Merak...!!

Aslında annem hep aksini söyler. Günümüzde cicim ayı yılı 3.-4. yıldan sonra başlıyor der. Başta çiftler birbirlerine ve evlilik hayatına alıştığı için kavgalar kaçınılmaz oluyor. Ama 3-4 sene sürdüyse bu iş artık birbirine alışılıyor ve genelde huzur o zamandan sonra başlıyor der. Bana mantıklı geliyor.

7 senelik evliyim asil cicim aylarini simdi yasiyorum.
Evliligin ilk yillari sanilanin aksine zor yillardir.İki farkli insan ayni evin icinde farkli dogrularla yasiyor.Tuvalet kullanimindan, yemek yeme adabina kadar herseyleri birbirinden farkli olabiliyor.Birde sorumluluklar.. Evlilik oncesi birbirinizi ne kadar iyi tanidiginizin hic onemi kalmiyor, ayni evin icine girmek bambaska bisey.Zamanla uyum saglaniyor.Benim ilk birkac yilimdan sonrasi hep cicim ayi gibiydi.Nerde ne teoki verecegimizi,ne zaman susup,ne zaman tartisacagimizi hepsini zamanla ogrendik.
İletisim sorunlarini cozebildikten sonra hersey cok da guzel olur konu sahibi.Mutluluklar dilerim

Ayni
Ayni noktaya deginmisiz, bende annenize katiliyorum.Tecrubeyle sabit:)

Birbirini rencide etmemeye, karşılıklı olarak onurunu kirmamaya özen göstererek tartışmak başka; karşındakinin dinlemeyip, sürekli huzursuzluk çıkarıp iletişimsiz kalmak başka..
Sürekli manalar cıkaran, sorun ureten, yafta yapıştırıp karşıdakini kendini anlattığı halde kendi ürettiği anlama inanan insanlarla çok zor..
Ve evlilikte sağlıklı iletişim kurabilmek ile birbirini DOGRU anlayabilmek çok önemli..

Bence cicim ayı var.. Ben üniversitede çok farklı arkadaşlarla kalmıştım o uüzden ev düzeni konusunda rahat bşr insandım belkide tartışma olmaması bundandır. Herkes kensi işimi yaptı ütü gibi yemek çoğu zaman eşim yapardı temizlik birlikte.. Alağı yukarı aynı şekilde dewam ediyor tek dark bebeğimiz var artık.. İlka kavga gürültü olması şart değil ilk yıl.. Bir arkadaşım ilk yıllarında çok kavga ettiler sonra evliliği oturdu ama bence çok taviz verdi yani bu şimdi cicim ayları başladı demek mi baba göre hayır...

Sizinle aynı derde sahibim.
Çevremde kime sorarsam, '1 yılı bekle, o zaman değişimi göreceksin' diyor.
Bizim cicim ayımız, balayından dönüp eve girdiğimiz an bitti.
Bavulların bana bakışı, benim onları inatla 6 gün kaldırmayışım, eşimin annesinin evindeki yaşantısını özlediğini her gün serzenişte bulunarak yüzüme vurması, evdeki her şeye aklınıza gelemeyecek kadar 'her şey' e karışması, benim ailemdeki rahatlığımı özlemem ve bunu sürekli yüzüne vurmam vs vs...
Daha çok şey yazarım da neyse...
Bazen deli mi dürtmüş de evlenmişim diyorum.
Ama şuan 8 aydır evliyiz, kavgalarımızın süresi azaldı, sebepleri hala saçma olsa dahi görmezden gelmeyi öğrendik.
Birçok arkadaşım benden sonra evlendi ve hepsinin de derdi bu.
Hergün birimiz boşanacağız diye telefon trafiği yaratıyoruz.
Bizim neslimizde cicim ayı yokmuş, cicim günleri varmış.
O da takke düştü kel göründü hesabı bitti gitti...

14 aydır evliyiz 3-4 ay deli gibi kavga ettik kısaca ailesi yüzünden ve eşimin olanlara susması yüzünden. vazgeçip gitmeye kakıştığım da oldu. Şimdi azaldı tartışmalar ama yinede olmuyor değil. Başka sebepten tartışmamız çok azdır. Çözümler arıyorum ve atlatacağımı düşünüyorum. Çünkü sevgi ve saygımız var. İlk yıllar normal diye düşünüyorum bende, sevgi saygı yoksa iki kişi arasında, çok kötü başka sıkıntılar varsa rayına oturmaz gibi ama bunlar dışında iletişim sağlıklıysa oturur herşey.

Ne yani şimdi boşandım boşandım, bir daha boşanamayacak mıyım?

