Ayy çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler bunlar. :) A birde unutmadan hesap numarası derken mesela ptt gibi mi veya başka birşey mi ? benim şuan hiçbir banka vs hesap numaram yok nasıl açabilirim acaba ? cevaplarsanız çok sevinirim..Merhaba
Ürünlerini resimli olarak yukluyorsunuz fiyat ve bilgi veriyorsunuz. Satın almak istiyen kişiyle anlaştıktan sonra siz o kişiye hesap numaranızı veriyorsunuz. Alıcı yatırıyor siz parayı alınca kargo yu gönderiyorsunuz. Kargo genelde alıcıya ait fakat bazen arkadaşlar alınan ürünün fiyatına göre veya karşılıklı anlaşmaya göre satıcıdan kargo yu odeyebiliyor. Hangi kargo olacağı veya banka hepsi alıcı ve satıcı arasında konuşularak hal ediliyor.
Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar
çok teşekkür ederim ama son bir sorum var mesela ptt den hesap numarası açtım yada atıyorum X bankasından diyelim karşıdaki kişi ile aynı olması mı gerekiyor yani ben ptt liysem o da ptt li mi olması gerekiyor ? canım çok soru sordum ama kusura bakmaİstediğiniz banka veya ptt gidin tl hesap açtırmak istiyorum derseniz hemen yardım ederler
A iyi o zaman çoook ama çook teşekkür ederim ne kadar teşekkür etsem az, çok saolun ya :)Hayır gerekmiyor. Yüzlerce ödeme şekli var
Burada sistem tamamen güven üzerine kurulu, karşıdaki parayı hesabınıza yatırır , siz kargolarsınız veya arada güven sağladıysanız parayı yatırmayı beklemeden kargolarsınız. Birinden bir şey almak istediğiniz de aynı şekil. Kargo olarak fiyatı uygun olduğu için ben dahil bir çok kişi ptt tercih ediyor ama tek opsiyon değil diğer şirketleri de kullanabilirsiniz mesela parfüm satışlarında bazı ptt'ler parfüm kabul etmediği için başka firmalarla yollanabiliyor.Arkadaşlar merhaba ben Adran size birşey sormak istiyorum bit pazarı ile ilgili. Şimdi mesela bir kişi bit pazarında satış yapıyor bende 3- 5 parça beğendim ve satın almak istiyorum peki nasıl ben ona para yatırıp, o bana eşyaları yollayacak ? ya da ben satış yapıyorum, o benden ürün alacak, peki nasıl ödemeler gerçekleşiyor. 1 - 2 yerde ptt falan diyorlardı. Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz ? Burada satmak ve buradan satın almak istediğim ürünler var ama ödemelerin nasıl yapıldığını bilmiyorum.. Eğer ilgilenirseniz çok sevinirim.
hmm anladım çok teşekkürler peki ptt üzerinden yapsak ne kadar tutar kargo falan ? birde kargo alıcıya mı ait ?Burada sistem tamamen güven üzerine kurulu, karşıdaki parayı hesabınıza yatırır , siz kargolarsınız veya arada güven sağladıysanız parayı yatırmayı beklemeden kargolarsınız. Birinden bir şey almak istediğiniz de aynı şekil. Kargo olarak fiyatı uygun olduğu için ben dahil bir çok kişi ptt tercih ediyor ama tek opsiyon değil diğer şirketleri de kullanabilirsiniz mesela parfüm satışlarında bazı ptt'ler parfüm kabul etmediği için başka firmalarla yollanabiliyor.
Bu da size kalmış ama genelde alıcıya ait oluyor, 1 kgye kadar 5 TL sanırım ptt-tabii şubeden alınırsa- , 1kgye kadar eve teslim 6,5 diye biliyorum, 1 kg üstü 7-8 tl falan değişiyor.hmm anladım çok teşekkürler peki ptt üzerinden yapsak ne kadar tutar kargo falan ? birde kargo alıcıya mı ait ?
Aaaa çok ucuzmuş gerçekten. Peki herhangi bir ptt den yapılıyor değil mi ?Bu da size kalmış ama genelde alıcıya ait oluyor, 1 kgye kadar 5 TL sanırım ptt-tabii şubeden alınırsa- , 1kgye kadar eve teslim 6,5 diye biliyorum, 1 kg üstü 7-8 tl falan değişiyor.
