• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba kizlar acil yardım bebeyim 2 aylik 4 500 giram kakasını yapamiyor

Hasret_16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
7
0
1
30
merhaba kizlar bebeyim 2 ayli 4 500 kiloda bir ay dir kendi kaksini yapamiyor bende poposundan yardimla uc ginde bir yaptiriyordum bir ay gunde uckez mama verdim ama bir haftadir biraktim saglik ocagında doktor birak kendi yapar dedii ve surp verdi duphalac bede mamayi biraktim ilaci verdim iki gunde birkez kakasını yapti simdi gene yapamadi direndim enson dayanamadım cunku esim asker tekim ve beslenmem gerek fitille yaptırdım gece uyudu ama ben cok endiseliyim ne yapmalıyım bunu durumu yasayan varmı...

Sadece anne sütü aşan çocuğa 7-10 gün müdahale edilmesi tavsiye edilmiyor pek.
Doktorunuza gidin tekrardan, besleme şeklinizi ayrıntılı anlatın ve dediklerini yapın.

Her bebek farklıdır bence. Başkasının yaptığını yapmak yerine doktorla iletişim halinde olmanız daha faydalı. Sağlık sonuçta.

Rahatsızlanıyomu Cnm bebişin yapamadıgındacanne sütü aldığı için yedi güne kadar normal zeytin yağını bi danış doktoruna günde bi çay kaşığı verebilirsin diye biliyorum ben vermiştim oğluma arada mama dan da olabilir

Siz poposunu uyardıkça yardımsız yapamayacak hale gelebilir. Çok çabuk tembelleşir diye biliyorum anüs kasları lütfen poposunu uyarmayın. Gaz masajı yapın. Sıcak suya oturtabilirsiniz. Ama 1 ay çok uzun bir süre bence.

Siz poposunu uyardıkça yardımsız yapamayacak hale gelebilir. Çok çabuk tembelleşir diye biliyorum anüs kasları lütfen poposunu uyarmayın. Gaz masajı yapın. Sıcak suya oturtabilirsiniz. Ama 1 ay çok uzun bir süre bence.
yaptim
Rahatsızlanıyomu Cnm bebişin yapamadıgındacanne sütü aldığı için yedi güne kadar normal zeytin yağını bi danış doktoruna günde bi çay kaşığı verebilirsin diye biliyorum ben vermiştim oğluma arada mama dan da olabilir
evet ikiniyor 3 den gece ikiye kadar huysuzlandı durmadı ara ara ıkınıyodu fitil verdim yaptı uyudu sonra ama biliyorum poposunu uyarmak istemiyorum ama baskada olmadi karnana masazlar sıcak temas yaptim olmayinca fitil verdim

Çok geçmiş olsun. Yalnız çok dikkatli olun midahale ederken. Bu uyarıp kaka yaptırma işini çok sık yaparsanız kendi kendine dışkılayamaz hale gelebilir. Üstelik anal fissür bile oluşabilir. Çok yakın bir arkadaşımın bebeği yıllarca acı çekti bu yüzden. Allah yardımcınız olsun. Sadece anne sütü verseniz ve siz süt ürünleri yemeseniz bir müddet belki işe yarayabilir. Kilo alımı az gibi geldi bana.

Benim kiz 9-10 gunde bir yapardi, sadece anne sutu aliyordu, doktorumuz kabizlik olmadigi surece normal dedi, ek gidaya gecince duzeldi. 12 gunden once asla fitil kullanma derdi ben de onu dinledim sanirim sadece 1 kez fitil kullandik.

Çok geçmiş olsun. Yalnız çok dikkatli olun midahale ederken. Bu uyarıp kaka yaptırma işini çok sık yaparsanız kendi kendine dışkılayamaz hale gelebilir. Üstelik anal fissür bile oluşabilir. Çok yakın bir arkadaşımın bebeği yıllarca acı çekti bu yüzden. Allah yardımcınız olsun. Sadece anne sütü verseniz ve siz süt ürünleri yemeseniz bir müddet belki işe yarayabilir. Kilo alımı az gibi geldi bana.
kilosu az diye mam verdi iki uc hafta kulandim biraktim bir hafta oldu cok mudahale deken bir aydir boyle gecen cuma gitim keni iki gun arayla birkere yapti kendi ama dun yapamadi arkadasinizin cak aylikti nekadar mudahalede bulunmuş

Bu kabızlıktan o kadar çok çektim kiii bebeğim kendi kendine asla yapmıyordu kakasını. Ben her yolu denedim en son kayısı suyu acayip işe yaradı. Mutlaka sen de dene. 4-5 adet kuru kayısıyı içme suyuyla iyice kaynat günde 2-3 kez 3 çay kaşığı kadar ver. Bana burda biri önermişti çok duamı aldı sağolsun. Mutlaka dene poposuna fazla müdahale etme sık fitil verme

merhaba kizlar bebeyim 2 ayli 4 500 kiloda bir ay dir kendi kaksini yapamiyor bende poposundan yardimla uc ginde bir yaptiriyordum bir ay gunde uckez mama verdim ama bir haftadir biraktim saglik ocagında doktor birak kendi yapar dedii ve surp verdi duphalac bede mamayi biraktim ilaci verdim iki gunde birkez kakasını yapti simdi gene yapamadi direndim enson dayanamadım cunku esim asker tekim ve beslenmem gerek fitille yaptırdım gece uyudu ama ben cok endiseliyim ne yapmalıyım bunu durumu yasayan varmı...

