Mersinde bina çöktü,yaralılar var

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.040
30.451
61
Olaydan sonra çevrede bulunanların yardımıyla 5 kişi kurtarılırken, enkazda arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Merkez Akdeniz İlçesi Duran Felek Caddesi üzerinde bulunan eski bir bina saat 22.30 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Çevreyi toz bulutu sararken, hemen olay yerine koşan mahalle halkı 5 kişiyi enkazdan yaralı olarak kurtardı. Yaralılar olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere götürüldü.

VALİ: 5 KİŞİ KURTARILDI

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte iki katlı evde meydana gelen çökmeyle ilgili "Gerek AFAD, gerek itfaiye ekipleri içeriden 5 kişiyi çıkardı. Ev sahibinin dediğine göre içeride başka kimse yok" dedi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki katlı evde çökme meydana geldiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

"Gerek AFAD, gerek itfaiye ekipleri içeriden 5 kişiyi çıkardı. Ev sahibinin dediğine göre içeride başka kimse yok. 5 kişi şu an hastanede, onları ziyarete gidiyoruz. Aldığımız ilk bilgilere göre hayati tehlike yok dendi ama ben bizzat ziyaret edeceğim. Ben ev sahibiyle görüştüm, evde başka kimsenin olmadığını söyledi."

Bu arada ekipler, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1039644-mersinde-bina-coktu-cok-sayida-yarali-var

Konuyu okurken yüreğim sıkıştı resmen kaç katlı acaba diye . Hepsi kurtarılmış çok şükür umarım durumları iyidir acil cifalar diliyorum .

Kim bilir kaç yıl önce yapılmış , eski tehlike arz eden binalara bir çözüm getirilmeli . Çok zorda kaldılar şimdi , kışın sokakta evsiz kaldılar . Ne olacak şimdi durumları çok üzücü . Umarım belediye destek çıkar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…