Kargo kabul eden her ptt den yapabilirsiniz, bazıları nadir olarak kargo kabul etmiyor da, ama geneli ediyor.Aaaa çok ucuzmuş gerçekten. Peki herhangi bir ptt den yapılıyor değil mi ?
Aa gerçekten çok iyiymiş canım ya :) ilgin için çok teşekkür ederim çok iyi bir şekilde bilgilendirdiniz hepiniz çok saolun arkadaşlar :)Kargo kabul eden her ptt den yapabilirsiniz, bazıları nadir olarak kargo kabul etmiyor da, ama geneli ediyor.
Merhaba,çok teşekkür ederim ama son bir sorum var mesela ptt den hesap numarası açtım yada atıyorum X bankasından diyelim karşıdaki kişi ile aynı olması mı gerekiyor yani ben ptt liysem o da ptt li mi olması gerekiyor ? canım çok soru sordum ama kusura bakma
teşekkürler :)bi de tavsiyemiz genelde memnuniyet topiğinde adı geçen üyelerden alışveriş etmeniz herkes aynı niyette olmayabiliyor bu çok nadir oldu bende ama yine de dikkat edin derim.mesela iyi niyetliler den başlarsak benim alışveriş yaptığım kadarıyla @desdemonaMutluluk_dukkani eliflider peloosh adındaki üyelerimiz bir ekoldür benim için ve daha birçok ekol var da onlardan alışveriş yapma fırsatım olmadığı için adlarını veremeyeceğim ama hepsinin niyetleri yardım ve dostluktan geçer burdakilerin. inşallah zamanla tanırsınız.bu saydıklarım ve saymasam da kişiliklerini çok iyi bildiğim kardeşlerim iyi ki varsınız.
teşekkürler :)Merhaba,
Arkadaslar zaten bütün aciklamalari yapmislar ama tecrubelerimden eklemek istedigim noktalar var. Ptt ile kapida ya da subede odeme yapacaksa alici siz pttye gidip kimliginizle urunun ucretini alabiliyorsunuz. Ptt hesabiniz olmadiginda 6 tl kesinti oluyor. Paranin miktarina gore degisiklik olur mu bilmiyorum. Eger hesabiniz varsa sanirim 3 lira kesinti oluyormuş. Bankalarda eft (baska bankaya para gonderme) ucreti olarak 5 tl kesiliyor. Havale (kendi bankana gonderi) yaparsaniz kesinti olmaz.
Kargo isine gelince desi hesabi oluyor. ptt ile sube teslimde belli bi desiye kadar 5 tl adrese teslimde 7 tl. Bu sınır desi asilinca fiyat da artiyor.
ya birşey daha sorabilirmiyim ; peki ben o kişinin parayı yatırıp yatırmadığını nasıl anlayacagım ki ?Burada sistem tamamen güven üzerine kurulu, karşıdaki parayı hesabınıza yatırır , siz kargolarsınız veya arada güven sağladıysanız parayı yatırmayı beklemeden kargolarsınız. Birinden bir şey almak istediğiniz de aynı şekil. Kargo olarak fiyatı uygun olduğu için ben dahil bir çok kişi ptt tercih ediyor ama tek opsiyon değil diğer şirketleri de kullanabilirsiniz mesela parfüm satışlarında bazı ptt'ler parfüm kabul etmediği için başka firmalarla yollanabiliyor.
Banka hesabın olyrsa zaten internet bankacılığından kontrol edersin, hatta akıllı telefonlara uygulaması da yükleniyor, mesela benim kullandığım banka para geldiğinde anında bildirim yolluyor bana o şekilde çok rahat haberim oluyor ama pttde de sanırım cebinize fakan mesaj geliyor ondan tam emin değilim hiç kullanmadım çünküya birşey daha sorabilirmiyim ; peki ben o kişinin parayı yatırıp yatırmadığını nasıl anlayacagım ki ?
hmm :) cevabınız için çoookk teşekkürler :)Banka hesabın olyrsa zaten internet bankacılığından kontrol edersin, hatta akıllı telefonlara uygulaması da yükleniyor, mesela benim kullandığım banka para geldiğinde anında bildirim yolluyor bana o şekilde çok rahat haberim oluyor ama pttde de sanırım cebinize fakan mesaj geliyor ondan tam emin değilim hiç kullanmadım çünkü