Mutfak Dekorasyonu mermer tezgahım:(

yldzdnz

Hayvansever
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
766
427
108
selam kızlar herkesin kendi derdi için yeni konu açmasını pek sevmiyorum ama bakındım sitede pek bulamadım derdime çare.
ben kirada oturuyorum ve mutfağım çok eski:(
içimden mutfağa girmek bile gelmiyor. Allah'tan çalışan bir bayanım da gün boyu evde olmuyorum.
Maalesef mutfağı değiştirme girişimlerimiz suya düştü.mevcut Mutfağımla idare etmeliyim.ama mermer olan tezgahı beni çok üzüyor. heryeri leke içinde.sarı hatta bazı yerleri kahverengine dönük.mermeri çok yıpratmadan yani tuz ruhu tarzı temizleyiciler kullanmadan nasıl temizleyebilirim?
yani çok dikkatli kullanıyorum mesela kesik limon bile koymuyorum tezgaha , pürüzlendirip sonradan leke yapmasın diye.ama eskiden kalan kirli gibi duran yerleri de çıkaramıyorum.
Bana da yardım edin kızlar.

Canım, tezgahının üzerini tamamen boşalt. Hiçbirşey kalmasın. Sana mermerin renginin açılması için bir karışım yaptıracağım.

Bir derin kaba çamaşır suyunu bolca koy, üzerine 2 paket kabartma tozunu dök, sonra içerisine sıvı ciften koy, birazda ılık su ile sulandır. Bu karışımı mermerin her tarafını kaplayacak şekilde elinle dağıt. Ama eldiven giy. sonra elleme bu burada biraz beklesin, rengini açsın. Sen o arada diğer işlerini yap. Sonra bulaşık süngerini yeni aç, yeni açtığında arka tarafındaki yeşil yer sert oluyor. O kısmıyla bir güzel sürt. Bu mermere zaraf vermez tel olmadığı için. Sonra bir güzel durula harika bembeyaz olacaktır. hemde hijyen katmış olursun.

Canım, tezgahının üzerini tamamen boşalt. Hiçbirşey kalmasın. Sana mermerin renginin açılması için bir karışım yaptıracağım.

Bir derin kaba çamaşır suyunu bolca koy, üzerine 2 paket kabartma tozunu dök, sonra içerisine sıvı ciften koy, birazda ılık su ile sulandır. Bu karışımı mermerin her tarafını kaplayacak şekilde elinle dağıt. Ama eldiven giy. sonra elleme bu burada biraz beklesin, rengini açsın. Sen o arada diğer işlerini yap. Sonra bulaşık süngerini yeni aç, yeni açtığında arka tarafındaki yeşil yer sert oluyor. O kısmıyla bir güzel sürt. Bu mermere zaraf vermez tel olmadığı için. Sonra bir güzel durula harika bembeyaz olacaktır. hemde hijyen katmış olursun.

teşekkürler:) hemen bu akşam deneyeceğimmmmmmmmm:))
ve yarın 'çok teşekkürler pelinacar, mermerim tertemiz oldu' yazacağım büyük bir gülücükle inşallah:)

İnşallah canım, kolay gelsin. Mutfağını sevmen içinde canlı tonlarda oynamalar yapabilirsin. Mesela, mutfak sandalye minderleri pembe çiçekli kumaşla kaplattırıp, ortama şirinlik katabilirsin perdenide pembe yapıp uyum sağlayabilirsin. bir kenara değişik kaktüsler koyup üzerlerine pembe naylon çiçek monte edebilirsin.Mutfağa havayı sen kat, boş ver kirada olsanda ortam senin, sen neşe kat mutfağına o da sana neşe versin. Mutlu mutfaklar canım.

