• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar pcolu ve insilün direnci olanlar yardımcı olabilir mi ?

Hayalim34s

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
51
13
3
27
Aralık ayında klomen ve çatlatma ignesi oldum ama sonuç negatif doktorum insilün direncime baktı ve yüksek çıktı glifor diye bi ilaç verdi ve diyet listesi pcoluyum ayrıca aranızda bu ilacı kullanan olumlu sonuç alan var mı ve gebelikte de kullanılabilir mi ?

Gebelikte değil ama normal zamanda kullandım uyku ve migde bulantisi yapıyor ilk hafta sonradan kilo vermene de yardımcı oluyor.

Bugün bende doktora adet düzensizliği için gittim polikistik over var dedi bu kist olduğunda nasıl tedavi ediyorlar ve hamile kalmak için bişey yapan var mı

Bugün bende doktora adet düzensizliği için gittim polikistik over var dedi bu kist olduğunda nasıl tedavi ediyorlar ve hamile kalmak için bişey yapan var mı
Genelde ilaç tedavisi uygulaniyo pco bir tani hormonal dengenin bozulmasına killanmaya adet düzensizliğine sebep oluyor.

Polikistik overin bildiğim kadarıyla tedavisi yok belirtisi olan kıllanma sivilcelenme insilin direnci kiloda artış vs gibi şeylerin tedavisini ediyolar

Pco sendrom olduğu için tedavisi bulunmuyor fakat kilo ile çok bağlantılı olduğu için kilo vermek gerekiyor. Kendisi benim yüzümü sivilce ve izlerinden 1 yılda berbat etmiş bir sendrom😊 insülin direnci için verilen ilaçta gebeliği desteklemeye yardımcı oluyor bende kullanıyorum kilo vermem hızlandı

Bakalım hormon testi in sonuçları çıkmış ama daha doktorun yanına gidemedim galiba hormonların bayağı bozulmuş benim

Kızlar bende de pco var maalesef. Doktor tiroid e bakicak pazartesi. Muhtemelen sebep te bu pkoya flan.

Şeker e flan da bakılmısti ama diyet ilaç vermemişti. Sadece yemene dikkat et demişti.
Dün bide adetin 3 günüydü tekrarladik testleri bakın nasıl sizce

Reglin 3.günü testlerim

Serbest T4 : 0.89
FSH : 6.92
LH : 29.18
Estradiol : 58.35
Progesteron : 1.14
Prolaktin : 12.97
AMH : 15.14

Aralık ayında klomen ve çatlatma ignesi oldum ama sonuç negatif doktorum insilün direncime baktı ve yüksek çıktı glifor diye bi ilaç verdi ve diyet listesi pcoluyum ayrıca aranızda bu ilacı kullanan olumlu sonuç alan var mı ve gebelikte de kullanılabilir mi ?
Ben glifor kullandım ama sonuç alamadım, diaformin de kullandım ama oda etki etmedi ilk bi hafta aşırı ishal yaptı sonra etkisi geçti. Klomen kullandım olmadı. Şu an femera+glifor kullanıyorum bakalım sonuç ne olacak

Kızlar bende de pco var maalesef. Doktor tiroid e bakicak pazartesi. Muhtemelen sebep te bu pkoya flan.

Şeker e flan da bakılmısti ama diyet ilaç vermemişti. Sadece yemene dikkat et demişti.
Dün bide adetin 3 günüydü tekrarladik testleri bakın nasıl sizce

Reglin 3.günü testlerim

Serbest T4 : 0.89
FSH : 6.92
LH : 29.18
Estradiol : 58.35
Progesteron : 1.14
Prolaktin : 12.97
AMH : 15.14
Kendi sonuçlarımla karşılaştım amh biraz yüksek sanırsam sende

Evet 😑 pko dan sebep galiba yumurta rezervi ne demek şu durumda sizce ? Çok yumurta var ama rezervi nasıl acaba..
Adet oluyorum her ay çok düzenli olmasa da çok şükür ama pko nun yan etkileri var maalesef

Tiroid nasil cikicak Allah bilir

Benim sonuçlarda
TSH:5.01
Estradiol:41.32
Lh:5.66
Fsh:10.02
Prolaktin:12.30
Dehidroepiandrosteron sülfat:233.18
Total testesteron:32.80 çıkmış daha doktora gösteremedim

Back