• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan merhaba Ordu'da nişan adetleri nasıldır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ayseniil

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
214
0
316
Hatay
merhaba sevgilim Ordulu. Ordu bölgesinde kıza nişan da ne takılır? kız tarafının yapması gerekenler nelerdir? Ordulu olan veya bilen arkadaşlar varsa cevap bekliyorum lütfeeennn...

canım ben orduluyum.nişanlımdda ordulu.
öyle değişik adet falan yok.
yüzükleri kız erkeğe erkek kıza alır.karşı tarafın maddi gücü neye elveriyosa ona göre bilezik takılır.
bi kolye bi saat bide küpe takılır.
mesela bana 2 dal bilezik takıldı kolye küpe saat istemedim.
düğünde set takılcak,saat takılcak 3 dal bilezik daha takılcak o kadar.bohça yapılcaksa aynı sekilde sen ona o sana baska değişik bişey yok.

ay çoook teşekkür ederim ben hataylı olduğum için karadeniz kültürüne bayağı bi uzağım. sorun çıksın istemiyorum takı için falan. yanlız bizim bölge altına biraz düşkündür. ve takılmak zorundadır. maddi durumları fena değil de altın istesem (ki mecburum :) ) ailesi tarafından hoş karşılanmamasından korkuyorum

ay çoook teşekkür ederim ben hataylı olduğum için karadeniz kültürüne bayağı bi uzağım. sorun çıksın istemiyorum takı için falan. yanlız bizim bölge altına biraz düşkündür. ve takılmak zorundadır. maddi durumları fena değil de altın istesem (ki mecburum :) ) ailesi tarafından hoş karşılanmamasından korkuyorum

canım zaten sorarlar ne istiyosunuz falan diye erkek tarafı merak etme.
bizimkilerde sormuştu.
babam kimin neye gücü yetiyosa demişti sıkma canını olaylar kendi kendine gelişiyo zaten.baban atıyorum 6 dalda dese 8 dal da dese kız babası ve takacaklar onu merak etme.sen sakın altın muhabbeti yapma yanlış anlaşılırsın.ama baban kimin gücü neye yetiyosa taksın derse onların taktıgınada laf etmez zaten merak etme.

böyle zamanlarda bütün herkes gergin oluyo.elinden geldiği kadar altın konusunda yorum yapma açgözlü gelin olur adın :1:
ve sakin ol inan hiç bişey anlamıyosun herşey gelişiyo kendiliğinden kafanı yorduguna değmiyo.
şimdiden mutluluklar dilerim canım.komşu oluruz bakarsız :70:

Back