İnşallah canım, kolay gelsin. Mutfağını sevmen içinde canlı tonlarda oynamalar yapabilirsin. Mesela, mutfak sandalye minderleri pembe çiçekli kumaşla kaplattırıp, ortama şirinlik katabilirsin perdenide pembe yapıp uyum sağlayabilirsin. bir kenara değişik kaktüsler koyup üzerlerine pembe naylon çiçek monte edebilirsin.Mutfağa havayı sen kat, boş ver kirada olsanda ortam senin, sen neşe kat mutfağına o da sana neşe versin. Mutlu mutfaklar canım.

teşekkürleeeer.dün dediklerini denedim.muhteşem oldu.pırıl pırıl tertemiz oldu ve öylede görünüyor artık.eşim görünce ne güzel olmuş burası.bravo yani uğraşa uğraşa toparladın şu tezgahı dedi:)))))))çok sevindimmmmmm.evet tezgahın temizlenmesi bana enerji verdi.dediğin gibi mutfağıma daha fazla özen göstermeye başladım bile.çok teşekkürler:)

İnan şuan kendi tezgahımmış gibi sevindim. Güle güle kullan canım. Böyle kirlendiği zamanlar aynı karışımı yapıp bir fıs fıslı şişeye koy leke gördüğün kısımlarda kullan. Ben bu karışımı banyoda lavabolarda fayanslarda kullanıyorum çok yararını görüyorum. Çokta yormuyor. Kolay gelsin:nazar:

İnan şuan kendi tezgahımmış gibi sevindim. Güle güle kullan canım. Böyle kirlendiği zamanlar aynı karışımı yapıp bir fıs fıslı şişeye koy leke gördüğün kısımlarda kullan. Ben bu karışımı banyoda lavabolarda fayanslarda kullanıyorum çok yararını görüyorum. Çokta yormuyor. Kolay gelsin:nazar:

Ya bu karışımı gördüm de benim tuvalet taşı çok kötü durumda acaba onda da işe yarar mı bu akşam bi deniycem. Kararmış gibi içi nasıl anlatayım ki o hale nasıl getirmişler anlamadım. Bende kiradayım şuan da kötü ya evime biri gelince tuvalete gitsin istemiyorum benden bilecekler diye :D akşam kesin deniycem bunu inşallah beyazlar güzel olur

Ya bu karışımı gördüm de benim tuvalet taşı çok kötü durumda acaba onda da işe yarar mı bu akşam bi deniycem. Kararmış gibi içi nasıl anlatayım ki o hale nasıl getirmişler anlamadım. Bende kiradayım şuan da kötü ya evime biri gelince tuvalete gitsin istemiyorum benden bilecekler diye :D akşam kesin deniycem bunu inşallah beyazlar güzel olur

Merhaba canım, senin tuvalet taşı için kireç sökücüsü dökmen gerekli gibime geldi. Klozet ise; ilk önce klozetin içinde bir miktar su olur. Onun gitmesi için tuvalet fırçası ile sürter gibi yap su biraz azalsın. Daha sonra yarım şişe kireç sökücüsünü dök yarım saat beklet, daha fazlada bekleyebilirsin. Seramik olduğu için kireç sökücüsü zarar vermez. Sonra fırça ile yıka hala kalıntı varsa diğer artan kireç sökücüsünüde dök gene beklet. Sonra bir güzel kokulu birşey dökerek yıka. Eğer normal tuvalet isede; lekeli gördüğün yerlere kireç sökücüsünü dök beklet. Ben hem klozette hemde normal tuvalette sararmalar falan olunca kullanıyorum. Normal günlük temizliğimde de katı çamaşır suyu döküp bekliyorum. Aydan aya ya da 2 ayda bir kireç sökücüsü gerekiyor.

Kireç sökücüsü marketlerde; kireç ve pas sökücüsü bazende por çöz olarak geçebilir.

Son düzenleme:
Yok canım nerde kireç sökücü denedim, çamaşır suyu denedim, cifle saatlerce uğraştım. Çıkmıyo. Dün senin karışımı denedim mermer değildi ama belki işe yarar umuduyla ama o da olmadı. Tuz ruhu diye bişeyde varmış acaba o temizlermi o nasıl bişey bilmiyorum ki onu denesem mi

Yok canım nerde kireç sökücü denedim, çamaşır suyu denedim, cifle saatlerce uğraştım. Çıkmıyo. Dün senin karışımı denedim mermer değildi ama belki işe yarar umuduyla ama o da olmadı. Tuz ruhu diye bişeyde varmış acaba o temizlermi o nasıl bişey bilmiyorum ki onu denesem mi

Olabilir, tuzruhuda sökebilir. Ama tuzruhunu dökerken agzına burnuna eşarp bağla...tenine değmemesine dikkat et.

Back
X