merak icindeyim

esin21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
892
8
slm kizlar...sabah doktordaydim 24+0 haftalik hamileyim....normal tahlillerimi yapti ve ck kisa bi ultrasonda bebege baktik ama ne boy ölctü nede gramina bakti..hep sizden duyuyorum su boyda su gramda..neden benim doktorum boyunu falan ölcmedi??gelismesini kontrol etmesi gerekmiyormu ben nasil anliycam simdi dogru besliyomuyum bebegimi...sizlerdede bölemi oldu yoksa benim doktorummu aceleye getiriyo...cünkü 10 kilo almisim ve bu yediklerim bebegimede gitmiyorsa bosuna yemeyim:KK43:(ve bidahaki aya ayrintili ultrason yapacaz dedi hemen kapadi 28. haftada yapilan birseymi bu??

o söylemiyorsa sen sor ona.benimki her muayenede söyler ayrıca benim için kan ve idrar tahlili ister rutin olarak.boy ölçümü çok yapılmaz ilerleyen haftalarda daha çok kafatası bacak kemiği falan ölçülür ama kaç gram olduğunu söylemesi lazım.belki de herşeyi normal gördüğünden sesini çıkarmıyor.ayrıntılı ultrasona ben de girmiştim.

aslında söylemesi gerekir,benim dr um her gittiğimde boyu şu kadar gramı şu kadar diye ayrıntılı bi şekilde anlatıyor,hareketlerini bile söylüyor bak eli burda falan diye,bende 24.haftanın içindeyim ve bi on gün önce ayrıntılı ultrasona girdim,28.hafta bennce geç ayrıntılı ultrason için 20 ile 24. haftalar arasında oluyor diye biliyorum..

o söylemiyorsa sen sor ona.benimki her muayenede söyler ayrıca benim için kan ve idrar tahlili ister rutin olarak.boy ölçümü çok yapılmaz ilerleyen haftalarda daha çok kafatası bacak kemiği falan ölçülür ama kaç gram olduğunu söylemesi lazım.belki de herşeyi normal gördüğünden sesini çıkarmıyor.ayrıntılı ultrasona ben de girmiştim.

heralde dedigin gibi...normal oldugundan bisiy sölemedi...kilosunu sordugumda daha avuc kadar bisiy kilosunu ne yapcan dmeisti..boyunu her ay sölüyodu ama bu ay sesi cikmayinca bende dedim aceba bu haftalarda boya bakilmiyormu diye

aslında söylemesi gerekir,benim dr um her gittiğimde boyu şu kadar gramı şu kadar diye ayrıntılı bi şekilde anlatıyor,hareketlerini bile söylüyor bak eli burda falan diye,bende 24.haftanın içindeyim ve bi on gün önce ayrıntılı ultrasona girdim,28.hafta bennce geç ayrıntılı ultrason için 20 ile 24. haftalar arasında oluyor diye biliyorum..

yok canim 20. haftada ayrintili ultrasona girdim zaten ama bide 28. haftada varmis....kilosunu zaten benimki hic sölemedi daha ne gerek var diyo:KK43:ama boyunu hep sölerdi artik bi dahakine sorcam napim

tam tersi bu haftalarda artık boy değil kilo söylenir genelde.o da normal gördüğü için bişey söylememiştir ama ne gerek var falan demesi de ilginç yani.tabi ki sorucaksın hatta herşeyini sorucaksın ve o da cevap verecek işi bu.bu doktorlar da çok enteresan oluyolar bazen ya.benim bildiğim de ayrıntılı ultrason 20.-24. haftalar arası olur.belki ikinci bi kere daha yapacaktır.

benim dr. da ilk kilosunu 32. haftada soylemisti boyunu ise mumkun degil soylemiyor bebek iki buklum oldugu icin boyunu olcmek mumkun degil diyor. dr. un "gelisimi normal" demesi yetiyor ama bazi doktorlar olcuyor sanirim boyunu kilosunu.

Benim doktorum da soylemıyor bana ama ters bir durum olsa Allah korusun soyler diye dusunuyorum senınkıde oyledir.Benimki kılosunu bile soylemiyor bana verdiği kagıttan takip ediyorum ben.Ama herseferinde her şey normal guzel gidiyor diyor.

sölemesi önemli degil ama ben baktigindan süpheliyim...cünkü ultrasonu aciyor bak bu kolu bu kafasi deyip kapatiyor..ne zaman ölcüyor anlamiyorum...insallah dediginiz gibi hersey yolundadirda bana söleme geregi duymuyordur....tesekkürler kizlar

ultrason kagıdında vardır canım ordan bakabılırsın. kılosu gr olarak yazar.
kagıtta yazan fl degerınıde 7 ıle carptıgında yaklasık olarak boyunu bulabılırsın canım.

X