önceden nasıl olduğunuza bağlı bence. birbirinizi iyi tanıyorsanız evlenince uyum içinde mutluluk sarhoşu olarak gezebiliyorsunuz. eşimle 6 yıl sevgili olduktan sonra evlendik. çok borcumuz vardı vs. ama ilk yılımızda öyle büyük problemler yaşamadık çok şükür. krediler vs varmış . zor bi dönemde geçiyorsunuz karşılıklı Anlayış ve destek gösterin birbirinize. o ilk zamanlarınızı da tatsızlıklarla geçirmeyin....

benim hayatımda cicim ayı olmadı nasıl başladı ise öyle gidiyo düzenli cinsel hayat faturalar haricinde değişen bişey olmadı ha bir de oğlumuz oldu, gerisi bekarlıkla aynı

Daha ne olsun ☺

evliliğin ilk yılı söyle olur böyle oluru ben bahane olarak görüyorum hep erkeklerdemi oluyo bu, diyorlar ya aynı eve girince farklı oluyo sorumluluk artıyo, ee evlenmekten ne bekliyorlardı ki...daöncedenevlilik yaşamasa bile kişi etraftan ailesinden görüyo, gerçekçi beklentilerle evliliğe adım atılırsa ben sorun olacağını sanmıyorum, nişanlılık bu yüzden var, o dönemde ağzını ayırıp aşkoooom balooom yapmıcaksın karşındaki kişiyi artılarını eksiklerini iyi tartacaksın ille evlilikte görülmez bazı şeyler, görmek isteyene tabiki

Ben evlenene kadar makarna hariç bişey yapmayı bilmezdim eşim polis ben de memurum her gün dışarda yiyecek durumumuz olmadığına göre ucundan kıyısından öğrendim yapamıyorum edemiyorum diyip kendimi sıkmak arıza çıkarmakta benim elimde idi çaba sarfetmek de...

örnek vermek gerekirse nişanlı iken adam maço giydiğine konuştuğuna gitmene gelmene karışıyor o zaman ayy beni çok seviyo kıskanıyo diyosun evlenince aynı şeyler olunca şikayet ediyorsun kadınlarda bu tip tutarsızlıklar ve evlenince değişir sandım düşüncesi çok var, erkekler daha tutarlı bence bu konuda, evlilik bir öküzü prense çevirmez öküz kare yapar bu biline

nişanlı ikensevgili iken böyle değildi diyenler lütfen ellerini vicdanlarına koyup bir daha düşünsünler gerçekten öyle miydi yoksa siz öyle olduğuna mı inanmak istediniz

Tabiki cicim ayı diye bir şey vardır. İnsan sevdiği aşık olduğu insanla evlenince evliliğin ilk zamanları tabiki n güzelidir. Hatta doğru kişisi ise bu huzur bir ömür boyu devam ederi. Sadece belli bir süre sonra rutin haline gelir bazı şeyler. Ama ben evlilikte çok tartışan çiftlere pek sıcak bakmam. Çünkü o zaman karşılıklı sorun var demektir. En önemlisi de iletişim sorunu. Tartışma mutlaka olacaktır. Ama önemli olan hangi konuda tartıştığınız ve tartışmanın derecesi. Ufak tartışmalar hep olur. Ama eğer siz 8 aylık evliliğinizde tartışmalı bir evliliğimiz var diyorsanız burada bir sıkıntı vardır bence. En kısa zamanda karşılıklı oturup konuşmayı deneyin

Bende esimde onceden nasilsak evliliktede öyleydik hic fark yoktu iyi gecindik halada iI geciniriz maşallah diyeyim.benim.esim bulubmaz bir pirlanta hep saygilidir her istedigimu yaomays calisir cokta iyi bir babadir. Herşey karsilikli ben şimarik kendini begenmis benim dedigim.dedik.bir erkekle yapamazdim zaten.taş devrinde yaşsmiyoruz hayst ortak.
Ve biz sadece cikma soz nisan 1 buck yilda hepsi oldu bitti oLe senelerce cikmadik. Allah hayirli insanlarla karsilastirsin. Heote oLe dua ettim.hayirlisysa olsun dedim.birazda aklinizi kulancaksiniz yok kayinvaldeLe oturma yok bilmem ne o evliliker yürümez. Bir erkek evini gecindiremiOrsa evlenmiceksin yada bayan olarak sende caliscaksin. Ama bir erkek yok anam da anam diye tuturursa otursub anasiyla mutlu olsun. Öyle evlilik olmaz. Fazlada kücpk yasta evlenmiceksin biraz olgub olcaksin. Kendini ezdirmiceksin ill önce kendine deger vereceksin
Benim.ufak kizim anneyi babayi seviOrmusun dedigimde evet ama kendimide seviyorum dior kücük cocuk bile bazen bizlerden daha akilli.

Ne kadar güzel söylemişsiniz. Aslında biz kadınlar da çok fazla suç var. Sevgiliyken nişanlıyken adam ıskanır, onu yapma, buraya gitme, şunu gitme deyince ay ne kadar beni kıskanıyo ay ne kadar beni düşünüyo deniyor. Sonra evlenince kadının dışarda arkadaşlarıyla bile buluşması aşırı sorun haline gelebiliyo. Kadınlar ne bu kadar kendilerinin bu konumda bırakmalarına izin veriyolar anlamıyorum.

İlk 1-2 yıl tartışmalar olması normal.
O bir alışma ve karşıdakini daha iyi anlama süresi.
İlk zamanlar eşimle ettiğimiz kavgaların haddi hesabı yok :)
Ama şu her hareketini kafasına göre yorumlama huyu çok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…