Merak ettiğim bir konu var….

kngl999

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
39
10
Yumurtlama (ovulasyon) pik oldugunda yumurta olgunlasmis oldugunu soyluyor o zaman biz degerlendirirsek catlama oldugunda bu tutucagi anlamina mi gelir bazi arastirdigim formlarda pikden sonra ki 2 gun icinde degerlendirme yapilmasini oneriyor bu olasilik daha mi fazla? Sormak istedigim son bisey daha var 9kasimda pik gordum ama goguslerim cok dolu degildi ve kasik agrim yoktu 11 kasimda kasik agrim ve akintim oldu bu yumurtlamanin bugun oldugunu mu gosterir? Cunku ben 9-10degerlendirdim…

Tutacağı anlamına gelmez, en verimli günlerden birini değerlendirdiğiniz ve tutma olasılığının diğer günlere kıyasla daha yüksek olduğu anlamına gelir. Olasılık %10-15 civarı o günlerde de.

9-10-11 belki 12 verimli günler, yanlış gün değerlendirmemişsiniz

İnsallah tutar….☹️ biliyorum bu belki baskalari icin bencillik gibi olucak ama ben bu kadar zor olcagini dusunmuyordum ozur dilerim herkesten ama sabirli biri degilm ve simdiden hevesim kirildi

Tutacağı anlamına gelmez, en verimli günlerden birini değerlendirdiğiniz ve tutma olasılığının diğer günlere kıyasla daha yüksek olduğu anlamına gelir. Olasılık %10-15 civarı o günlerde de.

9-10-11 belki 12 verimli günler, yanlış gün değerlendirmemişsiniz
İnsallah tutar….☹️ biliyorum bu belki baskalari icin bencillik gibi olucak ama ben bu kadar zor olcagini dusunmuyordum ozur dilerim herkesten ama sabirli biri degilm ve simdiden hevesim kirildi

NE kadardir olmuyor?

Zor bi şey olarak düşünmeyin, dünyaya bi canlı getireceksiniz inşallah ve her şeyin en iyi zamanında olması gerekiyor, öyle düşünün daha pozitif hissettiriyor :)) yani sperm iyi kalitede olacak, yumurta güzel olacak, stres olmayacak, rahim hazır olacak çünkü 9 ay yuva olacak bebişe. İnşallah pozitifi görürsünüz

NE kadardir olmuyor?
4.ayimizdayiz doktora gittik hormon testi yaptirdim esimde sperm testi yaptirdi ama ilk iki ve ucuncu ay baya hevesliydik gecen ay ilk defa reglm 9gun gecikti baya umutlandirdik kendimizi regl olduktan sonra yine bi ovulasyon testi alip oyle deneyelim dedik smdi ilk ovulasyon testi denememiz ama bunda bile olmicak diye bakiyorum cnku gecen ay yasadigim agrilari yasiyorum suanda kasik batmasi felan sabirsiz insanim birazda bunu dusunmek bile bi biktirdi

Zor bi şey olarak düşünmeyin, dünyaya bi canlı getireceksiniz inşallah ve her şeyin en iyi zamanında olması gerekiyor, öyle düşünün daha pozitif hissettiriyor :)) yani sperm iyi kalitede olacak, yumurta güzel olacak, stres olmayacak, rahim hazır olacak çünkü 9 ay yuva olacak bebişe. İnşallah pozitifi görürsünüz
İnsallah allah tum anne olmak isteyenlere o duyguyu tattirsin ve en tez zamanda versin

4.ayimizdayiz doktora gittik hormon testi yaptirdim esimde sperm testi yaptirdi ama ilk iki ve ucuncu ay baya hevesliydik gecen ay ilk defa reglm 9gun gecikti baya umutlandirdik kendimizi regl olduktan sonra yine bi ovulasyon testi alip oyle deneyelim dedik smdi ilk ovulasyon testi denememiz ama bunda bile olmicak diye bakiyorum cnku gecen ay yasadigim agrilari yasiyorum suanda kasik batmasi felan sabirsiz insanim birazda bunu dusunmek bile bi biktirdi
Sizin cok erken daha ilk 1 sene diyor doktorlar. Biz 2 yildir ugrasiyoruz. Bende pcos var o yüzden olmuyor ustelik yasımda 32. Hersey nasip ve Allahtan. Kendinizi strese sokmayın. Stres geciktiriyor zaten.

Sizin cok erken daha ilk 1 sene diyor doktorlar. Biz 2 yildir ugrasiyoruz. Bende pcos var o yüzden olmuyor ustelik yasımda 32. Hersey nasip ve Allahtan. Kendinizi strese sokmayın. Stres geciktiriyor zaten.
Benimde yaşım 32 benim doktorum cok konuskan birisi degil biz ovulasyon testini sorunca bile ask cocugu yapin dedi cok iyi bir doktor ama bana pcossun demedi ben burda okuyarak ogrendim bircok seyi burda ogrendm mesela amh yumurtalik rezervi testi varmis onu bilmiyordum bakmadi… tsh hormonum 3.8 ona bisey demedi b12 400 onada bisey demedi… hep okuyarak bakiyorm esimin testini gonderdm sadece sorun yok dedi benm iliski sirasinda agrilarim oluyordu iki kez kontrole gittim ust uste iltihap yok dedi ama akintim oldugunu soyledm o bello donemler her kadinda olabilicek bisey dedi bilmiyorm cok olumlu konusuyordu ama bu formda okudukca acaba bende de bu varmidir diyorsun ve anksiyete yapiorsun

Lutfen sizde olumsuzliga kapilmayin siz ne gibi hayatinizda degisiklikler yaptiniz bi onem aldiniz mi doktorunuz nasil bi tedavi oneriyor

X