• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar esim ve bende sağlık sorunumuz yok bende tiroid var degerlerim yüksek çıkmıştı ilaci kullanınca dustu degerlerim hamile kalamıyorum

ozge123456

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
122
22
98
Merhabalar ben ve esimde sorun yok hamile kalamıyorum sadece tiroidim yuksekti sonra ilac kullanınca degerlerim dustu ve hamilelik icin uygunsun demisti doktor denedik olmadi ve kadin doguma gittik bi sıkıntı yokmus ve esimde ürolojiye gitti ondada sorun yokmuş ve doktor folik aside başlatti 1aydir kullanıyorum gene hamile kalamıyorum cok mu erken telaslaniyorum bilemedim daha 11aylik evliyiz aslinda ama istiyoruz ikimizde cok denedik olmadi neden acaba

Ama yazamiyorum bu profile sınır getirildi diyor bana bi mesaj atabilir misin

Merhabalar ben ve esimde sorun yok hamile kalamıyorum sadece tiroidim yuksekti sonra ilac kullanınca degerlerim dustu ve hamilelik icin uygunsun demisti doktor denedik olmadi ve kadin doguma gittik bi sıkıntı yokmus ve esimde ürolojiye gitti ondada sorun yokmuş ve doktor folik aside başlatti 1aydir kullanıyorum gene hamile kalamıyorum cok mu erken telaslaniyorum bilemedim daha 11aylik evliyiz aslinda ama istiyoruz ikimizde cok denedik olmadi neden acaba
11 ay korunmasin olarak mi gecti
Troid çok önemli değeriniz düştüyse bir sıkıntıda yoksa mutlaka olur vaktini bekliyordur sıkıntı etmeyin bazen çok takincada psikolojik olarakta olmuyor

11 ay korunmasin olarak mi gecti
Troid çok önemli değeriniz düştüyse bir sıkıntıda yoksa mutlaka olur vaktini bekliyordur sıkıntı etmeyin bazen çok takincada psikolojik olarakta olmuyor
Hic korunmadik ve inşallah oyledir cok istiyoruz yasimizda 30

Yok canım sana mesaj atılmıyor malesef
Screenshot_2023-05-20-12-07-06-022_com.android.chrome.webp

Tiroid için tsh değeri hamileliğe engel değil. Benim gerçekten çok çok yüksekti ilk hamile kaldığımda o nedenle tiroidle ilgili değildir bence. Zaten daha 1 ay geçmiş erken telaşlanıyorsunuz.

Tiroid için tsh değeri hamileliğe engel değil. Benim gerçekten çok çok yüksekti ilk hamile kaldığımda o nedenle tiroidle ilgili değildir bence. Zaten daha 1 ay geçmiş erken telaşlanıyorsunuz.
Aynı şeyi yazacaktım tiroit hastasıyım 2 gebeliğim oldu ilk gebelik düşükle sonuçlandı maalesef ama şuan gayet sağlıklıyız şükür. Hatta bu hamileliği öğrendiğim zaman 12 küsürdü tsh. Tiroit gebeliğe engel değildir başka bir sorun vardır muhtemelen veya sorun yoktur stresten olmuyordur

Tiroid yuksekligi hamilelige etki edebiliyor eger regl duzensizligi varsa tiroid buna sebep olabiliyor. Ayni zamanda tsh yuksek iken hamile kalindiginda bazı riskler eiz konusu ki tabi bunlar olmayadabilir. Düşük erken dogum engelli dogum gibi şeylere sebebiyet verebiliyo bu sebeple gebelik oncesi tsh degerini 2.5 altinda olmasını istiyo doktorlar.

Valla ben senelerdir tiroid hastasıyım. İlaç kullanıyor olmama rağmen hamileliğimi öğrendiğimde tsh değerim 24 küsürdü. Doz arttırınca 1 hafta içinde 5 civarına düştü tüm hamileliğim boyunca o şekilde devam etti. Zaten tiroid yüksekliği ilk haftalarda problem yaratmıyormuş ama takibi önemli tabiki.

Back