mama alan bebeklerde kabızlık olması olası. mamasının içine 1 çay kaşığı kadar saf zeytinyağı koyun ama her gün değil haftada 1 felan. o çalıştırır. ayrıca kaka yapamadığı için huzursuzlanmıyorsa benim bildiğim 7-10 güne kadar müdahale etmemek lazım.
anal yoldan sürekli uyararak kaka yaptırmak çok çok zararlı ondan eminim. kafanıza göre 3 günde bir lavman yapmayın.

mama alan bebeklerde kabızlık olması olası. mamasının içine 1 çay kaşığı kadar saf zeytinyağı koyun ama her gün değil haftada 1 felan. o çalıştırır. ayrıca kaka yapamadığı için huzursuzlanmıyorsa benim bildiğim 7-10 güne kadar müdahale etmemek lazım.
anal yoldan sürekli uyararak kaka yaptırmak çok çok zararlı ondan eminim. kafanıza göre 3 günde bir lavman yapmayın.
kafama gore yapmiyorum iki kere fitil kulandim sadece oda cok huzursuz oldugunda ikigun once yapti ama dun cok ikindi 3 ten gece ikiye kadar ozaman verdim vermemelimiydim yada boyle huzursuz olunca nekadar dayanmaliyim

kafama gore yapmiyorum iki kere fitil kulandim sadece oda cok huzursuz oldugunda ikigun once yapti ama dun cok ikindi 3 ten gece ikiye kadar ozaman verdim vermemelimiydim yada boyle huzursuz olunca nekadar dayanmaliyim

1 haftaya kadar normal daha 2 aylık diyorsun bebeğine daha onun mide bağırsak sistemi gelişmemiştir ki. dediğim gibi haftada 1 mamasına 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde saf zeytinyağı katıp içirirsen biraz daha rahatlar.
bir de bebekler için humana rezene çayı var benim oğlumda gaz veya kabızlık olduğunda ondan veriyordum ama çok değil yine haftada 1 felan 30 cc kadar. üzerinde nasıl kullanacağın yazıyor nasıl hazırlayacağın. alacak yerin yoksa internetten de sipariş verebilirsin.

Anne sütü alıyorsa siz bol su, rezene çayı için, ballı su da sindirime iyi gelir, elma yiyebilirsiniz, bebek de mama alıyorsa su içebilir, hazır su veya kaynatılmış soğutulmuş olarak. Susuzluk kabızlığa sebep olabiliyor. Mamasının içine zeytinyağı ekleyebilirsiniz bir çay kaşığı, onun dışında siz de zeytinyağı kullanabilirsiniz salata ve yemeklerde, sindirime faydalı olduğu için sabah kahvaltıda da bol zeytin tüketebilirsiniz, hazır paketli gıdalardan kaçınabilirsiniz.

Canım sen bol bol kayısı gibi bağırsakları harekete geçiren şeyler ye sütten ona geçer,bol bol da masaj yap karnına ama herhangi bir uyarıcı verme pişman olursun...

Emziriyorsanız kimyonyağı tüketim ve bebeginize sıcak bir ortamda karnina kimyonyağı ile masaj yapin bagirsagina dogru

Sizde kabizlik tuvalete seyrek gitme var mi ?

Siz ne yiyosaniz bebegede o geciyo lifli besleninki bebeginkide calissin

Makarna pilav bisure yemeyin corba sulu yemek yiyin

Bu kabızlıktan o kadar çok çektim kiii bebeğim kendi kendine asla yapmıyordu kakasını. Ben her yolu denedim en son kayısı suyu acayip işe yaradı. Mutlaka sen de dene. 4-5 adet kuru kayısıyı içme suyuyla iyice kaynat günde 2-3 kez 3 çay kaşığı kadar ver. Bana burda biri önermişti çok duamı aldı sağolsun. Mutlaka dene poposuna fazla müdahale etme sık fitil verme
canim hicbirsey cermeyin diyolar o yuzden korkuyorum yoksa kayisi dut cok iyiymis bende yiyorum

daha iki aylik doktorlar hic birsey vermeyin diyorlarr oyuden korkuyorum sisinki kac aylikti

kilosu az diye mam verdi iki uc hafta kulandim biraktim bir hafta oldu cok mudahale deken bir aydir boyle gecen cuma gitim keni iki gun arayla birkere yapti kendi ama dun yapamadi arkadasinizin cak aylikti nekadar mudahalede bulunmuş
Arkadaşımın bebeği şimdi delikanlı oldu :) çook uzun zaman önceydi. İlk başta rahat rahat yapsın diye haftada bir müdahale ediyordu. Popoyu kulak çubuğu ile uyarıp yaptırıyordu. Bir müddet sonra uyarmadan yapmamaya başladı ve en sonunda da poposunda çatlak oluştu. Çok çektiler ama düzeldi. İnşallah sizinkide düzelecek. Bol bol emzirin. Sizin yediğiniz,içtiğiniz gıdalar süt yoluyla bebeğinize geçiyor unutmayın. Gaz yapıcak,kabızlık yapacak,alerji yapacak gıdalardan özellikle kaçının. Süt ürünlerini kısıtlu tüketin. Deneyin,bakın ne rahatlatıyor,ne rahatsızlık veriyor.kuru üzüm,kuru incir falan yiyebilirsimiz. Hem sütünüzü arttırır,hem sütün kalitesi değişir. Belki bebeğe de faydası olur. Ben iki kızımda da kaka ile ilgili sorun yaşamadım. Sadece çok emmip çok kaka yapıyorlardı. Günde en az 7 kere kaka yapıyorlardı.büyük kızım deli gibi kusuyordu. Meğersem süt alerjisi varmış garibimin. TEşhis konulana kadar helak olmuştu yavrum ama hepsi geçti gitti. Sizde moralinizi bozmayın. Bu sıkıntılı günlerde geçecek inşallah

Back