yaptimSiz poposunu uyardıkça yardımsız yapamayacak hale gelebilir. Çok çabuk tembelleşir diye biliyorum anüs kasları lütfen poposunu uyarmayın. Gaz masajı yapın. Sıcak suya oturtabilirsiniz. Ama 1 ay çok uzun bir süre bence.
evet ikiniyor 3 den gece ikiye kadar huysuzlandı durmadı ara ara ıkınıyodu fitil verdim yaptı uyudu sonra ama biliyorum poposunu uyarmak istemiyorum ama baskada olmadi karnana masazlar sıcak temas yaptim olmayinca fitil verdimRahatsızlanıyomu Cnm bebişin yapamadıgındacanne sütü aldığı için yedi güne kadar normal zeytin yağını bi danış doktoruna günde bi çay kaşığı verebilirsin diye biliyorum ben vermiştim oğluma arada mama dan da olabilir
kilosu az diye mam verdi iki uc hafta kulandim biraktim bir hafta oldu cok mudahale deken bir aydir boyle gecen cuma gitim keni iki gun arayla birkere yapti kendi ama dun yapamadi arkadasinizin cak aylikti nekadar mudahalede bulunmuşÇok geçmiş olsun. Yalnız çok dikkatli olun midahale ederken. Bu uyarıp kaka yaptırma işini çok sık yaparsanız kendi kendine dışkılayamaz hale gelebilir. Üstelik anal fissür bile oluşabilir. Çok yakın bir arkadaşımın bebeği yıllarca acı çekti bu yüzden. Allah yardımcınız olsun. Sadece anne sütü verseniz ve siz süt ürünleri yemeseniz bir müddet belki işe yarayabilir. Kilo alımı az gibi geldi bana.
merhaba kizlar bebeyim 2 ayli 4 500 kiloda bir ay dir kendi kaksini yapamiyor bende poposundan yardimla uc ginde bir yaptiriyordum bir ay gunde uckez mama verdim ama bir haftadir biraktim saglik ocagında doktor birak kendi yapar dedii ve surp verdi duphalac bede mamayi biraktim ilaci verdim iki gunde birkez kakasını yapti simdi gene yapamadi direndim enson dayanamadım cunku esim asker tekim ve beslenmem gerek fitille yaptırdım gece uyudu ama ben cok endiseliyim ne yapmalıyım bunu durumu yasayan varmı...
kafama gore yapmiyorum iki kere fitil kulandim sadece oda cok huzursuz oldugunda ikigun once yapti ama dun cok ikindi 3 ten gece ikiye kadar ozaman verdim vermemelimiydim yada boyle huzursuz olunca nekadar dayanmaliyimmama alan bebeklerde kabızlık olması olası. mamasının içine 1 çay kaşığı kadar saf zeytinyağı koyun ama her gün değil haftada 1 felan. o çalıştırır. ayrıca kaka yapamadığı için huzursuzlanmıyorsa benim bildiğim 7-10 güne kadar müdahale etmemek lazım.
anal yoldan sürekli uyararak kaka yaptırmak çok çok zararlı ondan eminim. kafanıza göre 3 günde bir lavman yapmayın.
kafama gore yapmiyorum iki kere fitil kulandim sadece oda cok huzursuz oldugunda ikigun once yapti ama dun cok ikindi 3 ten gece ikiye kadar ozaman verdim vermemelimiydim yada boyle huzursuz olunca nekadar dayanmaliyim
canim hicbirsey cermeyin diyolar o yuzden korkuyorum yoksa kayisi dut cok iyiymis bende yiyorumBu kabızlıktan o kadar çok çektim kiii bebeğim kendi kendine asla yapmıyordu kakasını. Ben her yolu denedim en son kayısı suyu acayip işe yaradı. Mutlaka sen de dene. 4-5 adet kuru kayısıyı içme suyuyla iyice kaynat günde 2-3 kez 3 çay kaşığı kadar ver. Bana burda biri önermişti çok duamı aldı sağolsun. Mutlaka dene poposuna fazla müdahale etme sık fitil verme
daha iki aylik doktorlar hic birsey vermeyin diyorlarr oyuden korkuyorum sisinki kac ayliktiBu kabızlıktan o kadar çok çektim kiii bebeğim kendi kendine asla yapmıyordu kakasını. Ben her yolu denedim en son kayısı suyu acayip işe yaradı. Mutlaka sen de dene. 4-5 adet kuru kayısıyı içme suyuyla iyice kaynat günde 2-3 kez 3 çay kaşığı kadar ver. Bana burda biri önermişti çok duamı aldı sağolsun. Mutlaka dene poposuna fazla müdahale etme sık fitil verme
Arkadaşımın bebeği şimdi delikanlı oldu :) çook uzun zaman önceydi. İlk başta rahat rahat yapsın diye haftada bir müdahale ediyordu. Popoyu kulak çubuğu ile uyarıp yaptırıyordu. Bir müddet sonra uyarmadan yapmamaya başladı ve en sonunda da poposunda çatlak oluştu. Çok çektiler ama düzeldi. İnşallah sizinkide düzelecek. Bol bol emzirin. Sizin yediğiniz,içtiğiniz gıdalar süt yoluyla bebeğinize geçiyor unutmayın. Gaz yapıcak,kabızlık yapacak,alerji yapacak gıdalardan özellikle kaçının. Süt ürünlerini kısıtlu tüketin. Deneyin,bakın ne rahatlatıyor,ne rahatsızlık veriyor.kuru üzüm,kuru incir falan yiyebilirsimiz. Hem sütünüzü arttırır,hem sütün kalitesi değişir. Belki bebeğe de faydası olur. Ben iki kızımda da kaka ile ilgili sorun yaşamadım. Sadece çok emmip çok kaka yapıyorlardı. Günde en az 7 kere kaka yapıyorlardı.büyük kızım deli gibi kusuyordu. Meğersem süt alerjisi varmış garibimin. TEşhis konulana kadar helak olmuştu yavrum ama hepsi geçti gitti. Sizde moralinizi bozmayın. Bu sıkıntılı günlerde geçecek inşallahkilosu az diye mam verdi iki uc hafta kulandim biraktim bir hafta oldu cok mudahale deken bir aydir boyle gecen cuma gitim keni iki gun arayla birkere yapti kendi ama dun yapamadi arkadasinizin cak aylikti nekadar mudahalede bulunmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?