarım. yemin bu ya! anlamının farkında mısın? en azından yemin bozmanın kefaretini verseydin de atsaydın bu önemli mesajını.

Ben de farklı bir konuda yemin etmiştim. Diyanette açıp sordum.

Bi kere söz veriyorum, yemin ediyorum demek ile Allah adına kelimesini başa getirmek arasında fark yoktur. Çünkü zaten Allah adına yemin ediyorsunuz.

Diyanettin cevabı şuydu: Bu konu çok hassas ve din oyuncak değildir. Yemin edip tutmadıysan cezasını çekeceksiniz ki bir daha böyle şeyleryapmayacaksınız. 10 fakiri gün içinde iki öğün ile doyurulur. Buna gücün yetmezse 3 gün oruç tutulur ve ayrıca tövbe edip bir daha bu tür şeyler yapılmaz. Diyanet böyle söyledi.

Evet doğru..Ama bence asıl mevzu bir daha tekrarlamamak yani ders alabilmek önemli diye dşünüyorum (.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…