• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba hanımlar aranızda laporoskopi ameliyatı olan var mı?

emrenus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
bana yardım edin dr laporoskopi ameliyatı dedi bende cok tedirginim ameliyat olan varsa egerana yardımcı olsun

Ben Oldum Canim Benim Rahim Filmimde Tek Tüpüm Tikali çikmişti Laporoskopi Oldum Hiç Bir şey Yokmuş Acikmiş Sadece Kendimi Kastiğim Için çikmiş Sen Bu Ameliyat Hakkinda Ne öğrenmek Istiyorsunki

Bendeki çikolata kisti laporoskopi yöntemi ile alındı. Çok basit bir işlem korkmana gerek yok bence.
Ertesi gün hastaneden çıkıyorsun ve 1-2 gün içinde ayağa kalkıyorsun.Zaten 2-3 tane minik kesiler oluyor.2 ya da 3 dikiş atılmış oluyor her birinde. Onlarda kendi kendine atıyor zaten. Benim tek sıkıntım
operasyon esnasında verilen karbondioksit gazından dolayı oluşan sancılardı...

benimde tek tüpüm kapalı çıktı hsg de şimdi laparoskopi olcam inşallah ben de kastığım iç
in kapalı görünmüştür.adetten kaç gün sonra gitmem gerekyo arkadaşlar bilen var mı bi de o ay aşılama yaptırabiliyo muyuz bilgilendirirseniz sevinirim

canım sen ne için laparoskopi olacaksın?Benim doktorum 23 nisanda bana çatlatma iğnesi vurmuştu eğer bundanda hamile kalamazsan önümüzdeki ay hastaneye gel laparoskopi yapılacak dedi..Ne çatlatma iğnesinden hamile kaldım nede laparoskopi oldum...Sonuçta bu bi ameliyat bunun riskleride var rahmin delinebilir iç organlara zarar verebilir..Velhasıl laparoskopi olmadım eşimle ortak aldığımız bi karardı,bana sorarsan tek doktorla yetinme başka bi doktorada görün...Önümüzdeki hafta bizde öyle yapacaz.Geçmiş olsun....

Canım benim doktorum adetinin 2. günü gel,bize haber ver demişti.Ona göre 1 hafta içinde lsk oldum!ertesi gün çıktım karnımda 3 tane yerde dikiş var.Hsg de sağ tüpüm tıkalı gözüküyordu,lsk da solun tıkalı olduğu anlaşıldı!Gerçi açılamadı ama olsun aşılama için bu bilgi çok önemli!!
O ay değilde 1 ay sonra aşılamaya geçerler.Çünkü ilaç alıyorsun yerimseniben
İşallah lsk başarılı geçerde kısa zamanda hamiş olursun :hooray: Yalnız acayip gazın oluyor,o ağrı omzuna kadar vuruyor valla.Kendini yormadan evde yürüyüş yapki kolay atasın gazı sırnaşık şey

canım sen ne için laparoskopi olacaksın?Benim doktorum 23 nisanda bana çatlatma iğnesi vurmuştu eğer bundanda hamile kalamazsan önümüzdeki ay hastaneye gel laparoskopi yapılacak dedi..Ne çatlatma iğnesinden hamile kaldım nede laparoskopi oldum...Sonuçta bu bi ameliyat bunun riskleride var rahmin delinebilir iç organlara zarar verebilir..Velhasıl laparoskopi olmadım eşimle ortak aldığımız bi karardı,bana sorarsan tek doktorla yetinme başka bi doktorada görün...Önümüzdeki hafta bizde öyle yapacaz.Geçmiş olsun....

tatlım yanlış kanıdasın bence laporoskopi endoskopinin aynısı kameralı hortum 3-4 delikden girip kamerayla bakıyorlar kapalıysa açıyorlar ne riskli nede tehlikeli korkmana gerek yok...

Bencede çok az riskli açık ameliyata göre kat kat iyi bir yöntem. Açık ameliyat daha riskli ve komplikasyonları iyileşmesi süreci zor uzun olan bir yöntem. Ben iki kerare laparoskopi oldum. Eğer bu metot olmasaydı iki açık ameliyattan sonra zor toparlanırdım. Doktorunda tavsiye ediyorsa ihmal etme.

doktor çok önemli diyolar.her doktorun lapaoskopi eğitimi yokmuş o yüzden prof istiyorum.bi arkadaşın laparoskopiden sonra yumurtalıkları zarar gördü sadece tüp bebekle hamile kalabilecek.ona da durumları müsait değil. o yüzden deli gibi doktor arıyorum.konyada tavsiye edebileceğiniz bi doktor var mı??

arkadaşlar benimde sag tüp tıkalı tekrar cektırecegız rötgen ama tüpler acılmazsa aşılama yapılıyomu ben yapılmıyo diye biliyorum ama bilginiz varsa bana yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar bende haziran 2008 de laparoskopi olmuştum. adetimin 5 günüydü. ultrasonda sol yumurtalığımın durumu iyi görünmemişti. enfeksiyon nedeni ile sol tuba tıkalıymış bir de yapışıklık varmış. daha sonra rahim filmi çektirdim her iki tüpde açıktı. laparoskopi ameliyatı genel anestezi verilerek yapılan bir ameliyat. göbekten ve kasıklardan bir kaç dikişlik kesilerle yapılan bir ameliyat. korkulacak bir yanı yok. ben sabah 9.00 da operasyon için hastaneye yattım öğleden sonra 16.00 evimdeydim. doğal olarak biraz ağrınız oluyor bir kaç gün içerisinde normal hayatınıza dönüyorsunuz. dr bana 20 gün ilişkiyi yasaklamıştı. korkulacak bir ameliyat değil.rahat olun yeterli.......

Back
X