• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak???

sonbaharom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
40
1
36
Denizli
Daha önce böyle bir konu açan oldu mu bilmiyorum. Ben okulöncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim kpssye hazırlanıyorum, nişanlıyım; nişanlım özel sektörde şehir değiştirme şansı yok bu yaz düğünümüz olacak ben bulunduğum şehirde kalmak istiyorum eş durumundan kalabiliyor muyum? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Çok yüksek puan mı almam gerekiyor bulunugum şehirde kalmam için ve gitmemem için?

ilk atamalarda eş durumu söz konusu değil.kpss ye girersin aldığın puana göre bulunduğun ilde kadro açılırsa tercih edersin açılmazsa yakınlardaki illerden yazarsın.puanın yeterse atanırsın 1yıl süreli stajyerliğini tamamlayınca eş durumu istemeye hakkın olur.o zaman eşinin sigorta süresi kaç gün olmalı tam bilmiyorum süresini ama o süreyi doldurmuşsa eşinin olduğu yere tayin istersin.inşallah çıkar.eş durumu tayinleri zorlaştı il emri kaldırıldı 1 yıllık hizmet puanıyla istediğin yere inşallah tayin olursun.bol şanslar diliyorum

ilk atamalarda eş durumu söz konusu değil.kpss ye girersin aldığın puana göre bulunduğun ilde kadro açılırsa tercih edersin açılmazsa yakınlardaki illerden yazarsın.puanın yeterse atanırsın 1yıl süreli stajyerliğini tamamlayınca eş durumu istemeye hakkın olur.o zaman eşinin sigorta süresi kaç gün olmalı tam bilmiyorum süresini ama o süreyi doldurmuşsa eşinin olduğu yere tayin istersin.inşallah çıkar.eş durumu tayinleri zorlaştı il emri kaldırıldı 1 yıllık hizmet puanıyla istediğin yere inşallah tayin olursun.bol şanslar diliyorum

teşekkür ederim inşallah...

EŞİ ÖZEL sektörlerde olanlar kesin bildiğim ilk önce atanıyorlar ve sonra tayınlerını ıstıyorlar ama dedım gıbı ılk once yapmaları gereken yerı yapıyorlar ılk atamalarında bı akrabamız anakrada yasıordu esı ozelde kendısıı ıstanbula atandı tercıhlerınden dolayı sonra 1 yılı doldurunca tercıh yaptı esınden dolayı geldı ankaraya.

yıne bı akrabamız anakul ogretmenı ılk atamasında bıngle atandı bır muddet orada kaldı snaırım oda 1 yıldan fazla degıl dı ve esten dolayı atandı ankaraya geldı

Daha önce böyle bir konu açan oldu mu bilmiyorum. Ben okulöncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim kpssye hazırlanıyorum, nişanlıyım; nişanlım özel sektörde şehir değiştirme şansı yok bu yaz düğünümüz olacak ben bulunduğum şehirde kalmak istiyorum eş durumundan kalabiliyor muyum? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Çok yüksek puan mı almam gerekiyor bulunugum şehirde kalmam için ve gitmemem için?

öncelikle bulunduğunuz şehri yazarsınız, çıkarsa ne ala çıkmaz da başka bir şehir olursa adaylığınız kalkana kadar tayin isteyemezsiniz sonra ilk tayinde eş durumundan istersiniz.
ancak özel sektörde çalışan eşinizin belli bir süre aynı işyerinde sgk sının devam ediyor olması lazım sizin oraya geçebilmeniz için. ben araştıralı 4 yıl geçti ne değişti bilmiyorum4 yıl önceki durum bu. bir de müjde eşinizin yanına tayin isteyince zorunlu çalışma yükümlülüğünüz kalkıyor. özel sektörden ayrılıp memur filan olmazsa zorunlu hizmetiniz kalkıyor. memur filan olur da kamuya geçerse size yine zorunlu hizmet görevi veriliyor.

7 yıllık okulöcesı öğretmeniyım..inşallah atanırsınız..

kamuya atandığınızda stajerliğinızı kaldırmalısınız..bu da 1 yıl demek..bu sure sonunda eş durumu tayınıne başvurabıleceksınız..

eş durumu tayını yılda bır defa yapılır..ağustos ayında..

eşiniz özelde çalışıyorsa ve onun yanına tayın ısteyeceksenız eşiniz son ıkı yılda 360 gun sıgorta prımını doldurmuş olmalı..

eşinizin bulunduğu ılde kontenjan açılmadı ya da sıze bır yer çıkmazsa ücretsız izin hakkınız var..bu çok işe gelir bışey değil..buyuk feda gerektırır..ne maaş ne sıgostanız olur bu dönemde..

bazı ıllerde başka kamu kurumunda memur olarakta görevlendırme yapılmış bu ne kadar etik tartışılır..

hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Back