Mersin’de HDP’nin ikinci vekilliği kaybettiği oy sayısı 42’ye düştü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Mersin’de HDP’nin ikinci vekilliği kaybettiği oy sayısı 42’ye düştü
HDP'nin Mersin'de yaptığı itiraz sonrası oylar yeniden sayıldı.
Sitene Ekle

Mersin'de HDP İl Başkanlığı'nın bazı sandıklara yaptığı itiraz üzerine Toroslar İlçesi'nde geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ikinci milletvekilliğini kaybettiği oy sayısı 98'den 42'ye düştü.





1 Kasım'da seçimlerinin resmi olmayan sonucuna göre Ak Parti ile CHP 4'er, MHP 2 ve HDP 1 milletvekili çıkarttı.

HDP Mersin İl Başkanlığı, CHP'nin 98 oy farkla kazandığı 4'üncü milletvekili hakkının partilerinde olduğunu iddia ederek İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ile Tarsus İlçesi'nde oyların yeniden sayılması talep edildi. Ancak İl Seçim Kurulu bu ilçelerden sadece Toroslar'da bazı sandıklarda yeniden sayım yapılmasına karar verdi, diğer talepleri reddetti. Parti temsilcilerinin de katıldığı sayım sonucunda HDP'nin geçersiz oylarının 56'sı geçerli sayıldı. Bu durumda HDP'nin ikinci vekilliği kaybettiği oy sayısı 98'inden 42'ye düştü.

HDP Mersin İl Başkanlığı bu gelişme üzerine merkez Toroslar ile birlikte Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Tarsus İlçelerin'de de oylarının yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti.
http://www.milliyet.com.tr/ikinci-vekilligi-kaybettigi-yerde/siyaset/detay/2143765/default.htm
 
Haberden anladığıma göre Hdp için olumsuz degil olumlu bir düşüş bu. Zira chp ile aradaki fark 98 mis ve bu 56 oyun geçerli sayılması ile 43 ye düşmüş. Bundan cesaret aln Hdp diğer ilçeler içinde ısrarcı olmuş.
 
Siz niye sonuc oumsuz gibi cevap yazdiniz anlamadimacaba ben mi haberi yanlış anladim


ben de kendimden şüphe ettim senin yüzünden adam itiraz edince tekrar sayılmasıyla oyları daha da düşmemiş mi
 
Nasıl yani daha önce geçersiz sayılan 56 oy sonrasında nasıl geçerli sayılabilir ki?
Ya basılmıştır ya basılmamıştır.
 
Oy oranı düşmüş algıladım bidaha bidaha okudum nerede yanlış yaptım anlamadım.. Hemen bir kahve içip tekrar okuyacağım canım
nası habet yaptilarsa artik her okuyan değişik anlıyor

Ukalalik olarak almazssaniz şöyle izah edeyim, anladigim kadariyla tabi , 4. Vekilliği alan chp den bir vekil kapip 2. Vekilliği garantileme pesindeler
 
Oylari dusmemis. Gecersiz sayilan oylari dusmus. Yani gecerli sayilan oylari artmis. Olumlu sonuç onlar adina
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…